Friday, August 19, 2011

Bila laki pulak shopping, apa terjadi ?

Kalo perempuan memang nama manja dia kaki shopping lah kan. Ada ker perempuan tak suka shopping ? Mungkin dari planet lain :p Tak semestinya shopping untuk diri sendiri ajer tapi untuk anak-anak dan suami jugak. Oh, mithalinya perempuan jomblo itu :p My hubby jarang sangat shopping kan. Tapi bila shopping tengok la jadinya.Mengalahkan me :p


Akhirnya, misi pencarian baju dan kasut raya berakhir semalam. No more for hubby,  nuha , either me :p
Korang tahu mana nak cari baju lelaki yang bersaiz besar ? Maklumlah, my hubby ni sejak kawen dengan me badannya bagai dipam-pam, (pandai kan mak jaga laki :p ?? ) mengata orang , me pun sama :p Ampunkan hamba penunggu gua..hehehehe



 Ni hah kedai dia. Kat Plaza Alam Sentral tingkat 2 kalo tak silap..Sebelah dengan kedai kasut Nip Collection. 

 Banyak la pilihan untuk yang BIG SIZE .


 
 Dari baju t-shirt, kemeja dan seluar la.

Ada jugak t-shirt Buy 1, Free 1

 Smart kasual pun ada untuk lelaki maskulin jantan kasanova :p

 Tu dia lelaki kesayangan hamba baru keluar dari fitting room :) Ok ke sayang ?

 My Nuha pun sibuk nak posing sama :)

Pilihan jeans pun tak kurang banyaknya...

 Ini pilihan my hubby , Lois..
Lega sket ;p sebab me kena belanja..seb baik bukan levis. hehehehe


 
 Lee pun ada.. Mahal sket jer pun dari Lois.



 Jom tengok reganya ...pitam mak :p Sehelai jeans Lois dan sehelai T-Shirt pilihan me..
Bleh beli 3 pasang baju kurung mak noks :p




Dapat jugak free gift :p Stokin 2 pasang..hehehe

  Ni pulak kasut raya me..sesuai dengan tema tahun ni la. Hitam. My Nuha selipar dia tu dah lama makcik me bagi tapi skang baru muat kaki dia..hehehe. Kira pakai yang tu jer la :p



 Beli kat sebelah ajer dengan kedai tadi. RM59.90. Cantik tak?

 p/s:

Ni bukan tudung raya tapi sajer test. 
Ok tak dengan me pakai tudung macam ni ? sambil kenyit-kenyit mata kat my hubby :p 
Ingat hari ni nak ke Ariani belikan tudung raya untuk ma dan mak mertuaku :) 

Eh, aku pun belum ada tudung raya lagi rupanya ..hehehehe :p

 p/s:

Terima kasih sayang for the kad raya dan hadiah sempena
minyak wangi habis Tresor In Love Lancome :) I'm in love again :)

JUALAN HARGA RUNTUH-CLEARANCE STOK - KASUT KANAK2 ADIDAS & NIKE, Klik sini


31 Comments:

  1. lom ada kasut n tudung raya ni....sempat kut rembat wiken ni ;)

    ReplyDelete
  2. alamak... baju raya aje dah siap.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. selesai dah shoping raya? leganya eliss..kita blom start pape..err..dah kena panic dah ke skrng?

    ReplyDelete
  4. amboiii eliss, siap ado perfume rayo dio hehe

    ReplyDelete
  5. wah bestnya dah habis dah pencarian baju raya....aku lum lagi....huhuhu....letihnya cari baju raya sambil membawa budak 2 tahun & 7 bulan yang lasak....

    ReplyDelete
  6. me semua dh setel--jap lg me publish entry bj raya me haha bj raya pun me tepek kat blog :P kenanngan raya boleh tgk balik bila dh tua2 nantui :p

    cun gak ur kasut raya iteww :)

    ReplyDelete
  7. WIIIWITTTTTT....

    tresor best kan!!

    ReplyDelete
  8. aku tadak baju rayaaaaaa....uwaaaa

    ReplyDelete
  9. hehehhehe! ieda pon belum beli tudung raya lagi, ariani tu dok memanggei manggei, dah mcm hantu panggei le plak, hehehehehe! :)

    ReplyDelete
  10. Ok lah tu RM228 ..ekekekkee...lelaki bukan selalu shopping pun.. :)

    ReplyDelete
  11. hhahaha pempuan kalau tak suka shopping pelik tuh...kalau tak dapat pi shopping mall..online shopping jadi..cayalah..i pun belum beli baju raya

    ReplyDelete
  12. wah seronok en abang shopping yer.
    kasut raya uols pun lawa..
    diriku tak de baju raya kasut raya huhuhu pakai ape yg ada je.. :)

    ReplyDelete
  13. Series tak aci tau...siap dpt perfume raya!

    Hee hee...kita tak sopping lagi utk diri sendiri dan hubby, arissa almost settled. Next week, let the 'hunting' begins...ekeke :D

    BabyIntan’s new n3:
    Siapakah Gerangan Pemakai Bunga Ini?
    Siapa Yg Terover Seksi Tu?

    ReplyDelete
  14. whoaaa....dapat kasut raya yea...sonok lettew...anyway laki memang senang beli sluar or jeans jee

    ReplyDelete
  15. mmg mahal pun bju org laki ni.pdhal kdg² xde la kualiti sgt pun ekekke

    ReplyDelete
  16. Kat shah alam lan kedai nk

    ReplyDelete
  17. kalau laki aku shopping lagi lamaaaa dr aku yg shopping..aku dah beli berhelai2..dia br selai jekk

    ReplyDelete
  18. uwaaaa...buat pertama kalinya tahun ni dh tk dpt kad raya...sedey sedey...

    ReplyDelete
  19. SALAM,
    MESTI LOADED NI ! BANYAK BENDA YG DIBELI !

    ReplyDelete
  20. Baru beli sehelai bju kurung..bulan 3 ari tu ada beli sehelai,bru sekali jer pakai. So dh ada 2 pasang. Nk cari sepasang jer lg..itu pn klu rajin :)

    ReplyDelete
  21. @JoyInsya Allah, sempat kot. eh, tak balik kg ker raya?

    ReplyDelete
  22. @KiD me beli yang ready made ajer,sehari ajer siap.hehehe

    ReplyDelete
  23. @amirah harus panic sebab minggu depan, dah nak raya :p

    ReplyDelete
  24. @yatie chomeyl hubby memang beli kalo abes sebab bini dia mesti beli hok murah kalo beli sendiri..dia jugok nak cium kan.hahahaha

    ReplyDelete
  25. @Mama Zharfan terima kasih :) nak intai plak baju raya suzi :)

    ReplyDelete
  26. @Kancilbiru sabor laa niza. aku doakan baju raya ko siap sebelum hari raya. kalo tak dan, hari raya haji kan ada..larikssssssss

    ReplyDelete
  27. @Ieda Al-Habsyi wah dahsyat tu duk memanggil2 tu..wajib terjah tu :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)