Thursday, October 06, 2011

Bagaimana mengurangkan parut pembedahan?

Korang pernah tengok iklan Dermatix kat tv? Ala, iklan yang perempuan berparut yang tiba-tiba mengecil dan ghaib bila lelaki hensem terpandang parut dia tu ?



Baru ku tahu jugak, Dermatix tu juga boleh mengurangkan parut pembedahan. Parut c-sect me masa bersalinkan my nuha dulu gila tebal sebab tak pernah sapu apa-apa. Dah doktor tak cakap apa-apakan. Bendul betul :p Masa me buat ectopic pregnancy operation hari tu, doktor bagi me Dermatix tu la untuk mengurangkan parut pembedahan tu. Katanya parut me sebelum ni tebal dan dia dah trim bagi cantik dah pun. Tq doktor. Terasa diri ini lebih seksi dimata my hubby..hahahaha



Inilah rupa krim Dermatix tu, boleh digunakan selepas 2 minggu selepas pembedahan.
Tiub ni tahan 2 bulan untuk parut 6 inci. 

p/s:

Tak tahu lah berapa ringgit kan sebabnya ini adalah FREE , sebab dah masuk dalam bil hospital hari tu :p



Korang ada petua/ krim lain untuk mengurangkan parut pembedahan ?





17 Comments:

  1. baru tau jugak ni
    ada jual kat farmasi tak? hehe

    ReplyDelete
  2. arrr?
    tebal ke paurt ko eliss?
    huhu..
    parut aku dari dulu sampai sekarang nipis jer..
    nurse dgn doc pun pelik mcm baru 1st time c sect
    takdepun sapu ubat ape2 tpi time yg 1st,aku makan gamat healin since 1st day
    then time yg 2nd,mak aku bagi aku rempah2 ratus yg aku pun tak kenal tapi mujarab..
    cumanya..
    spare tyrelah jgn citer..
    bikin malu saje.
    huhuuhh

    ReplyDelete
  3. @h4ni3 mungkin ada kot sebab ada duk iklan kat tv kan..

    ReplyDelete
  4. cik dah pun ada parut yg tebal kesan c-zer bersalinkan muiz...berbatas jadinyer..huduh plk..

    doh elis sapu kecut tak parut tu?

    ReplyDelete
  5. psstt..makan vitamin E shaklee dan sapu vitamin E pon boleh hilangkan parut hehehe

    ReplyDelete
  6. ha..tunjuk la sket parut tu b4 n after =P

    ReplyDelete
  7. kalo menjadi bagi tau eh~ nak beli jugak..kikiki

    ReplyDelete
  8. @Sidratul Muntaha agak tebal jugak la. aku pun makan gamat healin jugak .

    ReplyDelete
  9. @cik dah faridah kena tunggu doctor trim balik laa nanti, tu pun kalo c-sect lagi..hehehehe

    ReplyDelete
  10. @MAMASUE nanti aku tunjuk kat ko face to face..hahahaha

    ReplyDelete
  11. @sue-ab tak tahu pulak, biasa utk rekahan perut jer kan ?

    ReplyDelete
  12. ada gaks parut c-sect ni,even tak tebal mana just satu line tp kalo dapat ilang bagus gak..hehee..

    eliss,gamak2nya kalo letak ka tparut chicken pox ilang tak?tengah cari ubat sesuai ni..last month kena chicken pox..ada 6 scars kat muka ni ha....wuwuwu

    ReplyDelete
  13. eeee...nak carik jugak sebab parut tebal gak..

    ReplyDelete
  14. harga dia rm102.65 kat hospital tawakal. sy br beli hari tu :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)