Thursday, June 09, 2011

Majlis Nikah adikku ditunda sehari awal, salah siapa?

Setelah hampir seminggu tidak bersiaran..Akhirnya aku kembali memulakan tugas hari ini, Hari Khamis last week, kitorang balik secara berkonvoi , 2 buah kereta ajer pun dengan Long aku. Letih gila perjalanan. Dah la dengan my hubby yang tak cukup tidur pasal kes krisis air selangor tu kan pasal duk kat ofiz 3 hari 2 malam.Jalan pulak berliku-liku nak balik Kelantan. Plan asal nak balik Terengganu dulu tapi tiba-tiba majlis nikah pulak ditunda ke Jumaat pagi. Macam mana lah warga Kelantan balik raya yer..Memang perjalanan yang paling mengerikan aku rasa dengan banyaknya lori balak atas jalan raya.



Dalam pukul 10 malam macam tu kitorang sampai kat Machang Kelantan setelah menempuh perjalanan lebih kurang 9 jam.Check in chalet ni lah. Dah la malam tu aircond problem sebab remote rosak. Panas gila tidur tapi badan letih, tidur ajer sampai pagi. Aku amik bilik 1 katil queen size dan 1 single bed RM 70 semalam. Kalo bilik 1 katil queen size ajer RM60.

Desa Permai Rest House & Restaurant
Batu 24 1/2 , Lorong Yamud
18500 Machang, Kelantan
Tel : 09-9751152


Pagi tu, disinilah adik aku dinikahkan..Dah sah bergelar suami adik aku sorang ni..Selamat melayari alam berumahtangga yer dik...Since diorang tak der photographer berbayar, kami lah menjadi photographer that day :p Ada tempahan ?? Tetiba terasa nak beli DSLR. Hadiah hari lahir mungkin :p

Layan gambar lah yer :) Awas ada banyak gambar  !

 Debaran bakal pengantin...

 Posing dulu sebelum akad nikah...

 Sedia untuk dinikahkan...


Anak murid tok guru yang nikahkan dia...


3 kali lafaz tu, baru sah bergelar suami orang... Pecah rekod keluarga namanya ni..hehehehe


Dah halal boleh laa nak cium :p


Dari mata turun ke hati...

Cantik  kan amik dari sudut ni?


Sama putih , sama padan...

Ni acara menayang cincin...

Mesti nak masuk frame jugak :p

Nak kasi bunga kat i ker?

 Macam pernah aku lihat gaya ini :p


jeling menjeling ku memandang....



Tu jer la nak cerita hari ni..Badan terasa letih lagi...Seronok memang seronok sebab berkumpul adik beradik...Tunggu episod seterusnya... Majlis bersanding....




12 Comments:

  1. i want more...i want more...hehehe

    ReplyDelete
  2. nape u x overshadow pengantin wei? hahaha

    ReplyDelete
  3. hensem pengantin lelaki tp nmpk muda lg. umur brp?

    ReplyDelete
  4. tu masjid machang kan?? tahniah untuk adik....

    ReplyDelete
  5. fuhh..teringat zaman balik kelate smpi 14 jam..la ni dok ganu ok la sket..xde nk tempuh jam lg

    ReplyDelete
  6. 1st time saya dengar zaman sekarang ni, pasangan yg kahwin tak hire photographer!

    jalan darat ke kelantan, memang jauh dan mencabar! saya kalau ke KB, memang ambik flight aja...

    ReplyDelete
  7. eliss, masjid tu dekat dgn sekolah tahfiz ke?

    ReplyDelete
  8. skang nie banyak homestay ...senang skit nak cari tempat berehat n nak lelapkan mata kan....

    ReplyDelete
  9. tahniah utk adik & adik ipar Eliss. sy dulu kawin pun tak dok photographer. adik yg tolong ambik gambar.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)