Monday, October 24, 2011

Buat Kabinet Dapur @ HOMEDEC 2011 berbaloi ker tak ?

Sabtu lepas, kitorang buat pertama kalinya berpeluang ke HOMEDEC 2011. Selama ni buat endah tak endah ajer sebab belum ada rumah la. Misi kami kali ni kononnya nak tengok the best price untuk buat kabinet dapur la. Memang banyak jugak yang murah, tapi bila murah kat sini, kat sana pulak mahal, end up, me rasa mahal la jugak akhirnya :p Lagipun yang datang tu bukan company cap ayam tapi yang jenis dah established. Kalo tokey balak yang pergi , maybe diorang rasa murah dan berbaloi la :p So me mintak quotation ajer la yer :p Masih lagi menunggu best price untuk dapur kami yang sekangkang kera tu :p Sapa offer lagi murah, dan kerja puas hati, memang itu yang kami cari.

MAD Deal of the Day: RM40 instead of RM150 for Car Wash + Car Claying + Waxing + Vacuuming + Tyre Shining at Raydiance, Bandar Sunway. For ALL Cars.
 
Jom la layan gambar pulak :) Kata blogger, mana-mana pun harus camwhoring kan :) Me tak beli apa-apa kecuali majalah deko ajer :p Thanks kepada Long n Kak Long yang menemani kami kesana.



Baru sampai kita tengok dulu map :p


Close up map dulu


Banner event


Harus tuan punya belog bergambar dengan banner tanda jejak ke event ni :p

Tengah mintak quotation dari SCi : http://www.sci.com.my/
Harga table top dia untuk Quartz memang murah, RM130 ajer sekaki untuk event tu.

Ni pun tengah mintak quotation, company mana ntah,lupa lak.


Booth media ada kat luar. 
Banyak jual buku dekorasi dengan harga murah sebab bukan current issues.


RM10 for 4 , usually RM10 for 1.Squarerooms, majalah dari Singapore.

Berikut adalah serba sket maklumat berkenaan event ni. Next week ada lagi tapi tak pergi dah la kot sebabnya minggu ni nak basuh rumah. Insya Allah.

Exhibition Venue
Kuala Lumpur Convention Centre, Malaysia

Exhibition Dates
PART 1 20-23 October
PART 2 27-30 October
Admission is free and open to public

Exhibition Time

10am - 9pm

Target Audience
Homeowners, General Public

Exhibit Categories

Part 1 Exhibit Categories:
• Custom-made Wardrobe
• Kitchen Cabinet & Appliances
• Kitchenware & Household Products
• Bath & Sanitaryware
• Water Filtration & Solar Heater
• Tiles, Stone & Marble
• Floor & Wall Finishes
• Wall Coverings & Paints
• Window, Door & Glass
• Roofing & Insulation
• Smarthome & Switches
• Home Security System & Safe
• Interior Design Consultation
• Home Services

Part 2 Exhibit Categories:

• Audio Visual & Home Theatre System
• Home Appliances & Household Products
• Water Heater & Fan
• Bedroom & Wardrobe
• Mattress & Bedding Products
• Curtain, Blinds & Carpets
• Furniture & Furnishing
• Home Office
• Kids Living
• Decorative Items & Lightings
• Art & Wall Decor
• Pool & Outdoor Living
• Landscape & Aquarium
• Movers & Pest Control 




p/s:

Akhirnya setelah beberapa bulan, semua urusan pembelian rumah sudah selesai tinggal tunggu kunci rumah jer hari ni dari lawyer. Bulan depan dah start kena potong bulanan untuk rumah. Berbaloi la, duit habis kena potong untuk rumah sendiri. Alhamdulillah. Tercapai jugak azam me nak beli rumah sebelum cecah umur 30 tahun. Terima Kasih hubby kerana merealisasikan impian ini.


19 Comments:

  1. beshnyer dah ada umah sendiri..mcm2 boleh buat nnt..

    ReplyDelete
  2. berapa lama ye prosesnya dari sign s&p sampai ke dapat rumah (dapat kunci)? saya lak insyaAllah sign s&p minggu ni.walaupun s&p belum sign, tapi asyik berangan je tgk majalah2 deko...x sbr rasanya nak masuk rumah baru, hopefully dpt masuk sblm bersalin bulan 3 nnt..

    ReplyDelete
  3. oii tak sabaq nak p tidoq tengahari jumaat kat umah ko...hahaha

    ReplyDelete
  4. zaila pon pernah g beberapa tahun lepas sebab nk survey wallpaper..memang mahal dr harga kedai..

    bestnya kalau tahun ni dpt g lagi..

    ReplyDelete
  5. kena pandai pilih utk kitchen cabinet ni.. harga pun depends on material kite nak.. saya pun lock harga masa homedec dulu.. tapi for table top, saya opt for concrete.. tahan lama dan lasak..

    ReplyDelete
  6. syok kan kalo dpt duk umah sendri

    ReplyDelete
  7. congrats on ur new house. nak msk umah br, mmg syiok berangan mcm2. itu nak psg, ini nak deco. hehehe..

    ReplyDelete
  8. teringin nak g, tp takut mahal..sb company besar2 kan?

    ReplyDelete
  9. berapa bln ek br dpt kunci umah? sy ni dah lama tunggu kunci, tp x dpt2 lg..geram tul...

    ReplyDelete
  10. Nak buat kitchen cabinet, memang kena survey banyak tempat..dan kena fikir masak masak...sebab kalau silap, susah/mahal nak ganti balik...

    Pameran kat Homedec ni, ada yg murah, ada yg mahal...

    ReplyDelete
  11. eliss

    wah..best kan ada rumah sendiri..bab kitchen kabinet..saya ada wat entry pasal tuh di blog jugak/

    saya opt for concrete table top..tahan lasak & lebih murah

    tp in case kalo ada $ mmg leh for other choice

    slmt survey2

    ReplyDelete
  12. nanti aku nak reno umah buat kitchen cabinet, aku cari kau ekk

    ReplyDelete
  13. @Kancilbiru

    hahaaa.. amboi, dah ada penunggu setia tu.. hhehehe

    ReplyDelete
  14. best laaaa... ada umah sendiri.. huhuhu

    ReplyDelete
  15. @cik dah faridah tu la, tapi banyak la nak kena perabis bagi selesa.

    ReplyDelete
  16. @Faisya kalo loan gomen, me punya 4 bulan utk rumah 2ndhond la.

    ReplyDelete
  17. @Kancilbiru bukan setakat tidur, apa pun boleh :)

    ReplyDelete
  18. Umah umah. Bila dah siap cf kena lak cr wet interes 13k . Pening2 tggu cf lulus 1thn stgh. Br nk gembira sh hiba..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)