Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, May 13, 2010

Siapa Mahu Watermark FREE?

** TEMPAHAN DITUTUP

Apa ke benda watermark tu? Waterpark ke, wadepak ke, waterface ker tau lah aku , kata si Anon :P Watermark ni adalah proses menambahkan informasi pada gambar. Watermark ni kiranya cop mohor kita pada gambar yang kita masukkan dalam belog ni lah. Watermark boleh jadi tulisan, macam aku duk biasa buat ataupun logo yang aku baru buat ini dan korang pun boleh dapatkan sama.Teruskan pembacaan sampai abes :p Kang terlepas lagi peluang keemasan.



Ini aku duk selalu buat...


Ideanya dari free watermark yang aku dapat dari belog INI.
Untuk tempahan watermark, korang boleh berhubung terus la dengan pemilik belog ok.

Perlu ke ada watermark pada gambar?

Perlu bagi aku untuk lebih meng'secure'kan gambar milik kita. Pastu, susah sket orang nak buang credit bila ada watermark pada gambar.Mesti tak jadi cilok punya. Kalo aku lah, nak cilok gambar dari belog orang lain,mesti pilih gambar yang tak der watermark.hahahaha.Jangan tiru aku ok!Kadang-kadang , ada ajer orang amik gambar kita tanpa creditkan balik kat kita macam yang berlaku pada Niza a.k.a kancilbiru.
Patutnya cara ini pun salah jugak tapi atleast kita ada credit la kepada empunya gambar kan.Nampak la hasil kerja dia dihargai.

Tutorial : Cara-cara nak masukkan watermark pada gambar ?

Masih ingat photoscape?? My all time peberet software .Download dulu kat SINI.

Klik ada gambar permandangan tu untuk masukkan logo korang.

Klik kat photo.

 

Pilih opacity gambar korang.Aku pilih 121. Pastu save.Tadaa..Siap..



 Sekarang, aku sudah ada logo buatan tangan..hehehe


Siapa Mahu Watermark FREE?

Untuk berkongsi kegembiraan aku sebab dah ada watermark buatan sendiri, aku memberi peluang kepada semua yang menjadi Follower belog aku selama ini untuk mendapatkan Watermark FREE seperti aku dengan nama belog anda sendirilah dengan mengikuti syarat seperti dibawah :







1. Mestilah seorang Follower belog elissmie.com . Kalau bukan follower tidak layak untuk mendapatkan Watermark FREE ini. Kalo nak jugak, terpaksa lah jadi follower seumur hidup.hahahaha.

2.Buat satu entri yang Title :Saya Mahu Watermark FREE dari elissmie.com . Untuk Permohonan seterusnya, juga WAJIB membuat entry sekali lagi.

3.Nyatakan nama belog , warna dan font  yang anda inginkan pada Watermark FREE anda tu.Sila nyatakan font apa pada Nama belog dan font apa untuk Copyright Reserved © tu.

4. TERBARU - BOLEH TAMBAH GAMBAR SEPERTI CONTOH TERBARU WATERMARK YANG DISEDIAKAN YER..TU CONTOH AJER..





Pilihan font yang anda dalam PC aku.Klik untuk pembesaran sempurna.

3. Jangan lupa masukkan LINK-LINK berikut di dalam entri anda:

 http://www.elissmie.com/2010/05/siapa-mahu-watermark-free.html

 http://elissmiejunior.blogspot.com

http://mieeliss.blogspot.com/


3.Tinggalkan permalink pada comment box entry ini lah.

4. First Come First Serve.Bagi aku masa 2-3 hari bekerja yer untuk siapkan ok.Dan jangan lupa tinggalkan sekali alamat email anda yer untuk dihubungi.

Korang nak tak???Mulalah buat entry sekarang, apa tunggu lagi?





Tadaa...Hasilnya...



p/s: 

Dato' Sahol balas komen aku pada facebook nyer semalam.glemer mak! 

Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar commented on your wall post:

           "Terima kasih Eliss Mie di atas sokongan dan penghargaan... UiTM Sentiasa di Hatiku..."



1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:

 
Ain
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

102 Comments:

  1. bagus gak letak kat gambar, maknanya gambar itu kita yang punya kan...

    Pendidikan VS Pengalaman Kerja

    ReplyDelete
  2. ha...ni macam yang kat jemah virus padu tu kan? macam cop mohor gitu...:)

    ReplyDelete
  3. alamak igt ley dpt cmtu je...nk kene wt entry gak eh..huhu

    ReplyDelete
  4. wahhh nak nak...sye dh de photoscape nih tp nk gak la cop mohor nih...hihihihihi

    ReplyDelete
  5. salam..nak join...

    http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    tq

    ReplyDelete
  6. eliis sye dh wat n3 psl watermark nie ek...ni link nyer

    http://mrsecam.blogspot.com/2010/05/nak-watermark-pree.html

    ReplyDelete
  7. pn. elis yg bek ati ni email sye yek.....rozie@mmcogel.com.my.....tengkiuuuu manyok2 hekhek...besttt besttt

    ReplyDelete
  8. nak jugak..tq..
    http://mek-senyumsokmo.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html
    email:ynakmn@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. maya nk jugak watermark gree.....

    http://afishamaya.blogspot.com/2010/05/watermark-free-by-elissmie.html#links

    ReplyDelete
  10. aku nak!! tp aku takmo buat entry tu bule?? ekekekek

    ReplyDelete
  11. priceduyong, sama-sama..

    Sharinginfoz, betul-betul betul..

    Kancilbiru, hah...betol la tu..

    lin, nak dapat menda free kan..hahaha

    mrs.ecam, dah emailkan..

    dyahaha, check email yer.

    ciklilyputih, kena buat entry dulu.hari ni buat, hhari ni dapat demi ciklily

    lina, baru emailkan.check it out.

    ayah,ummi, farish, sila tinggalkan email yer.

    Nurhayati, x yah susah2 pakai photoshop dah pasni..hehehe

    ReplyDelete
  12. Elyn, nak tak nak, ko kena buat jugak..aku buat terus kalo ko uat entry..hahahaha

    ReplyDelete
  13. Salam kenal... nak join juga

    http://aarin-luv-contest.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    My email: nuraarin@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. nie email maya
    rumaiyah@utem.edu.my

    ReplyDelete
  15. hye! new follower!
    salam kenal ~
    nk join!
    hehee

    http://intan2pu3.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  16. hiii, new follower
    nak join..bes ni watermark free
    http:mumyShaneQeisha.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. dah buat entry dah..
    http://mumyShaneQeisha.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Salam kak,saya dah sipakan entri...terima kasih sudi nak buat watermark ni.

    Saya pilih warna hijau muda

    Tulisan Ji toy train n batik regular

    ni link entri ye:

    http://ummuabdullahsyaakir.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    email:kolekacanghijau@gmail.com

    ReplyDelete
  19. aarin, dah email yer.

    Intan, dah email yer.

    ReplyDelete
  20. eliss..wat kat utk aku 1..hehehe

    ReplyDelete
  21. hi Eliss,

    mau juga free watermark ..
    entry ku di

    http://shidasyakirin.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    email : shidasyakirin@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. salam kak eliss,
    sy follower baru :)
    nak watermark free jugakkk :)

    ni entry sy :
    http://lizaaziz.blogspot.com/2010/05/nak-watermark-free-boleh-takkkkkk.html

    ReplyDelete
  23. akak, ni email sy:
    haliza@mmcogel.com.my

    tenkiu :)

    ReplyDelete
  24. kalau dh siap,tlg inform kat shoutbox saya ya.
    tq so much

    ReplyDelete
  25. Salam kak,saya dah sipakan entri...terima kasih sudi nak buat watermark ni.
    email:kolekacanghijau@gmail.com

    ReplyDelete
  26. baru follow layak ke apply? HEHEHHH.. segan la pulak ;))

    ReplyDelete
  27. kak,klu tak muat ummuabdullahsyaakir.blogspot,tulis ABDULLAH SYAAKIR DAN HAJAR pun boleh juga

    ReplyDelete
  28. salam kak eliss...

    saya dah buat dah entry nyer...

    http://izzirfarhan-alahaimalaysia.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    email saya: hanbroz@gmail.com

    ReplyDelete
  29. eliss, saya nk jugak satu..dah buat entry dah

    ni dia link nya

    http://mommalydzar.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  30. @lydzar

    mintak tinggalkan alamat email yer..

    ReplyDelete
  31. @Nur -al- Ain

    semua follower layak ajer memohon.tiada syarat baru @ lama..kalo segan x dapat :)

    ReplyDelete
  32. @eT

    sila buat entry yer, pastu aku buat terus !

    ReplyDelete
  33. http://diariummi.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html - terdelete plak

    ReplyDelete
  34. salam eliss
    nak gak...

    http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  35. hi ...saya nak watermark free tu...huhu

    http://fasham87.blogspot.com/2010/05/aya-mahu-watermark-free-dari.html

    email :fa_sham87@yahoo.com

    tima kacih..hoho

    ReplyDelete
  36. hai eliss...
    tqvm...! izan puashati sekali...
    dah selamat ditepek watermark itu kat blog pun...

    nih latest n3 izan...
    http://diariummi.blogspot.com/2010/05/yaywatermark-free-untuk-saya-dah-siap.html

    ReplyDelete
  37. kak eliss, saya pon nak jugak watermark free tue boleh tak...sy dah follow akak n nie link saya k :)
    http://shielasuri.blogspot.com/2010/05/tadi.html

    ReplyDelete
  38. @Izan Ishak

    wah..sukanya bila orang guna hasil kerja eliss :) thanks :)

    ReplyDelete
  39. elis...

    sori ek, ni email add

    lelalayla@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. Salam Kak eliss, saya follower baru...
    Maaf dah lewat..saya pun minat nak watermark free dari akak juga ye...moga msh berkesempatan...

    http://fazatulip.blogspot.com/2010/05/salam.html

    ReplyDelete
  41. @Ibu nqez ~ iz

    boleh, tak der masalah, buat ajer entry seperti diatas yer :)

    ReplyDelete
  42. dgn xmalunyer, sy pon tpakse jd follower ntok dpt watermark FREE...huu...entry pon dh wat dh,

    http://jane-remis.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-watermark-free-dari.html
    email: jane_remis@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. ok done. n3 nya:

    http://nqeziz.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    DAN

    http://myluvlykidsstory.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    emel: faisy_2709@yahoo.com

    tqvm

    ReplyDelete
  44. ok, siap sudah n3

    http://myluvlykidsstory.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    DAN

    http://nqeziz.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    emel: faisy_2709@yahoo.com

    tqvm

    ReplyDelete
  45. Salam Elis,

    Saya pun nak jgk Free Watermark..
    Check entry saya, http://mamakaykayworld.blogspot.com/2010/06/nak-jugak-watermark-free.html

    Email mamakaykaycolorcreation@gmail.com

    Terima kaseh byk2 sbb sudi nak bg free watermark utk n spend masa nk create utk sy.. :D

    ReplyDelete
  46. @e.l.i.s.s.m.i.e

    La.la..laa..
    Saya dah ada Watermark yg comel..
    TQVM Eliss.. berpuas hati sgt..
    Jgn lupa jejalan ke blog saya.. latest n3 will attached vit my new watermark (Sponsor by: Elis).. la..la..la

    ReplyDelete
  47. La.la..laa..
    Saya dah ada Watermark yg comel..
    TQVM Eliss.. berpuas hati sgt..
    Jgn lupa jejalan ke blog saya.. latest n3 will attached vit my new watermark (Sponsor by: Elis).. la..la..la

    ReplyDelete
  48. Eliss..saya pun nk juga..dah siap buat entry...
    emel saya : asmikimie@yahoo.com

    ReplyDelete
  49. sis elis...i dah buat syarat2 yg u nak utk dptkan watermark free dari u....Ni blog i.TQVM.

    http://fsyatilla.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  50. sis..my email is fsyatilla84@yahoo.com.my.....tq

    ReplyDelete
  51. i dah bg email i tap tk dpt2 pon lg sis elis..(huuhuhuu...sttment xsaba2)

    ReplyDelete
  52. ni dia...terima kasih daun keladi..ngeee

    http://mrsboan.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    link pada n3 saya tu tak menjadi ..ada prob sikit..nanti saya update kat rumah mlm kang...

    ReplyDelete
  53. Hai salam kenal..

    Nak jugak Watermark tomey itu =D

    Dah buat n3 kat blog..terjah la nanti yek..

    http://yananuar.blogspot.com/2010/07/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    Time kasih =)

    ReplyDelete
  54. Owhh lupe nak bagi emel..
    Ni dia..

    mya_ariana@yahoo.com

    TQ

    ReplyDelete
  55. dear eliss,
    saya pon nak jugak benda free ini!!

    http://show-me-the-love.blogspot.com/2010/07/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    email: su2609[at]yahoo.com

    ReplyDelete
  56. salam.....tumpang tanya....masih buka lagi ke permohonan watwermark itu....dah lama nak juga....lagi2 tengok kat blog sheilasuri....cun betul....tapi pertama tak reti nak buat sendiri....ke dua baru tahu dan nampak comel da....ke tiga nampak klass kalau setiap gambar kita ada watermark....kan2

    kalau masih boleh bagitahu yer...kalau tak boleh pon bagitahu yer....tidaklah nanti ternanti-nanti....terima kasih

    ReplyDelete
  57. dilla79, terbuka sepanjang masa.buat ajer entry seperti diatas yer.nak kaler dan tulisan apa, tulis apa tu penting !

    ReplyDelete
  58. eliss yang baik hati.. entry ini untuk kamu...!

    http://show-me-the-love.blogspot.com/2010/08/free-watermark-dari-eliss-yang-baik.html

    ReplyDelete
  59. hope this open again I want watermark

    ReplyDelete
  60. @Sherry

    i tak close pun..you boleh apply anytime :)

    ReplyDelete
  61. hi..i ni new follower..nak jugak leh x..he..he..

    http://creativmum.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    email : dxiniey@yahoo.com

    font mana2 ler nampak cantik dan creative..warna..berminat warna adik beradik merah (pink ke, merah darah ikan ker aper2 ler yg cantik) thanks a lot..

    ReplyDelete
  62. @creativmum bg link balik yer sebab tak jumpa link tu..thankss

    ReplyDelete
  63. salam..nak watermark free gak boleh..x reti nak wat sdiri..baca pon x paham...helpppp...:)

    ReplyDelete
  64. http://wanzabeads.blogspot.com/2010/10/saya-mahu-watermark-free-dari.htm

    email :wazmas_5040@yahoo.com

    betol ker link tu..saya copy kat atas2..
    tq yer...

    watermark yg saya nak : WanzaBeads
    tulisan ada kerawang2 skit...:P

    ReplyDelete
  65. http://wanzabeads.blogspot.com/2010/10/saya-nak-watermark-free-dari.html

    many thanks yer bg respond yg sepantas kilat...

    ReplyDelete
  66. http://wanzabeads.blogspot.com/2010/10/saya-nak-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  67. salam..
    ok x yang saya punyer..if salah nak buat sampai betull..tq ...:)

    ReplyDelete
  68. wahhhh menarik ni ellis...
    ada masa sis join ya :D

    ReplyDelete
  69. SALAM PN.ELISS YG BEK ATI N COMEL...
    sy nk gak watermark free..

    my link: ummatmu.blogspot.com

    TQ...

    ReplyDelete
  70. ummatmu.blogspot.com/2010/05/siapa-mahu-watermark-free.html
    TQVM

    ReplyDelete
  71. ummatmu.blogspot.com/2010/05/siapa-mahu-watermark-free.html#comment-form

    ReplyDelete
  72. salam..ellies..saya still x dapt watermanrk tu..mgkin email sy ada problem..boleh kasik lagi skali...many thanks..

    ReplyDelete
  73. Kak elis...nak jugak..

    saya dah wat entry dah.. :-)
    http://asmashaiful.blogspot.com/2010/11/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  74. salamm


    kak saya juga mahu....

    adakah masih ada :)

    http://sinarpelangipagi.blogspot.com/2010/12/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  75. saya nk watermark gak..

    ni entrynya http://muniefithrie.blogspot.com/2011/01/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    dan email saya munirah_0208@yahoo.com

    thanks eliss

    ReplyDelete
  76. Assalam..

    Sy pun nak juga..tq share kebolehan awak..sy dah join..ini link sy..tq3

    http://nadzarahal-habsyi.blogspot.com/2011/03/saya-mahu-watermark-free-dari.html

    ReplyDelete
  77. Assalam,

    http://www.tetikusrusak.net/saya-mahu-watermark-free-dari-elissmie-com/

    juanitaasani@yahoo.com

    TQ yer :)

    ReplyDelete
  78. Smekom..
    akak, sy nie br nk berjinak-jinak ngan dunia bloger.
    so, nk mintak tulun bt watermark satu sblum byok lg gmbo sy upload tnpa watermark.
    sy dh bt entry satu mcm akak suruh.
    cer akak cek kat link nie
    http://miera-adreena.blogspot.com/2011/09/saya-mahu-watermark-free-dari.html
    bleh x gitu.
    aper2 hal akak email sy kt miera85via@gmail.com
    salam perkenalan.

    ReplyDelete
  79. saya nak juga...

    http;//lobaksusue.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-watermark-free.html

    tqvm

    ReplyDelete
  80. salam,
    akak saya nak mintak tolong buat watermark saya
    and saya dah follow akak :)
    ni link saya :
    http://farahzabidi.blogspot.com/
    email :farahzabidi@yahoo.com
    font : pink + purple. font mcm akak punye pon boleh. saya tak kisah :)

    terima kasih atas jasa baik akak
    nanti saya buat satu entri pasal akak ye dlm blog sy :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)