Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, August 02, 2011

Baju kurung sedondon ibu dan anak, mana nak cari ?

Ini betul-betul sedondon. Bukan warna ajer sedondon. Akhirnya tercapai jugak hasrat saya nak berpakaian sedondon dengan my lovely dotter, my Nuha la siapa lagi. Tema tahun ini adalah hitam. So, pencarian dimulakan dengan mencari baju kurung.

Saya shopping kat Plaza Alam Sentral tahun ni.Tahun lepas kat Plaza Massalam.Di Plaza Alam Sentral, skang ni ada banyak gerai yang dibuka kat ruang legar seperti tahun-tahun sebelumnya untuk jual baju-baju raya.Boleh rambang mata mak  *pengsan.


Mula-mula, saya belek baju kurung yang berharga RM80 sepasang. Mak aih..Tak sesuai nak beli sebab My Nuha pakai baju kurung sekejap ajer kan. Sekali ternampak baju dengan bunga-bunga kecil kain cotton dambaan hati mak ni :) Konon nak effect kurus tu :p dan berharga cuma RM39. Boleh laa ni. Terus model cilik tu menggayakan baju yang saya sarungkan kebadannya. Ok, sesuai. Sekali adik tu cakap, kalo kakak nak baju kurung sama kain dengan anak pun ada. Terus saya belek-belek dan sarung kebadan saya pula. RM80 lepas diskaun.Terus jadi lah..Malas nak fikir panjang.Settle bab pencarian baju kurung . Pulang dengan gembira.


So, kalo korang nak Baju kurung sedondon ibu dan anak, terjahilah Plaza Alam Sentral sekarang ! Korang cari la sampai jumpa, dia depan kedai kasut Al-Ikhsan tak silap aku. Depan tu ada kedai jual jam dan kasut .Minggu ni, pencarian kasut raya pulak ;p dan baju melayu hubby :)



Teaser, baju kurung raya kami :)


Korang tema apa baju raya tahun ni ? 

p/s:

Aku parking kereta di Plaza Perangsang (lengang gila weh) sebab takut kena saman macam hari tu .Dah la parking dalam PAS tu penuh .Ramai btol manusia Ahad lepas.Mungkin orang mengambil kesempatan weekend terakhir sebelum puasa kot.





p/s:

Selamat Hari Lahir Puteri Kesayangan Ummi dan Abah, Nur Nuha Humayra yang ke 3..Semoga menjadi anak yang solehah . Petang nanti Ummi belikan birthday to you (kek laa tu :p) untuk Nuha yer :) 4.42 petang 3 tahun lalu, saat kau melakar memori indah ke dalam kehidupan kami :)



p/s:

Selamat Hari Ulangtahun chenta kita yang ke 8 sayang..Semoga rasa kasih dan chenta kita mekar mewangi hingga ke syurga....Hanya dirimu yang kudambakan diseluruh hidupku....



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

21 Comments:

  1. alamak...blom ada baju raya lg..harus gelabah dah skrng ni..hepi besday to you nuha..dh 3 tahun laa

    ReplyDelete
  2. oo ada jual sedondon gitu erk..senang ar...cik dah ni nak cari mana tak tahu lg baju kurung..fatihah pun sama...

    hepi besday nuha...sama baya ngan fatihah la rupanyer..tp bln 11 nnt..

    ReplyDelete
  3. Kami sebelum2 ni memang sedondon...di Pt Buntar, ada satu kedai kemboja yang ada jual baju sedondon siap utk suami istri anak laki perempuan cuma kami kena beli awal2 la sbb ramai takut ada saiz yang takde... dan ada satu butik yg glamer jugak yg ada baju sedondon dari kecil ke besar laki perempuan tp saya tak igt namanya :P erk...sebut butik tu, tak mahal pun, dia mmg utk golongan bajet mcm kami :D

    ReplyDelete
  4. waah...ada rupanya..camni next year tak yah tempah la..mahal tul upah jahit..RM 18/spsg utk budak2..akak plan nak gi juga PAS..carik barang sepasang 2 lagi, tp tunggu hujg2 pose la...muahaaa

    HAPPY BIRTHDAY NUHA!! baya Angah rupanya..

    ReplyDelete
  5. hepi birthday nuha!
    may all ur wish come true!

    ReplyDelete
  6. salam..

    tengs bg info..

    nk cri utk raye ke-2 n ke-3 nnti.. bapaknye recycle blik bju melayu lame..hahaha...kijamm..!!

    ReplyDelete
  7. tahun depan tempah ngan akak yaa...!~ upah amat berpatutan....

    ReplyDelete
  8. selamat ulangtahun nuha. moga membesar jadi kakak yg solehah.

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi lah sedondon macam nie.
    kalau kak pB nak sedondon begini, gamaknya nanti orang panggil kumpulan nasyid pulak ....


    he he he



    kak pB recycle baju kurung tahun lepas.
    aBear recycle baju melayu yang dia guna masa akad nikah 16 tahun yang lalu ....

    ReplyDelete
  10. izan bab baju sedondon ni mmg ayah dan 4 org hero...wajiblah sedondon. tema blm ada...

    selamat hari lahir nuha!

    ReplyDelete
  11. huhuhu..aku belom ada baju lagi. Ingat nk beli berdondon-dondon gak ngan puteri2 aku nti.

    ReplyDelete
  12. wah sukanya...jue setiap tahun sedondon ngan anak dara sebab mak jahit...

    happy bezday nuha..moga menjadi anak yang solehah...aminnnnn

    ReplyDelete
  13. tahun ni sikakak dgn si baby sedondon sama-sama, si papa dan si abang pon sedondon sama..si mama je single-single baju corak sendiri. dia yang takmo sedondon tahun ni hehehe

    ReplyDelete
  14. hurm... famili saya pulak pun dah siap baju raya sedondon tahun nie...heheheehe

    ReplyDelete
  15. epi besday dear nuha..moga jadi anak solehah berjaya dunia akhirat :) nanti aunty mz pos hadiah yer :) hadiah kecik ajer :p

    ReplyDelete
  16. wan sedondon warna je... corak & kain tk penah sedondon...semua beli asing2...asal kaler same sudahlah...hehe...happy birthday nuha...

    ReplyDelete
  17. pergi la plaza bucukk ucuuukk bushukk PKNS... banyak pilihan! ahahah

    ReplyDelete
  18. whoaa..hepii besarrday utk nurnuhahumayra...moga jadik anak yg solehah yg menggembirakan hati ummi dan abah..

    ReplyDelete
  19. oo hepi belated nur nuhahumayra

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer