Tuesday, April 19, 2011

Itik Panggang Halal ada dijual di Shah Alam ? | Restoren Mohd Chan

Selalu tengok jalan-jalan cari makan versi cina, Ho Chak, mesti terliur bila diorang makan Itik Panggang. Kali ni, semuanya tidak lagi jadi masalah buat aku sebabnya, kat Shah Alam, sudah ada cawangan Restoren Mohd Chan Abdullah. Phewwwittttt :) Dah lama teringin nak makan chinese style cuisine yang HALAL ni!! Selalu duk tengok orang ajer makan kan.


Mula-mula,kita tengok dulu penaja makanan malam itu :) Terima kasih Longs !


Makanan adalah untuk 4 orang dewasa dan 1 orang kanak-kanak kuat makan :)



Menu yang ada..Ikut hati nak try semua..jakunss kata kau !!


Ada wallpaper tulisan cina, Oli tolong bacakan :) Tak faham maaa :p

Jom tengok apa yang kami order :-

Pau pembuka selera :p Kak Long ngan My Nuha ajer makan :p

Ni yang paling dicari-cari , Itik Panggang .
Lembut gila daging dia. Kulit garing..perghhhh...Boleh order lagi lain kali..


Ketam Masak Sos Spesial. Syok habes ni, meleleh air liur kalo tengok gambar.Makan apa tah lagi...

Baby Kailan dengan Sos Tiram. Sayur menu wajib :)


Stim Taufu yang disiram dengan kicap cair kot :p



Ni kak long punya...

Ni den punya :)

Makanan kat atas + Air Teh Cina + Air Longan + Limau Asam Boi + Apple Asam Boi

Semua sekali RM 104.00 sahaja.. Murah jugak kan ??





Venue : Malaysia Restoran Makanan Cina Muslim | Restoran Mohd Chan Abdullah
Lokasi : Seksyen 15, tapak Public Bank lama..
Maklumat lanjut : http://www.mohdchan.com.my/


Korang suka makan makanan style cina ???

p/s :

Semua gambar using my C3 :)



p/s:

Tq pada Mama Aimy, dah terima FM Singapore sebab berjaya teka teka-teki itu  :)

37 Comments:

  1. wah best ni dah ada kat area shah alam senang sikit nak terjahTQ untuk info ni

    ReplyDelete
  2. Lawa signboard dia. Odah selalu pergi kat Kelana Jaya, dekat dengan rumah my parents. Selalu mintak itik panggang tapi selalu habis.

    ReplyDelete
  3. eliss ni suka ngat buat entry makan2 di pagi hari. time keje menimbum atas meja ni rasa laporrrrrrr je manjang, tp nk cekau itik panggang payah ar time2 macam ni, satgi ade je yang makan meja ni, klu keje tak siap, senang nk bagi alasan. :p

    ReplyDelete
  4. sgt suka chinese food.
    TQ for sharing..nak g try lah jugak...dh lama x jenguk area seksyen 15 tuh, dulu slalu gak g aMbank tp skang aMbank dh pindah..
    kena tgu gaji ni br bleh try..hehe

    ReplyDelete
  5. suka jugak makanan ala chinese nih.. tapi mamang susah nak carik yang halal kan!! nak jugak gi makan sana skali.. tak tau lah bila dapat gi..:P

    ReplyDelete
  6. adeeeh.....
    mengguggat betol la.. kene cuba nih

    ReplyDelete
  7. paling mengiurkan ialah ketam dan itik.
    ;))

    ReplyDelete
  8. wahhh.. nak itik jugak
    kena terjah mohd chan depan rumah la pasni.. time lunch.. hehe

    ReplyDelete
  9. sedap ker rasa itik? aku tak pernah makan. mcm rase ayam ke?

    ReplyDelete
  10. suka giler!tapi x pernah jumpa lagi kedai makan cina yg halal kat melaka ni.baba nyonya bnyk tp was2 sket..ehe

    ReplyDelete
  11. sama2... Alhamdulillah selamat smpai...cpt jugak smpai walau pos biasa jer... :)

    ReplyDelete
  12. nampak sedap..thanks for info..bolehla terjah nanti sambil pekena ayam penyet wang solo skali..itupun ko yang rekomenkan juga......nyam2..lapar ni...

    ReplyDelete
  13. i loike... pernah mkn itik panggang masa buka puasa tahun bile xingat... beli kat bazar ramadan kt Stadium Shah Alam.. pastu mkn dah sejuk xsedap... kecewa.. dah lah beratur pjg.. mmg tgh cari kedai camni... terima kasih utk info me...

    ReplyDelete
  14. tp ketam tu mmg mengancam ek? Cine je yg pandai buat.. g kedai melayu x jd cmtu... aku pun suka tgk Ho Chak pastu ada china cuisine kt AFC.. sonot tgk tp xleh nak try.. kecewa lagi...

    ReplyDelete
  15. ooo ini lah dia yg kwn aku sibuk nak gi...
    sedap ke itik tu? aku tak pernah makan..tapi nmpk cam ayam jer

    ReplyDelete
  16. ooo ini lah dia yg kwn aku sibuk nak gi...
    sedap ke itik tu? aku tak pernah makan..tapi nmpk cam ayam jer

    ReplyDelete
  17. @Syahada Ahmad semua entry eliss schedule pagi..hehehehe

    ReplyDelete
  18. @kheirul mesti kena cuba, baru percaya..daging itik tuuuu..lembuttt..

    ReplyDelete
  19. @h4ni3 doc, itik tak banyak kolestrol kan?? hehehehe

    ReplyDelete
  20. @azzamoro macam rasa ayam kampung gitu tapi itik kat sini, tenderrr ajer..heaven wehh..

    ReplyDelete
  21. @MamaAimy mungkin dekat ngan ofiz hubby kot :)

    ReplyDelete
  22. @Eyriqazz wong solo, lama sungguh tak makan kat situ..hehehe

    ReplyDelete
  23. @AdD yang ni sejuk pun lembut :) ketam tu my fav :)

    ReplyDelete
  24. @gee ryder macam ayam kampung gitu..tapi ni lembut lagi :) syokkk..try lah.

    ReplyDelete
  25. dah pernah mkn kat Restoran Chan Abdullah kat Kelana Jaya ni. Mertua knur mmg peminat Chinese food, tu yg ikut dioarg mkn tu. Tapi kami tak mkn itik masa pergi tu.

    ReplyDelete
  26. I pun suka tengok Ho Chak tu dulu, best! tapi bila tiba bab dema masak cik bab, tukar channel kejap, kahkah!

    ReplyDelete
  27. chinese food suka tapi tak suka itik

    ReplyDelete
  28. ii
    u try plak la itik panggang sabri hoi.tp jauh ad kat kluang.

    ReplyDelete
  29. Itik dah tak jual di kedai mohd chan cawangan rawang..lama xjuai.tapi dalam menu xbuang..sedihh ooo

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)