Showing posts with label personal stuffs. Show all posts
Showing posts with label personal stuffs. Show all posts

Tuesday, October 05, 2021

My Last 3 Series Birthday Celebration


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Alhamdulillah. Entry birthday terakhir untuk tahun ni kot. hahaha. Semua dah sambut birthday . Penutup mestilah birthday Queen pulak. Dah pembuka dengan Kingnya kan. hehehe

September babies munculkan diri. Dah masuk Oktober dah pun kan. Hari ni hari pertama kerja di ofiz. Entry ini ditulis semalam. hahaha. Tak tahulah macam mana hari ni yer. Semoga anak-anak baik2 dirumah pengasuh dan dalam jagaan Allah sentiasa . 

Masa birthday tu mestilah kat rumah kan. Mula-mula suprise yang pertama, Ad dan Am datang bawak kek dan hadiah . Aduhai terharu mak. Dah la tak mandi lagi kot. hahaha. Selenga je keluar amik gambar dengan baju ntah apa2. Kalau tau ada surprise mesti mandi dulu. hahaha. Dah tahu, tak jadi surprise la kan 



Yang kedua, dari my cinta hati dunia akhirat la. Yang kelakar, planner tu call dia kata nak datang. Masa tu saya tengah mandi kot. Hp tak angkat. Pelik dah kena planner tu boleh call dia pulak. Dia kata ada orang nak hantar barang. Ingat Ziera. Sebab dia ni memang kaki surprise kan. Planner datang, saya tanya siapa bagi. Eh rupanya my hubby yang bagi. Dah tu memikir la macam mana dia bayar kan sebab duit semua TAC kat hp saya kan hahahaha. Rupanya dia suruh transfer kat kawan dia, kawan dia transfer kat planner. Sweet sangat suami kita. hahahaha

Tq Sayang, love you so strong lah. 





Terima kasih sayang untuk hadiah birthday in advance ni. Tak ada review lagi kan. Nanti kita review hadiah birthday ni. Pilih sendiri dengan duit my hubby. hehehe


I love you sayang 

Belah petang baru sempat nak potong kek dan makan kek sebab my hubby busy kerja hari tu. hehe. Alhamdulillah. Syukur pada mu ya Allah atas rahmat dan rezeki pada ku dan keluarga ku . Semoga dengan pertambahan umur ini akan memberi lebih lagi peluang untukku menambah amal untuk mengadap Mu .Semoga Kau menjemputkku dalam Khusnul Khotimah Ya Allah. In Sya Allah


Ummi loves you anak-anak dara 


Ok . Akhirnya, kaki suprise muncul jugak belah petang belanja kami minum kopi. Tq Ziera.


Semoga cinta kita sampai syurga, In Sya Allah. Menyintaimu kerana Allah. 


Tq Ad mengingatkan dah nak masuk umur subsidi 


Sweeet sangat ...💖



Tq Kak Long dan Long


Tq Ad

Terima kasih jugak buat sahabat dunia akhirat yang wish di IG, Fb dan Whatsapp. Semoga segala doa-doa yang baik kembali kepada kalian jua. Aaaminn. In Sya Allah
Rasulullah SAW bersabda: "Seorang lelaki telah menziarahi saudaranya kerana Allah SWT, lalu Allah SWT menghantar kepadanya seorang malaikat, lalu malaikat itu bertanya: Ke mana kamu hendak pergi? Lelaki itu menjawab: Saya hendak menziarahi saudaraku. Malaikat bertanya lagi: Adakah kerana sesuatu hajat kamu ke sana? Jawab lelaki itu: Tidak, akan tetapi aku kasih kepadanya kerana Allah. Malaikat itu berkata: Sesungguhnya aku telah diutuskan oleh Allah SWT mengasihi kamu kerana kamu mengasihi saudaramu kerana Allah maka pastilah bagi kamu syurga." (Riwayat Muslim)

Monday, May 24, 2021

Kali Kedua #teamrayaselangor Raya 2021 , Raya PKBP 2021 , Raya Cov Eid 2021

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Tahun ni raya kelima dah muncul kat ofiz. Tu pun sebab sebelum raya kena kuarantin 10 hari sebab my hubby ada close contact dengan rakan seofiznya. Memang tak sabar nak masuk ofiz gamaknya. Isnin tu terus masuk . Hari pertama berpuasa sunat dan ganti terus. Kafe ofiz pun tak buka. 

Hari ni bekerja dari rumah sebab esok dah mula PKP 3.0. Sepatutnya wfo hari ni. Redha je la untuk kemaslahatan Ummah. Sebenarnya naik tepu jugak dan asyik nak mengunyah kalau duk rumah ni. huhu. Baru nak turun berat , takkan nak naik balik ni. haha. Done bebel. Kita sambung kisah raya yang rasanya lebih kurang sama je macam tahun lepas. 

Sepatutnya tahun ni giliran pagi raya di rumah saya. Namun Covid masih memisahkan kita tak dapat bersua di pagi raya. Eh. Ternyanyi lah lagi . Awal pagi lagi semua dah bangun . Siap-siap nak solat hari raya Aidil Fitri . My hubby pun pukul 6 lebih dah siap nak pergi amik Nasi Dagang yang kami tempah di Restoren Eddiey Mokku.Lepas dia balik , pukul 8.30 macam tu bersedia untuk solat Aidil Fitri.  Jom lah tengok gambar raya apa yang adanya pulak. Tak ada yang elok sangat macam biasa. haha



Haruslah bergambar hari raya sekeluarga . My hubby tak nak baju raya. Ok la. Rupanya tema tahun ni memang warna block saya tengok. Sedondon dah tak relevan katanya. hahahaha


Gambar ni Nawfa pulak dah muncung tu kenapa. hahaha


Tahun ni saya sedondon dengan my Nuha. Kisah baju Nuha ni tragis jugak. Yang kelakar, baju saya tu baju raya tanpa sengaja. Remaja sangat untuk saya kan. Sebabnya tu pilihan Nuha. Sekali bila sampai saiz salah. Saya mintak tukar saiz dan dia cakap amik masa semingu sebab dia kena semak dulu. Sekali saya order yang lain sebab takut lambat. sekali sampai pulak saiz yang ngam dengan Nuha. Dah jadi 3 helai baju raya nuha. Satu saiz tu memang saiz saya. hahahaha. Lucu. Sehelai lagi tak dan nak return balik. Tunggu lepas PKP nanti la gamaknya.

Baju raya by Hasnuri 



Nawfa pulak pandang Ummi dah kenapa tu. haha


Nayla dan Nawfa baju sedondon tahun ni 

Baju raya by Himayya


Anak- anak dara mak 


Mak nak posing sorang sat, ni tgh setting kamera. 


Anak bongsu pun nak tumpang 


Tahun ni tak ada drama. Boleh la posing lebih sket dengan my hubby 


My hubby dengan anak-anak daranya


Giliran mak pulak dengan anak-anak dara


Yang ni posing bertiga sementara tunggu my Nuha bersiap. Anak dara dah kan. Lama bersiapnya. 


Bersedia solat sunat Aidil Fitri. Tq my Ma sponsor kain telekung raya. 

Outdoor dengan my hubby lepas hantar makanan raya untuk jiran-jiran


Teman dia siram pokok lah pulak


Aktiviti pagi raya katanya. Layankan je la. Dah la dia tebas pokok mulbery dan ceri. Pokok nangka pun tinggal tunggul je. huhu


My Ma & Abah. Team raya #terengganu . Alhamdulillah ada adik saya boleh beraya bersama. Tragis jugak buat Ngah saya walau senegeri tapi tak sama daerah. So tak dapat beraya bersama jugak. 


#teamrayakualalumpur

Yang ni pun tragis. Tahun lepas takut covid. sekali tahun ni nak berkumpul sebab tak leh merentas daerah la pulak. Sabar je la Long


Team raya #terengganu, Family Adik saya


Family Ngah saya. Baju family diorang by azwanisokriofficial, sepupu saya. 
Tahun depan boleh tempah sekali ni. 


Anak buah saya yang sebaya dengan my Nawfa. Dhiya Sofea. 


Anak buah paling bongsu setakat ni. Rasanya orang lain dah stop production. 
Tunggu adik saya je la lepas ni. hahaha


Juadah pagi raya. Kuih raya pun tak masuk bekas. Tak ada orang datang pun kan. Nanti mak jugak nak kena kemas. Tak kuasa la nak.


 Nasi Dagang Terengganu



Close up Kuah Nasi Dagang


Nasi Dagang


Acar jelantah


Ketupat palas macam-macam jenis my hubby beli. Banyak lagi yang tak kukus. 



Kuih raya. Ntah bila beranak. hahaha. Beli 4 balang tapi banyak dapat . 


Akhir sekali, Semoga berjumpa lagi Ramadhan dan Syawal tahun depan dan Semoga Covid 19 lenyap habis dari bumi. Aaaminn.. Harap PKP 3.0 ni cepat tamat dan dapat segera pulang ke pangkuan keluarga di Terengganu. Cuti masih banyak lagi ni. huhuhu. Buat kawan-kawan, stay safe . Elak bersesak-sesak kat tempat awam kalau tak ada keperluan. Simpan stok makan banyak sikit biar tak kerap sangat keluar kan. 


Daripada Abu Ayyub RA bahawa Rasulullah SAW bersabda, “Sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadhan, kemudian mengiringi dengan puasa sunat enam hari di bulan Syawal, pahalanya seperti berpuasa setahun”.

Tuesday, December 29, 2020

13th Anniversary Celebration @ Swiss Garden Residence Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Alhamdulillah, pada 14 Oktober yang lepas genap 13 tahun usia perkahwinan kami . Happy Anniversary yang ke 13 Sayang. Dah 13 tahun alam perkahwinan. Dah tingkatan 1 tu. Semoga terus menyintaimu sampai PHD sayang ❤️ Tak cukup PHD kita saling berkasih sayang di syurga pulak In Sya Allah. Semoga hubungan ini diberkati dan dirahmati Allah selalu. Terima kasih menyintaiku seadanya sebagaimana aku turut menyintaimu sayang ❤️ I love you sayang much more than you imagine ❤️

Memandangkan waktu check in pukul 3 petang. Hampir pukul 2 jugak baru kami bertolak ke rumah Long di KL. Sampai pun dalam 2 lebih then terus ke hotel Swiss Garden Residence Kuala Lumpur untuk check in. Ngam boleh check in. Sekali masa check in diorang cakap pool tak boleh guna due to Covid 19. Berhuhu lah anak-anak sebab diorang ni memang nak mandi kolam. Dah la tak sabar, alih-alih macam ni pulak. Masa booking, Long pun tak perasan pool tak boleh guna. Kena repeat kat tempat lain la ni. Tahun depan yer anak-anak. hahaha


Kami booking yang ni. Premier Two- Bedroom Suite. Tambah tilam RM40. Siap datang dengan katil sekali. haha. 


Posing dulu sementara diorang check in. haha


Jom check in at the heart of Kuala Lumpur ni. Tingkat 29 tuh . 


Posing dalam lif dulu satu kali. Ada 36 tingkat kat sini. 


Harus check bilik tidur dulu. Dua-dua bilik sama twin bed.


Ruang tamu lengkap dengan sofa dan tv dan set meja makan. 


Ruangan dapur. Memang lengkap la. Ada fridge, dapur dan mesin basuh sekali. 


Bilik mandi tak ada bath tub. Kalau ada tak lah ralat kan tak boleh mandi kolam. haha


Bilik air. Tak best sebab bidet je tak ada hos. Macam tak puas gitu kan. haha.
Melayu kampung sangat kekdahnya. 


Tu tilam tambahan yang kami request. Siap dengan katil lagi . 

Posing la dulu suami isteri feeling-feeling tak ada anak. Bila lagi kan. Kata anniversary. 


Tak kan satu kan. Sekurang-kurang dua. Kaki my hubby tu terseliuh masa kat Tanah Aina. Sabar je la. 

Ok last . hahaha. Harap ok la sebelum balik kampung nanti. 


Ni wefie baru nampak muka setalam kat blog . haha


Bergambar satu keluarga pulak. Macam kena dera muka sorang-sorang


Dengan tambahan Long & Kak Long


Bawak level 6 tengok kolam. haha


Ada playground. Boleh la kasi enjoy sket budak-budak ni. haha .
Playground ni satu level dengan Gym dan Kolam kat level 6. 


Gym ada dan buka je 


Selfie sampai lebam. haha


Wefie dengan My Nayla


Wefie dengan My Nuha


Actually diorang ni sambut Anniversary ke 17 pada 25 Disember yang lepas. Happy Anniversary korang , Semoga berbahagia sampai syurga . Tq korang ajak kami anak beranak menempel. hahaha

Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Nabi SAW bersabda:
 
إِذَا صَلَّتِ الْمَرْأَةُ خُمُسَهَا، وَصَامَتْ شَهْرَهَا، وَحَصَّنَتْ فَرْجَهَا، وَأَطَاعَتْ بَعْلَهَا دَخَلَتْ مِنْ أَيِّ أَبْوَابِ الْجَنَّةِ شَاءَتْ

Maksudnya: “Jika seorang wanita menunaikan solat 5 waktu, berpuasa pada bulannya (Ramadhan), mengawal kemaluannya (maruahnya) dan ta'at kepada suaminya. Masuklah dia ke dalam Syurga dari mana-mana pintu yang dia kehendaki”. [Riwayat Ibn Hibban, no. Hadith (4163), 471/9]

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)