Thursday, August 25, 2011

Korang dah beli Pos Insurans Raya ? | Berbaloikah ?

Memandangkan aku memang tak pernah ada insurans pun kecuali khairat kematian dan insurans family plan ofiz hubby so semalam aku dah beli Pos Insurans Raya untuk Pelan Keluarga.Tapi rugi lah seringgit sebabnya family aku 3 orang ajer :p iaitu sebanyak RM 25.00. Jika plan individu cuma RM 8 iaitu lebih kurang 30 ¢ sehari. Korang agak-agak berbaloi tak ?


POS Insurans Raya adalah satu skim perlindungan kemalangan diri yang diperkenalkan khas untuk pelanggan POS. Pelan ini memberi 24 jam perlindungan sehari terhadap semua jenis kemalangan sepanjang masa perlindungan yang ditetapkan sempena Hari Raya Aidilfitri. Tempoh perlindungan bermula dari 15hb Ogos 2011 hingga 15hb September 2011. (Keseluruahan 32 hari). Pelanggan POS boleh memilih Pelan Individu atau Pelan Keluarga sebagai perlindungan. . sumber : here

No Manfaat Indidvidu(RM) Keluarga(RM)
1 Kematian Kemalangan 20,000 20,000 setiap Orang Yang Diinsuranskan
(Mak. 100,000)
2 Hilang Upaya Kekal 20,000 20,000 setiap Orang Yang Diinsuranskan
(Mak. 100,000)
3 Kehilangan Dokumen akibat Ragutan 100 100 setiap Orang Yang Diinsuranskan
(Mak. 500)
4 Pendapatan Hospital Harian akibat Kemalangan 30 30 setiap Orang Yang Diinsuranskan
(Mak. 30 hari)
5 Perbelanjaan Pengkebumian
(akibat kematian kemalangan sahaja)
500 500 setiap Orang Yang Diinsuranskan
(Mak. 2,500)

Keluarga adalah bermaksud pasangan sah kepada Orang Yang Diinsuranskan dan anak-anak yang berumur 30 hari - 18 tahun yang belum berkhawin / bekerja atau sehingga 23 tahun bagi pelajar sepenuh masa kepada Orang Yang Diinsuranskan termasuk anak angkat sah.

Lingkungan Perlindungan : Dalam Malaysia


Tak sangka berpeluang untuk memenangi iPad2 atau wang tunai RM100 :p Harap ada rezeki :)





  • Jikalau berlaku sebarang tuntutan, korang boleh menghubungi :-


    Malaysian Assurance Alliance Berhad,
    Menara MAA, Tingkat 11,
    12 Jalan Dewan Bahasa,
    50460, Kuala Lumpur.
    Tel: 1-300-888-622, 603-2146 9999 Fax: 603-2144 9622
    E-mel: MAACallCentre@maa.com.my






  • Maklumat lanjut : http://www.pos.com.my/pos_bm/about_us/update/update1.aspx




    16 Comments:

    1. eliss, tq tolong remind..mmg berhajat nak survey, kalo berbaloi nak beli...tp tak sempat2 nak cr info...tq3x!

      ReplyDelete
    2. Bagi saya, berbaloi. Kita tak boleh jangka apa akan jadi. Hidup ke, mati ke, eksiden ke, selamat ke..at least dah berusaha..dan bayaran premium nya pun amat affordable...

      ReplyDelete
    3. babe..
      beware jerlah kat lepas exit tol bentong tu..
      laki akupnrh kena speed trap siang2..
      mlm2..ade keta polis lalu jer..
      bwk minimal la.sekali kena mmg takde ampun n nego.
      300 jugak dia ketuk kat situ.
      mmg tiap2 bulan blik,lalu situ mmg slow jer...(sbb kena speed trap bukan cuti pun)

      ReplyDelete
    4. ada dgr pasal pos insurans ni...tapi sebulan je la ekh..

      ReplyDelete
    5. @Daddy Ziyyad berbaloi kan tapi last year rm20 ajer , agaknya dpt sambutan tahun ni dia upkan.

      ReplyDelete
    6. salam elis..ni nak tanya hal lain bkn pasal post ni..nk tanya kat mana elis beli mi lidi kalo kat tganu ni?br pas tgk entry pasal mi lidi elis td.puas cari x jumpa la..boleh bgtau x.tenkiu..:-)

      ReplyDelete
    7. farah, beli kat kedai runcit ajer..Insya Allah ada :)

      ReplyDelete
    8. @Sidratul Muntaha aku memang tak bawa kereta tapi asal aku terlelap ajer hubby bawa laju2..hahahaha. kalo dak, aku duk zikir kat telinga dia. 110 bang 110 bang ;p

      ReplyDelete
    9. @Ummi Eisya a'ah sebulan jer dan tak pernah pulak agen2 insurans kacau suh beli insurans lepas abes tu ;p

      ReplyDelete
    10. @farahkat pasar payang pun ada..sebelah org jual rempah2 tur

      ReplyDelete
    11. aku tingin nak beli. nak2 bila smlm ko ada mention masa jumpa tu.
      tapi laki aku ckp, diorg ni leceh skit time nak claim nanti.

      ReplyDelete
    12. @isabelle aku tak ada insurans cover pun. risau jugak kan nak raya ni,better safe than sorry kan ? :)

      ReplyDelete

    Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

    xoxo,

    Eliss

     

    Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)