Thursday, December 22, 2011

Sudah Terima Tawaran Opsyen Saraan Baru Perkhidmatan Awam ?

Hari ni lambat sket bersiaran sebab Pengarah kitorang bagi taklimat sket pasal Tawaran Opsyen Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) . Due date bagi kami adalah sebelum 2 Januari 2012.  Yang ketara perbezaannya mestilah tangga gaji. Bagi tangga gaji Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (Gref F29 kepada F 2-1 ). Yang lain me tak ketahuan la. Tapi kenaikan gaji tahunan memang berbeza lah setiap kategori. Cikgu la paling masyuk me rasa. Terus tiba-tiba nak jadi cikgu balik ni :p



 Tangga Gaji Sebelum


 

  Tangga Gaji Selepas





Me Sudah Terima :)

p/s: 

Me kekal bersara umur 58 tahun dan menolak opsyen bersara 60 tahun. 
Ada siapa disini bersara tahun 2040?

p/s:

SBPA- Tangga Gaji Single Point (gaji semua angka genap ) dan kenaikan adalah berdasarkan Penilaian Prestasi 70% dan keatas. So kena kerja sungguh-sungguh la macam ni ;p Eh, selama ni bersungguh tapi ni kena lebih bersungguh yer dak :)


Korang dah terima ker SBPA ?

Korang dah register ker ChurpChurp ? Klik sini laju-laju untuk pendapatan tambahan duit poket :) Daftar percuma sahaja !! Apa tunggu lagi.Bertindaklah sekarang...



14 Comments:

  1. adehh tak paham.. kalo x terima bersara umur 60 tahun, masih pakai tangga gaji baru ke?? atau yang terima usia bersara umur 60 tahun jek yang dapat tangga gaji baru??

    ReplyDelete
  2. perghhh semangat sikit tgk gaji baru :P

    ReplyDelete
  3. @|| NaFiRaa || tak terima x per 60 tahun tapi terima SBPA .

    ReplyDelete
  4. hehehe..tak paham..takpela..biar org gomen je yg paham kan

    ReplyDelete
  5. betul jugak, tgk jadual gaji SBPA tu semuanya angka genap, senang..takde sen sen

    ReplyDelete
  6. bagus la kan ... berikan motivasi pasa uols nak kerja dengan lebih bersemangat

    ReplyDelete
  7. tahniah la dapat rezeki begitu.. :)

    ReplyDelete
  8. @amirah me pun tak faham sgt. lalalalaala

    ReplyDelete
  9. @Daddy Ziyyad senang nak kira kan. tapi kalo genap lagi banyak lagi best ;p

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)