Showing posts with label personal events. Show all posts
Showing posts with label personal events. Show all posts

Tuesday, January 31, 2023

Sambutan Hari Lahir Nur Nayla Hazeeqa & My Hubby 2023

Assalamualaikum. Hari ni kita kasi throwback lah .Sambutan birthday my Nayla dan my hubby untuk tahun 2023. Birthday my Nayla biasa berkongsi dengan my hubby je lah. Layan gambar sekitar birthday dua beranak ni. Meriah cara kami je. Alhamdulillah . Kek beli kat Drasani cake hauz dan my Nayla yang pilih kek. Kek kat sini sedap dan harga pun berpatutan. Yang ni tak silap tak sampai pun RM40. Cukup la buat makan kami anak beranak je pun. Nak custom pun boleh tapi kena 2 minggu awal. 


Yang diraikan, my hubby dan my nayla

my nayla



with me



with Nawfa



with Nuha


Happy birthday love 


Jarang-jarang bersemut 


Adui, bikin hal. Ada je muka pelik2


Lantak lah kome


Nayla nak botol korea warna pink. 


Belikan my hubby perfume. Gambar tak dan nak amik. hahaha







Adam bin Abu Iyas menceritakan kepada kami, Syu'bah menceritakan kepada kami, daripada Ády bin Thabit berkata, aku telah mendengar Abdullah bin Yazid al-Anshari, daripada Abu Mas'ud al-Anshari r.a., aku telah berkata, daripada Nabi SAW bersabda: "Jika seorang muslim memberi nafkah kepada keluarganya dengan niat mengharapkan ganjaran, maka baginya adalah pahala sedekah." 

Sumber : http://myhadith.islam.gov.my/viewhadiths.php?id=234

Tuesday, December 06, 2022

Lunch Pakatan Hari Lahir @ AndrabyGula Cakery , Eco Ardence, Setia Alam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Akhirnya sampai sudah giliran birthday saya. Kali ni , Ida suggest makan dekat area Eco Ardence, Setia Alam. First time jugak saya kesini . Cantik jugak tempatnya untuk amik gambar. Tapi kita lupa pulak nak bergambar. hahaha. Sabar je la ye. 



Harus posing dulu 



Bila makanan ada baru boleh posing katanya


Mini love dari tuan tanah kedaung



Tulip Latte Art 


Bear Latte Art


Aglio Olio Seafood



Closed up Tulip Latte Art

Saya punya Seafood Spaghetti Carbonara, memang sedap dan creamy. Lupa pulak nak snap gambar. Hahaha. Yang ni Kak Ema dan Ad yang makan. Terima kasih korang untuk hadiah birthday . 

Andrabygulacakery
Lab 12, Ardence Labs, Setia Eco Ardence, SETIA ALAM
Operating Hours 12pm - 10pm daily
0102164284

 
(BUKHARI - 4937) : Sa'id bin Ufair menceritakan kepada kami, menceritakan kepadaku Al Laith, telah menceritakan kepadaku Abdul Rahman bin Khalid bin Musafir daripada Ibnu Syihab daripada Ibnul Musayyab daripada Abu Hurairah bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Sebaik-baik sedekah adalah setelah keperluan mencukupi. Dan mulalah daripada orang yang menjadi tanggunganmu."


Tuesday, May 24, 2022

Team Raya Terengganu 2022 , Raya Kejut 2022

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Alhamdulillah, tahun ni merasa beraya di kampung halaman setelah 2 tahun beraya di perantauan. Selangor je pun . Nak ulang balik? Memang tak la beraya di Selangor. Even jam, sanggup ku redahi gitu kekdahnya. Kami bertolak balik Terengganu hari Khamis . Pontengkan anak-anak sekolah 2 hari. Huhuhu. Alhamdulillah tak jem, pukul 1 dah sampai Terengganu. Sempat berbuka puasa bersama keluarga saya. Sempat pergi bazar Ramadhan dan makan makanan yang teringin nak makan especially Sagumpal . Terjumpa Apam Telur kat Bazar Ramadhan yang teringin nak makan masa mengandungkan Nawfa. Konon Isnin nak beli kasut raya, sekali setelah 15 Syawal baru beli . hahaha

So persiapan pun ala kadar sahaja. Memang apa adanya. Baju pun repeat tahun lepas punya. Tahun depan kita buat baju baru. Tapi kelakar jugak la pasal baju. Baju Nayla tak muat langsung. Mujur ada baju Nuha Raya 2018 punya. So boleh la alter dan masih menepati tema sedondon. Tq Rai alterkan. Merasa lah pakai baju raya baru dia sorang. haha

Jom la layan gambar raya ala kadar dan mengejut tahun ni. 

Tahun pertama tanpa Abah . Tahun ni tinggal saya dan adik aje beraya di Terengganu.Turn saya raya rumah mentua tahun ni.  Long beraya di Kedah dan Ngah beraya di Kelantan. Semoga tahun depan dapat berkumpul semua sekali setelah sekian lama. 


Mesti gambar berlima dulu


Lentuk ke kiri pulak. hahaha


Nak lentuk kat my hubby tak dan . Tak ada gambar kat tangga tahun ni. Tingkap pun menarik jugak. 


Harus la ada gambar berdua as always. Love you sayang !



Dengan anak-anak dara


Lagi dengan anak-anak dara



Dengan sisters in laws plus bongsu2


Girls power 


Anak-anak dara dengan Mak Ngah diorang 


My hubby and family. Abang Long tak ada dalam gambar


Keluarga mentua


With Bonda tersayang


Alamak tak centre pulak. haha


Dah kenapa Nawfa tu lentuk macam tu pulak


Gambar time setting ni. 


Juadah Raya. Nasi Dagang dan Acar by sepupu my hubby


Gulai Ikan Tongkol by My MIL. The best in the world



Otw pergi solat sunat Aidilfitri with my hubby 


Masjid Jamek Paka


Sempat lagi selfie sebelum pulang. Sebab sok sek sok sek hidung pagi-pagi, makmum sebelah tak nak salam kau. hahahaha. 


Satay bakar malam raya terkejut. Pukul 12 lebih baru sampai rumah. Pukul 3 pagi baru abes membakar 100 batang satay. 


Satay ayam dan Daging. 


Miss U Abah. Semoga Abah ditempatkan dikalangan para solehin. 8 Mei 2022 genap 4 bulan 10 hari Abah meninggalkan kami . 


Anak-anak beraya rumah Mak Su dia dengan sepupu , Chinta Inara . Time ni mata dah tak boleh celik, kitorang dah membuta kat rumah my ma. hahaha


with Mak Su nya. Pak Su nya tak ada pulak gambar


#TeamRayaKedah


#TeamRayaKelantan


Sebahagian duit raya anak-anak. Tak la sama dengan Bilal punya. RM200 sorang mak dah simpan kat dalam SSPN. Nanti senang nak claim LHDN . Balance mak pinjam. Beli jajan korang jugak. hahaha

Semoga bertemu lagi ya Ramadhan tahun depan. Semoga kita dapat berkumpul lagi raya Aidilfitri tahun depan . Semoga tak ada penyakit-penyakit yang pelik2 dah lepas ni. 




Tuesday, October 05, 2021

My Last 3 Series Birthday Celebration


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Alhamdulillah. Entry birthday terakhir untuk tahun ni kot. hahaha. Semua dah sambut birthday . Penutup mestilah birthday Queen pulak. Dah pembuka dengan Kingnya kan. hehehe

September babies munculkan diri. Dah masuk Oktober dah pun kan. Hari ni hari pertama kerja di ofiz. Entry ini ditulis semalam. hahaha. Tak tahulah macam mana hari ni yer. Semoga anak-anak baik2 dirumah pengasuh dan dalam jagaan Allah sentiasa . 

Masa birthday tu mestilah kat rumah kan. Mula-mula suprise yang pertama, Ad dan Am datang bawak kek dan hadiah . Aduhai terharu mak. Dah la tak mandi lagi kot. hahaha. Selenga je keluar amik gambar dengan baju ntah apa2. Kalau tau ada surprise mesti mandi dulu. hahaha. Dah tahu, tak jadi surprise la kan 



Yang kedua, dari my cinta hati dunia akhirat la. Yang kelakar, planner tu call dia kata nak datang. Masa tu saya tengah mandi kot. Hp tak angkat. Pelik dah kena planner tu boleh call dia pulak. Dia kata ada orang nak hantar barang. Ingat Ziera. Sebab dia ni memang kaki surprise kan. Planner datang, saya tanya siapa bagi. Eh rupanya my hubby yang bagi. Dah tu memikir la macam mana dia bayar kan sebab duit semua TAC kat hp saya kan hahahaha. Rupanya dia suruh transfer kat kawan dia, kawan dia transfer kat planner. Sweet sangat suami kita. hahahaha

Tq Sayang, love you so strong lah. 





Terima kasih sayang untuk hadiah birthday in advance ni. Tak ada review lagi kan. Nanti kita review hadiah birthday ni. Pilih sendiri dengan duit my hubby. hehehe


I love you sayang 

Belah petang baru sempat nak potong kek dan makan kek sebab my hubby busy kerja hari tu. hehe. Alhamdulillah. Syukur pada mu ya Allah atas rahmat dan rezeki pada ku dan keluarga ku . Semoga dengan pertambahan umur ini akan memberi lebih lagi peluang untukku menambah amal untuk mengadap Mu .Semoga Kau menjemputkku dalam Khusnul Khotimah Ya Allah. In Sya Allah


Ummi loves you anak-anak dara 


Ok . Akhirnya, kaki suprise muncul jugak belah petang belanja kami minum kopi. Tq Ziera.


Semoga cinta kita sampai syurga, In Sya Allah. Menyintaimu kerana Allah. 


Tq Ad mengingatkan dah nak masuk umur subsidi 


Sweeet sangat ...💖



Tq Kak Long dan Long


Tq Ad

Terima kasih jugak buat sahabat dunia akhirat yang wish di IG, Fb dan Whatsapp. Semoga segala doa-doa yang baik kembali kepada kalian jua. Aaaminn. In Sya Allah
Rasulullah SAW bersabda: "Seorang lelaki telah menziarahi saudaranya kerana Allah SWT, lalu Allah SWT menghantar kepadanya seorang malaikat, lalu malaikat itu bertanya: Ke mana kamu hendak pergi? Lelaki itu menjawab: Saya hendak menziarahi saudaraku. Malaikat bertanya lagi: Adakah kerana sesuatu hajat kamu ke sana? Jawab lelaki itu: Tidak, akan tetapi aku kasih kepadanya kerana Allah. Malaikat itu berkata: Sesungguhnya aku telah diutuskan oleh Allah SWT mengasihi kamu kerana kamu mengasihi saudaramu kerana Allah maka pastilah bagi kamu syurga." (Riwayat Muslim)

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)