Tuesday, April 26, 2011

Tetiba ajer nak belajar jahit felt :p, sila lah bagi sokongan moral :)

Korang tahu kain felt tu apa dia ?

Menurut encik wiki, Felt is a non-woven cloth that is produced by matting, condensing and pressing woollen fibres.
Ntah dari mana aku dapat idea nak jahit felt ni. Skang dah belajar jahitan-jahitan basic untuk jahit felt.Semua aku belajar melalui youtube :p Hebat tak hebat. Nak attend kelas, tak tahu pulak kat mana dan tak ada kesempatan kalo buat weekend.Lain la, ada orang sudi nak datang ajar kat rumah..hehehe


Masa aku duk belajar jahit-jahit tu, so far my Nuha ok jer tengok apa yang aku buat. Tak pulak kacau. Ingat nak buat sepit rambut dan jahit baju untuk dia dengan nama dia. Siapa tahu kat mana ada orang jual baju t-shirt budak warna putih/warna ker, tapi kosong, bagi tau kat aku erkk  :)


 
pic credit to : here



pic credit to : here

Korang nak jadi the next millionaire ? Klik sini laju-laju...

p/s:

 
Sekarang sedang sabar menunggu kain felt yang diorder dari belog purple shades
 
p/s:
 
Insya Allah, kalo dah perasan cantik hasil kerja keras tangan aku nanti,
aku buatkan giveaway untuk korang yer :p
Mode : Berangan...
 
 
Korang ada pernah buat apa, idea datang tetiba ajer???

 

21 Comments:

  1. Eliss, sama la. tp sha kemaruk nk menjahit baju kurung, basic nan adoo. nk masuk kelas kena amik cuti lak, lama lak tuh, kang ade kena sound bos. payah ar nk cari tailor skang ni, rege upah ya ampun, mahal dari kain pun adeeee...

    ReplyDelete
  2. colourful felt daripada purple shades tuh.


    Latest Entri :
    Kembali Berblog, Poco-Poco dan Obesiti

    ReplyDelete
  3. emmm....nak sepit satu plisss....:P

    ReplyDelete
  4. hehe... xpe slowly. lelm terer la. ila tetb dpt idea, BAKO kek & cookies. oven dah lm ade. tp tetb je skrg sgt rajin. BAKO sbg terapi. hehe

    ReplyDelete
  5. haaa..jgn lupa buat utk i satu.hehehe

    baju plain kosong i rasa ada byk kat reject shop kot.

    ReplyDelete
  6. Usaha hingga jaya..bayangkan nnt hasilnya jahitan yang cantik dan memikat tu
    Mode: berangan jugak

    ReplyDelete
  7. wahh eliss!
    izan pun dah mula jatuh cinta ngan felt craft nih. tp blm order lagi pun. niat dlm hati dah ada.

    nnti kalau dah jadi eliss jgn lupa buat GA ye!! izan pasti join~

    ReplyDelete
  8. baguih tu klu ada hobi sampingan. manalah tahu kot kot bakat terpendam itu leh terserlah gitu.
    ;))

    ReplyDelete
  9. wah dah pandai wat felt yek....bagus2...smga terus bersemangat...

    ReplyDelete
  10. caiyok2!!! moga berjaya dengan hobi baru k~ buat bende kraff nih kena byk bersabar..:P

    ReplyDelete
  11. samalah, ayesha pun ngah belajar lagi... tapi da berjaya buat kek... bahan2 beli kat masjid india, kl.. (sbb bg th 'murah sikit' heheh)

    ReplyDelete
  12. wah kretip la kamu ellis.. yg pasti rajin tau wat menda2 comel ni.. mesti pasni byk hair clips cantik2 tuk nuha.. ok sila amik gambar..nak tgk :)

    ReplyDelete
  13. hah hah aida pun sama la. boring giler dok buat xstitch, try buat felt craft plaks. da order da everything utk projek felt craft. but lom buat, siapkan projek xstitch dulu...

    ReplyDelete
  14. yaaa.. saya mahu 1!
    hehe.. go eliss go

    ReplyDelete
  15. apak nak... buat utk baby apak yg bakal lahir nanti meuheheheh..fefeeling lak apak ni...

    ReplyDelete
  16. kak..saya pon thh survey tutorial ni ...ingt nak buat benda ni...

    ReplyDelete
  17. jom singgah blog saya..
    jln2 cuci mata..supply brg2 felt kraf

    http://cintahaticraft.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. wahhhh...my felt dipinjam di sini rupanya ye:)

    feels free to visit my official felt blog: http://feltomania.blogspot.com

    Thanks :)

    Pek untuk DIY pon ada jual...hihi....

    ReplyDelete
  19. sy pun br jerk nk belajar2 jahit felt...harap2 menjadi

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)