Monday, April 04, 2011

Dimana korang selalu servis kereta?


Selamat Pagi Isnin. Nyaman jer harini.Sebab ada titisan hujan membasahi bumi pagi ini.Selamat bekerja semua !!

Hari ni, nak berkongsi sesuatu dengan korang semua. Servis Kereta ? Dimana korang selalu Servis Kereta ?
Cinta Bersulam Rindu (CBR) aku servis di Castrol Auto Service, Definite Power Services Sdn Bhd Seksyen 7, Shah Alam.Lokasinya,mudah ajer, sebelah ajer I-City Shah Alam tu.

Castrol Auto Service, Definite Power Services Sdn Bhd

Kelebihan servis kereta kat Castrol Auto Service, kali kelima kita servis, kita akan dapat pelincir secara PERCUMA dengan syarat guna jenama yang sama setiap kali servis lah..Oh, hari tu dah kali kelima Cinta Bersulam Rindu servis tau dan dapatlah percuma tu...



Ini kad untuk melayakkan korang dapat percuma pelincir 4 Liter Castrol Magnatec untuk kali ke-5. Servis kali kedua, dapat 15% off untuk Castrol Magnatec dan kali ketiga dapat 50% off untuk alignment atau balancing.


 Ini jenama pelincir yang aku guna tu, Castrol Magnatec.

Siap ada laluan kuning untuk keselamatan..


Inilah laluan kuning yang dimaksudkan...


Fire extinguisher pun ada untuk langkah keselamatan...



Penunjuk arah pun ada...


Personally, kat servis centre ni, Harganya berpatutan, Layanan yang mesra, tempat servis yang mengamalkan 5S dan Keselamatan diutamakan. Maklumlah, my hubby kan kerja dalam bahagian safety, so segala mak nenek safety dia nampak ok :p

p/s:

Ini bukan iklan berbayar tapi berbaloi kan jika servis yang baik dapat dikongsi dan  disebarkan kepada korang,maklumlah melayu Islam pulak tu.


p/s:

Kereta dah servis sayang , jom kita balik kampung !! hehehe :p

p/s:


Terima kasih Shoutbox sebab bagi Voucher KFC/Pizza Hut RM10 sebab jawab survey tempohari...Korang dah join Shoutbox?? Joinlah sekarang...klik sini laju-laju

Nak join churpchurp pun boleh, klik sini laju-laju


15 Comments:

  1. aku belum p servis keta lagi...asyik tertangguh ja..kancilbiru dah rasa lain macam..huhuhu...

    ReplyDelete
  2. aduhai, kalo bab kete, ieda tak pandai langsung, tau bawak je, ni pon baru belajar isi minyak kereta hahahha :)
    I LEBIU USOP WILCHA, GELI TAK? GELI TAK?

    ReplyDelete
  3. Bagus juga, macam2 diaorang buat untuk bersaing kan, yang penting customer yang untung

    ReplyDelete
  4. b4 balik kampung kena servis brek dulu, nak tukar pad brek minggu depan kot...tengok pada kelapangan yang ada la...

    ReplyDelete
  5. takdop keto sendiri lg, jd x pernoh gi servis. selamo ni ngepau keto ma dgn abah jah ehehe

    ReplyDelete
  6. haha kebetulan aku tengah tunggu kereta siap servis masa aku baca entry ni. sakit weh poket aku. walaupon poket kena sign dulu sb mahal sgt, tetap poket sakit. naik basikal la lepas nih. huhuhu

    ReplyDelete
  7. i selalu beli brg servis n hntr utk upah tlg serviskan je...lagi murah.
    tapi lokasi around ttdi jaya la biasanya

    ReplyDelete
  8. selalu incik suami yg handle bab-bab ni..seriously mmg tak tau..tp mmg dia pegi kedai area usj ni jugak la

    ReplyDelete
  9. servis kat tempat kereta dibeli sebab masih under warranty. bagus info ni, bolehla sesapa yg dekat situ pi servis keta di situ.

    ReplyDelete
  10. aku selalu servis kat puchong.. sepupu aku nyer kedai.. tapi klu emergency.. boleh la g kat tempat kau ni..

    ReplyDelete
  11. bab2 servis kete ni serah pada ensuami.. diriku tak kisah dia nak wat kat mana..pernah skali tanye, dia kata nak bagi duit ke.. maka dgn itu, baik jgn tanya dah..muahahaha

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum,
    Saya passing through je..
    Nak tanye, kad yang kena stamp 4 kali tu customer kena pegang ke?@ kedai yang pegang?

    ReplyDelete
  13. @Anonymous kad tu kita yang pegang.tapi tak sure either boleh guna utk satu kedai tu jer atau tukar2.

    ReplyDelete
  14. Nanti kalau nak cari tayar pula, cuba website https://mytayar.com

    Ada banyak kedai di kawasan Lembah Klang, Johor Bharu, Ipoh, Seremban dan Pulau Pinang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan termasuk GST, tayar dan lain2 seperti yang dinyatakan mengikut kategori. Tiada ruang akan ditipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website. 

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar. 

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai bila kerja dah siap.

    Cara jimat, mudah dan telus untuk membeli tayar.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)