Monday, March 05, 2012

Special Thai Kuali Chicken @ Shuhaida Seafood Restaurant

Sebab hari ni monday blues. Kita up dulu episod jalan-jalan di elissmie hari ni :p Layan mata, layan makanan depan mata ok ! Last me makan kat sini , masa wedding anniversary kitorang last year yang mana tomyam mereka yang kurang kick berbanding dulu tu di entry ini. Ni kitorang pergi tak silap awal bulan lepas lah sempena hari gaji tak silap :p




Deko masih seperti biasa. Nak makan dalam aircond masuk dalam. Nak hirup angin malam, makan kat luar.

 Bancau untuk me. Nescafe panas untuk my hubby.


 Me cuba lagi order Kuey teow tomyamnya . Tidak mengecewakan sangat berbanding hari tu. Boleh bagi balik bintang yang hilang hari tu :p 7/10 bintang. Agaknya hari tu tukang masak yang biasa cuti :p


Hubby lak order nasi putih dengan Special Thai Kuali Chicken. Memang terbaik rasanya. Pedas hingga berasap telinga. 9/ 10 bintang.Sesuai dengan tekak orang yang suka pedas-pedas.



My nuha pulak makan Mihun Sup with Seafood. Terbaik jugak rasa dia. Dia habis tau makan ni sorang-sorang dia.Me ada jugak try dia punya. Boleh bagi 7/10 bintang jugak.



Ni bilnya...RM33.00 termasuk air.



Venue : Shuhaida Seafood Restaurant
No 87 Jalan Snuker 13/28 Tadisma Business Park,
Seksyen 13 Shah Alam
Tel : 03-5511 3572
 
 Korang suka makan makanan ala- thai ?




18 Comments:

  1. haaaa.. boleh dah..
    tak tahan tengok tomyam.. lama tak pekena tomyam nih~ terliur!!

    ReplyDelete
  2. mak aihhh,....kuey teow tomyam tue nampak meriah betul laaa

    ReplyDelete
  3. @|| NaFiRaa || sekejap x boleh, sekejap boleh kekdahnya :p

    ReplyDelete
  4. Dulu ada pergi gak..mkn ketam ngan butter prawn..memang sedap...huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah cuba tu. nanti boleh laa cuba :)

      Delete
  5. Musim tengah hujan (sejuk) ni .. kena tomyam pedas memang best :D

    ReplyDelete
  6. dekat jer...boleh singgah 1 hari...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu singgah, jangan lupa ajak :p belanja laa .hehehe

      Delete
  7. Tomyam nampak pedas jer.. Pedas ker? *gurp*

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pedas tapi boleh lagi laa dimakan :) x sampai menangis mcm dulu kala

      Delete
  8. Replies
    1. bancau memang lazat ..sejuk ajer tekak..lalalalrikss.. alamak..jgn meleleh air liur bb sudah nanti..

      Delete
  9. nampak sedap!! harga pun okay gak kan?

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)