Monday, June 13, 2011

Wakaf Che Yeh, macam tak sah tak pergi kan kalo ke kelantan...

Malam masih muda. Jom kita menghabiskan sisa-sisa terakhir di Kelantan dengan bershopping. Wakaf Che Yeh, destinasi shopping budget namanya ni.
Dengan GPS tau kitorang pi sana :p Sebab semua dah ingat2 lupa jalan kesana. Aku dua kali pergi pun orang bawa, memang tak hengat langsung la.

Dari Machang, lebih kurang sejam kami sampai sana sebab jalan jam gila.Ramai nau orang atas jalan raya cuti-cuti sekolah ni.Nyaris nak pusing balik dah tapi sebab kuasa wanita luar biasa, perjalanan tetap diteruskan.hahaha.


My nuha pulak tido sepanjang jalan.Maklumlah dah kul 10 time tu.Sampai-sampai dia mamai lagi dan nak berdukung ajer.Aduhai.Tetiba rasa nak nanges.Hahahaha.Sebab tak larat nak dukung.My hubby padahal yang dukung mula-mula tu then aku take turn since my hubby lom pernah jejak Wakaf Che Yeh, aku rela berkorban. Then, ting!!! Aku dapat satu idea, jumpa kerusi kat tepi gerai tu dan aku pun duduk. Suh Kak Long aku shopping dulu then aku pulak shopping, dia pegangkan budak ngantuk tu.Hehehehe.


Last-last terjumpa gerai jual selipar budak, bagi my nuha try , pastu yeay !! Ahirnya dia nak jalan sendiri..hahaha. Jalan sambil tengok selipar baru. Kelakar tak?


Penyelamat keadaan,selipar jepun :p RM10


Then misi shopping diteruskan. Kat sana skang tengah in brooch yang jenis berjuntai ni..Aku beli la seketul RM5.


Dan tudung ala-ala ariani ni memang banyak la kat sana. Aku pandang ajer la sebab tak pakai kan.Tudung bawal tak kelihatan langsung dah...Mana diorang sorokkkan erk?? Jual laa kat aku murah-murah wehh :p


Yang kelakarnya, kitorang puas la cari tudung kuning untuk mak aku yang ada batu.Rupanya kat situ memang boleh pasangkan batu yang mana berkenan.Upah RM5 ajer.cheh! Penat tawaf  !! 

Akhirnya setelah misi shopping dah tamat kitorang bertolak balik la ke chalet dan semua balik terus pengsan.Maklumlah dah pukul 12 lebih masa tu :p

p.s:

Aku just beli baju blouse ajer sehelai dan my hubby belikan toys untuk my nuha .Misi dia gagal sebab jaket yang dia berkenan saiz besar :p Lenkali kita pergi lagi yer sayang :)

Korang pernah sampai Wakaf Che Yeh ?? Yeh yehhhhh !!!

Inginkan duit lebih ??? Daftalah churpchurp sekarang !! Klik sini laju-laju !

28 Comments:

  1. aku pernah gi sekali jer masa tido umah kawan aku kat sana.

    ReplyDelete
  2. blk klate mesti pegi..borong tudung..hehehe

    ReplyDelete
  3. kalo pegi situ tgh panas terik, mesti x feel nak soping kan?

    ko tgh cari tudung bawal ke, eliss?

    ReplyDelete
  4. tak pernah sampai lagi wakaf che yeh ni...murah je nak pasang batu2 kat tudung tu ye~

    ReplyDelete
  5. yeahhh i loikeee wakaf che yeh, wajib pergi kalo balik umah mertua heheheh :) bestkan :)

    ReplyDelete
  6. bestnye g shopping..mmg tudung bawal dah susah nak jumpa skrg ni..

    ReplyDelete
  7. wakaf che yeh dh femes lo ni, mahal doh br2g dio. dulu lagi muroh..lg syok nk shopping

    ReplyDelete
  8. tak penah sampai lagi wakaf che yeh ni..hope satu hari nnt boleh g jugak.mesti meriah sungguh bershopping kalau sampai..

    ReplyDelete
  9. aku nama je selalu balik kelate..tp g sana adala kot 1 kali..huhu

    ReplyDelete
  10. @gee ryder aku masuk ni baru 3 kali la :)

    ReplyDelete
  11. @mama tisya tu la..me tak minat tudung ariani.rugi :(

    ReplyDelete
  12. @isabelle tu psal dia buat tengah malam ajer :) mcm uptown laa kiranya!

    ReplyDelete
  13. belum berkesempatan lagi kan....tunggu la geng blogger klate kawin mungkin boleh singgah kat sana....

    ReplyDelete
  14. @Ummi Eisya kesian kan? susah btol nak cari.terpinggir ku rasa diri ini :(

    ReplyDelete
  15. @yatie chomeyl dengar jugak orang citer tapi murah laa dr shah alam :)

    ReplyDelete
  16. @lydzar boleh laa ajak abang cuti2 malaysia kesini :) makanan pun sedap2 :)

    ReplyDelete
  17. @Ardini Humaira memang syorga..yang tak syorga, duit keluar..hahahaha

    ReplyDelete
  18. orang kelate sndri pun payah nak g wakaf che yeh..:)

    ReplyDelete
  19. kelate syurga beli belah hehe esp tudung etc

    ReplyDelete
  20. huhu, tidak pernah berkesempatan ke kelantan lagi.
    conpem best kalau dapt pi shopping situ.
    ;))

    ReplyDelete
  21. ala bila diriku mau gi kelantan ni huhu

    ReplyDelete
  22. Salam kunjungan.. blog menarik, singgahla ke blog saya :)

    ReplyDelete
  23. Apa pandangan orang kelate tentang Pasar Malam Wakaf Che Yeh.. brg kat situ walaupun mahal sikit tp tak byk beza sgt dgn rantau panjang atau pengkalan kubor.. tp rata2 ore kelate pergi kat wakaf che yeh ni just cuci mata tgk barang.. bukan beli byk2 pun.. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)