Tuesday, August 16, 2011

Berbuka Puasa di Concorde Hotel Shah Alam RM85 ++

My hubby dapat jemputan berbuka di Concorde Shah Alam, sabtu lepas. Dapat 4 invitation, so bawa sekali Long and Kak Long. Kitorang sampai awal dalam 6.40 petang macam tu tapi dah boleh masuk duduk la sambil tengok-tengok juadah yang ada.Rasa semua nak makan.Ni kiranya first time untuk bulan Ramadhan kami berbuka puasa kat luar. Petang ni kat SACC Convention Centre pulak :) Alhamdulillah, rezeki gitu.



Concorde Hotel Shah Alam
3 Jalan Tengku Ampuan Zabedah C9/C, 40100 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel:  +603 5512 2200   Fax: +603 5512 2233
 RM85++ per person, Melting Pot Cafe
(Enjoy 25% discount on first 4 days and last 3 days of Ramadan & 50% discount for child aged below 12)
 RM70++ per person, Xin Cuisine & Ballroom
(Enjoy 50% discount for child aged below 12 & available from 2nd week of Ramadan)
 RM75++ per person, Private Dining
(Subject to minimum booking of 150 pax)



Wajah empunya belog pembuka bicara

Long and Kak Long. Baru perasan yang gambar hubby tak snap pun :p


Budak yang berbuka awal dengan Red Velvet Cake satu slice :)


Jom tengok kronologi kambing panggang :p


Chef malu-malu nampak aku nak amik gambar terus pergi tepi ;p


Tengok, dah susut dah...Diorang tungkus lumus potong tu. Tajam betul pisaunya :p



Licin beb !! :p Rupanya, diorang keluarkan balik lagi seekor :p


Sup gear box pun ada !


Juadah kami :)

Banyak betul makanannya antaranya Nasi Arab, Ayam Panggang Madu, Gulai Kawah , Sup Gearbox, Ayam Golek, Ikan bakar,yong taufu, Rendang, Nasi Himpit dan sate .
Kuih pun banyak kuih talam, karipap, sagu gula melaka, kuih lopes,kuih lompang ,  beraneka jenis kek dan yang aku terliur Red Velvet Cake tapi bila dah rasa biasa ajer :p Larat dengan tak larat ajer korang nak makan :p


Aku makan nasi minyak + seafood (alahai kolestrol) + sate + daging kambing + shitake mushroom with asparagus . Amik jugak ikan pari bakar sekali makan liat lah pulak :p


Ni pinggan hubby. Nasi Arab, Dowry Fish dan Kambing Panggang ajer. Kuih talam 3 ketul :p
Alahai sketnya makan sebab rancak berbual dengan ofiz mate dia ;p
Tengah2 malam,suh masakkan meggi ;p Hahahaha

Long cakap dia tak nak makan nasi, dia bantai semua seafood :p



Me and nuha pun nak berphoto gdiks :)


Perut dah kenyang, jom kita pulang ! hehehe

p/s:

Surau ada disediakan di tingkat 3. Makan-makan jugak , solat jangan lupa :p

p/s:

Maaf lah pagi-pagi dah tayang gambar makanan :p Cabaran puasa katakan..hehehehee


15 Comments:

  1. Best ye buka puasa kat hotel..tahun ni tak dapat la nak pegi buka puasa kat hotel walaupon dah ade 2 invitation sebab husband tak mau...lagi suke makan rumah pulak walaupon bukan ye masak pon kuikui

    ReplyDelete
  2. wah untung dpt berbuka hotel org kaya, rezeki bulan pose kan hehehe :)

    ReplyDelete
  3. sedap...sekali2 dapat makan mcm nie bestnya...

    ReplyDelete
  4. orang kaye masyuuukk berbuka kat hotel.. :)

    ReplyDelete
  5. wohhh kambingg...aku kalau tgk kambing tergolek ni nampak sedap jer tapi bukan nak makan sangat pun..hehehe

    ReplyDelete
  6. siyes nampak sgt sedap!!!
    elis--tqvm for the kad raya and angpow :) senyum2 me sepanjang pagi hehhe :)

    ReplyDelete
  7. gitula kekdahnye.
    dulu2 bercinta, 10x sekejap snap gmbr.
    dah kawin, anak baru 1, dah lupa snap gmbr laki.
    huahuahua

    ReplyDelete
  8. makanan kat concorde shah alam mmg best..so far tak pernah makan buka lagi kat situ..

    ReplyDelete
  9. kambing golek yang tak tahan tuh...

    ReplyDelete
  10. Salam.
    dah pergi dah tempat ni. Memang best kalau nak berbuka puasa. parking pun tak susah nak carik.... :)

    ReplyDelete
  11. Perhhh meleleh2 air liur kat sinikk...
    bess nyer...rezki yer

    ReplyDelete
  12. Zaila haritu adalah office buat KLCC convention centre tu entertain customer tp che abe malah g sebab jauh..huhuhu

    setakat ni xterliur lg dgn buffet hotel..tp kalu oghe belanje apa salahnya kam;)

    ReplyDelete
  13. ekkeke sempat snap gambar chef..
    eli pun berbuka kt luar jgk haini..hotel area kjg ni je, murah je pun ekkeke harap mknn ikut selera eli la plak ;)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)