Thursday, October 27, 2011

Ni la padahnya bila perempuan reti bawak kereta sahaja

Hasilnya adalah me terpaksa tumpang kawan pergi kerja hari ni :p Tq Murni. Masuk ni dah 2 kali dah Cinta Bersulam Rindu me tak boleh nak start kat rumah pengasuh. Hari tu mintak tolong KB .Kejap lagi mechanic datang betulkan la dan me pesan siap bawak jumper sekali :p Tetiba teringat pulak kat entry Shakiddo hari tu  Cara Jump Start Kereta Seorang Diri  yang boleh dipraktiskan bagi kereta tak nak hidup macam me pagi ni tapi kena pinjam kereta orang la kan sebab me sah2 ada satu jer kereta.

Jangan terlepas peluang yang menarik.Treatment kat SPA pun boleh dapat RM48, siapa nak kasi kan? Klik sini untuk mendaftar dengan PERCUMA ok !!!   


Jump start juga dikenali sebagai rangsangan, adalah kaedah memulakan kereta atau kenderaan lain yang dikuasakan oleh enjin pembakaran dalaman apabila bateri kenderaan telah “kong”. Bateri kedua (biasanya di dalam kenderaan lain) digunakan untuk memberi kuasa kepada kenderaan tu source : sini

Yang lebih malang berganda lagi, konon SMS nak mengadu domba la kat my hubby. Sekali dia pun tersadai kat workshop tunggu buka sebab tayar motor pancit pulak. Alahai. Kesian my hubby. Macam tau-tau ajer tuannya tu nak beli adinda baru ;p hahaha Sabar jerlah. Mungkin ada hikmah disebalik semua ini.



pic credit to : Shakidoo.com

p/s:


My hubby yang dikasihi, tolonglah beli jumper untuk darlingsmu ini...


Korang pernah ke buat jump start sendiri???


p/s:

Mungkin CBR merajuk sebab my hubby dah berapa kali sebut nak beli kereta baru kot..hahahaha Larikss..


Me dah cashout Churp churp, korang bila lagi ? Klik sini untuk Register secara PERCUMA...

18 Comments:

  1. kalo beli keta dan moto baru sekali pun rasanya yang lama takkan jual...sayang beb.

    paling kuat pun nak lepaskan, pass je pada anak2 buah.

    at least masih lagi dapat tengok bila sesekali balik kampung...

    ReplyDelete
  2. saya ni ada keta tapi takut nak bawak..lagi hampeh kan? huhu...


    salam kenal..terus follow sini...

    ReplyDelete
  3. selalu orang ckp cenggitu kan....kete/moto nie tahu 'merajuk' jugak kan....

    ReplyDelete
  4. aku? jumpstart?
    hahaha... aku jump ada ler.
    jiran sblh tolong startkan.
    muehehehe.

    kena tkr bateri dah kot

    ReplyDelete
  5. aku tak reti!! nasib baik selama battery kong bukan kat tengah jln or apa. semua kat umah je hehehe

    ReplyDelete
  6. jump kete sendiri? hahahaha tukar tayar pun x pernah

    ReplyDelete
  7. psl bateri ni, susah nak cakap sbb pakai yg tak pyh bubuh air bateri pun, bila kena tukar tu dia terus mati je. sy pun selalu terkena.

    ReplyDelete
  8. aku tak pernah drive sendiri jadi tak pernah aku alaminya...tapi kalau jadi kat aku mau gelabah 100 x kot...
    betullah dia merajuk sebab nak cari penganti dia..

    ReplyDelete
  9. jumper tu 20-30 hengget je.. beli untuk standby

    ReplyDelete
  10. @Skymatrix nak bagi free jer ker? mintak la duit sket.hahahaha

    ReplyDelete
  11. @wahida bawak laa kereta, rugi tau. saya pun dh mengandung br berani.

    ReplyDelete
  12. @isabelle aku pun sama la, you jump ai jump laa kekdahnya

    ReplyDelete
  13. @Elyn Sani aku 2 kali dah kena ni. dua2 kat rumah pengasuh my nuha.

    ReplyDelete
  14. @Ema me pun x pernh tkr tayar. isi minyak pun jarang2 ..hahaha

    ReplyDelete
  15. @KiD btol la kid, lepas ni kena beli la.senang time emergency.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)