Thursday, October 13, 2011

Design Kabinet Dapur Sendiri baru puas hati, btol tak ?

Hari ni officially me masuk ofiz hari ke-4. 2 hari tak duduk dalam ofiz pun sebab jadi AJK makan-makan tu :p Lambat update hari ni sebab dari pagi sampai ke tengah hari duk kemas meja, maklumlah dah pindah ofiz. Rupanya banyak sampah yang sampai ke sini dari tempat lama. Terima kasih pada Ad dan Niza yang tolong kemas barang aku dari tempat lama ke tempat baru ni.Jasa kalian amat kuhargai..


Inilah partition me yang baru. Me pun nak konsep LESS IS MORE macam Niza jugak :p 
Tapi meja me lagi semak la dari Niza :p Ni padangan depan ajer, pandangan tepi hancusss :p


p/s:
Tq kak ema for bday gift :) Terus gantung gitu..

Hari ni episod deko-deko di elissmie, pasal kabinet dapur. Masih ingat dapur idaman me pada entry ini. Hari ni share dengan korang program/aplikasi yang mana korang boleh design sendiri kabinet dapur korang secara online gitu.So marilah kita start design sendiri kabinet dapur kita yer kawan-kawan..


1) Easy Planner 3D Powered by Easy Planner 3D  (tak perlu download tapi kena installed JAVA la)  http://www.easyplanner3d.com/designmyroom.php.


2) IKEA Home Kitchen Planner (kena dowload) tapi  tak support untuk Google Chrome dan  Mac OS 10.7
 http://www.ikea.com/ms/en_CA/rooms_ideas/splashplanners.html



Sebenarnya boleh jer lukis atas kertas kan tapi nak nampak pro gunalah program FREE yang ada :p Ni design my hubby atas kertas. Me punya design pun ada, tapi malu laa nak tayang, tangan me tak berseni..hehehe

p/s:

Teringin nak pergi HOMEDEC 2011 kat KLCC  20- 23 Oktober dan 27-30 October ni. 
Korang pernah pergi ? Best ker erk? 
Banyak ker tawaran menarik especially on Kitchen Cabinet ?? Me nak ajak my hubby terjah la kalo free.


Korang design kabinet dapur sendiri tak ? Rekomen kat me kontraktor kabinet dapur yang murah dan servis terbaik kat area Klang/Shah Alam boleh??


15 Comments:

  1. kreatif ur hubby...mmg puas hati kalau dpt luahkan idea utk kegunaan sendiri :)

    ReplyDelete
  2. wahh syoknya bleh main deko2..ok pehni aku pulak nak try nengok..

    ReplyDelete
  3. sy design kot mulut. pastu kontraktor tu yg lukiskan. hehe.

    bila dia dgar idea sy terus dia boleh teka. awk ni pernah duduk luar negara ke..? jarang org msia mtak buat design mcm awk. :)

    ReplyDelete
  4. sonoknye.. dh design kabinet dapur dah.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. elliss, dah masuk keje ek ;)
    take care ye!
    eh thanks for d link tu..leh guna tuk design our dream house plak hehehe

    ReplyDelete
  6. wah kreatif tue..memnag best kalau dapat kabinet dapur mcm tue kan...

    ReplyDelete
  7. Kak pB kenal pembuat kabinet
    orghe klatae


    berminat ker??

    call kak pB

    ReplyDelete
  8. seronoknya dpt deco dapur sendiri

    ReplyDelete
  9. Dah start keja balik dah naa, jaga diri baik2 ok. Jangan lasak sangat dok mengemas tu.

    ReplyDelete
  10. selamat bekerja kembali eliss.
    ;))

    wah bersungguh gitu dgn design kabinet dapu.
    baguih baguih.
    supaya sedap mata memandang nanti. dan semestinya baru feel hendak masak kan.

    ReplyDelete
  11. bolehla tengok website tu. Cuma kena tunggu rumah siap. Err...mcm lambat lgi je sbb pertghn thn depan baru siap.

    ReplyDelete
  12. ada lagi x website2 menarik tuk deko? saya suka la.. ada google, tp x jmpa ;(

    ReplyDelete
  13. @Faisya cuba search 3d kitchen planner. banyak lagi yang ada tu.

    ReplyDelete
  14. @pB dia ada kedai ker? nanti eliss contact kak pb.

    ReplyDelete
  15. baru je terjumpa blog me ni, and I'm very interested in the wall clock design. where can i get it. please let me know or email to sazarinazman@yahoo.com. thanks

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)