Thursday, June 16, 2011

Kisah jurujual yang sengal ..Ke aku yang sengal ?

Hari ni aku nak citer kisah sengal aku ngan jurujual last week. Kejadian berlaku pada hari yang sama.

Kisah 1

Di pasaraya Gi*ant sambil membelek-belek pelbagai jenis durian termasuk Musang King, Udang Merah dan durian tidak bernama . Yang aku nak beli ni Udang Merah, sebab dah lama cari kan .

Aku : Berapa sepaket ni ?

Jurujual :RM 15. Kalo beli dua paket dapat free sepaket.

Aku : Mak aih..Banyak pulak. Amik satu jer lah, kang kalo beli dua dapat 3, banyak pulak.

Jurujual : Yer jugak ...

Aku : Sengal .Ko jual lah dua kat aku RM10.Tak ker sama jer tu? Aku dapat 2 paket ko dapat duit  :p (Tapi dalam hati jer laaaa ) hahahaha



Akhirnya Udang Merah itu milik aku :p Tapi sepaket lah...2 ulas utk my hubby dan 2 ulas utk aku. Tinggal seulas lagi, malam kelmarin dah siap masuk dalam budu.Kasi adil..hahaha Kira budu termahal la kitorang makan sebab seulas dah RM3 kan. Sama pulak harga dengan sebotol budu :p


Kisah 2

Kisah ni berlaku kat Guardian pulak.Kesana untuk mencari mandian my nuha yang sama dia dapat kat DEMC. Hari tu lupa nak mintak 2 terus, senang bagi umah pengasuh satu.So terpaksa lah pegi beli sendiri kan.Lari budget mak. Since my nuha tak boleh mandi ngan sabun, so kena cari yang soap free. So Cetaphil ni yang direkomenkan oleh pakar kulit tu.


Aku : Kat sini ada Cetaphil tak?

Jurujual :Apa tu kak?

Aku : Mandian.

Jurujual : Oh kat sini tak der jual kak jenama tu.

Aku : Eh, saya tengok website guardian ada.

Jurujual : Oh, sini tak der..

Tiba-tiba aku ternampak Cetaphil ni terselit kat mandian yang ada kat situ.

Aku : Hah, ni ada ni...

Jurujual : Oh, Cetaphil...

Aku : ???? (Sengal..Confident jer jawab tadi apa hal..Tanya la dulu pharmasist kalo tak tahu. Bak kata Usop Wilcha "Nampak beno menipu :p "

 RM 47 seketul.. Pengsan !

Apa korang rasa? Aku ker jurujual yang sengal ?? 
Korang pernah berhadapan dengan situasi jurujual yang sengal tak??




p/s:

Alhamdulillah. Akhirnya berjaya sudah cashout churpchurp kali pertama :)

Korang dah join ker belum churpchurp ??
Apa lagi register lah sini, orang dapat cek ko pun nak, bertindak tak nak :p Bertindaklah sekarang yer :)



20 Comments:

  1. sedapnyer durian..dok mkn lg thn ni...huhuhu...


    sengal tul jurujual tu...konfiden jer kan..x cek dah ckp xde...cdAh pun hangin kalu gitu

    ReplyDelete
  2. ha ha ha, kita pernah gak, lain yang kita tanya lain plak dia cakap..minta barnag lain barnag lain dia bagi...adei...kadang2 cam confius gak adakah kita yang salah cakap?

    ReplyDelete
  3. cetaphil mmg mahal. Jurujual farmasi di Malaysia ni, mmg saya langsung tak percaya

    ReplyDelete
  4. haritu g tengok durian kat Jusco rega RM35 sepeket *pengsan*

    meh singgah blog zaila, ada tudung HAwa murah2..yg penting labuh tutup dada;)

    ReplyDelete
  5. lawak tul kes ke-2 tu..mmg sengal la..eisya pun guna yg mandian tu..mmg mahal..jimat2 le..hihi

    ReplyDelete
  6. mahalnyo durie...sedap dop?

    btw, jurujual la kot sengal..hihihi

    ReplyDelete
  7. salam..

    ank sy pon ekzema tp x teruk..bole cuba mandian tuh..gud info..sharing is caring mehhh!!:D

    ReplyDelete
  8. udang merah tu durian ke?? aku igtkan udang betul..tertipu makk

    jurujual baru kor..xpun dia xphm ko mintak ape..hehe

    ReplyDelete
  9. hehehhe sabo jelah berdepan dgn jurujual segal tahap malas kan! :)

    ReplyDelete
  10. mmg memeningkan kepala kedua-dua situasi ni...tp kesimpulannya,ko tak sengal...

    ReplyDelete
  11. jurujual itulah yg sengal. konpiden plak dia kata cetaphil tu takde. entah2 tak paham pon cetaphil tu apa....adoiiilaaa~

    ReplyDelete
  12. super sengal betul part yg cetaphil tu.
    yg durian tu aku boleh ampun lagi.

    nnt bila2 aku buat entry jurujual sengal jugak la

    ReplyDelete
  13. hurmmm....bak kata usop wilcha ....itulah pentingnya english education....hehehehe

    ReplyDelete
  14. kes 2 mmg sengal hehehehe....

    ReplyDelete
  15. Aduhai eliss.. Kelakor je. Mcm2 peel org2 dim'sia ni la kan.. Yg kat farmasi tu agak dia sendiri xtau apakebendenye tuh kan haha.. Shima lagi best. Org dtg nk jual penapis air kt umah siap tnya "emak ada?" Dgn selamba ku menjawab "Mak kt kg la" hahaha.. Hai muda remaja lg mak buyung nih ;p

    ReplyDelete
  16. lenkali durian yg free tu kasi haku... hehehehe

    ReplyDelete
  17. heheh...kelakar lah...sabor kena banyak tuh :)

    ReplyDelete
  18. hahaha. dua2 jurujual agak sengal tapi no 2 paling sengal.

    ReplyDelete
  19. yang beli caterpillar tu opppsss cetaphil tu memang jurujual tak tahu le tu..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)