Tuesday, December 27, 2011

Sudah beli ke baju sekolah anak ?

Alhamdulillah, my Nuha berjaya diterima masuk taska ofiz me setelah beberapa tahun memohon . Tapi tak der la beli baju sekolah bagai kan sebab baru taska. Lagipun surat untuk daftar pun masih tak dapat lagi.Katanya sebelum 31 hb ni. Berdebar jugak rasa nak hantar dia masuk taska ni. Sebab lepas tumpang hari tu kat sana , dia macam berat hati gitu nak pergi taska. Katanya cikgu suh dia duk kat tepi dinding. Tak pernah pulak tanya kenapa cikgu buat macam tu.Mungkin denda dia nakal ker haper, sebab my Nuha ni kalo orang buat dia, dia akan balas balik. Gangster jugak kan ;p


Sebenarnya Ahad lepas, me teman Ngah me sekeluarga beli baju sekolah dan keperluan sekolah yang lain untuk anak buah me yang sulung, anak Ngah me tu, Danish Adha Shah.Sekejap ajer , anak buah me dah nak masuk tahun 1. Betapa cepatnya waktu berputar kan.Banyak jugak keperluan yang kena beli bila anak nak masuk tahun 1 ni yer.Me tengok terbang lah jugak RM 3-4 ratus.


 Danish Adha Shah @ Jusco Bukit Raja


Yang mana ada anak nak sekolah tu, boleh la print out senarai keperluan sekolah bawah ni untuk rujukan. Baru lah tak teringgal kan yang mana perlu dibeli. Credit to here.

Baju sekolah, beg sekolah,kasut sekolah,stationery,  tali pinggang, kapur kasut semua 
ada di promosi Back To School Special @ Jusco Bandar Bukit Raja, 28 Nov 2011 - 1 Jan 2012



My Nuha pun sama-sama sibuk yang jugak.


Alih-alih dia yang kepenatan hingga tertidur dalam troli bersama barang-barang keperluan sekolah Danish.


Danish !Cik Su harap Danish dapat belajar rajin-rajin !



11 Comments:

  1. anak tak masuk sekolah ni selamatlah lagi..pasni huhuhu

    ReplyDelete
  2. anak kecik lagi, tunggu le 2 tahun lagi, malayang gak ratusan aku, hehehe!

    ReplyDelete
  3. masuk tadika pun byk gak duit abis..huhu

    ReplyDelete
  4. dah beli, tapi tinggal beg je tak beli lagi...rasa seronok + teruja plak anak nak sekolah...

    ReplyDelete
  5. kain baju skolah skang pun dah makin tambah kos skang nie kan....

    ReplyDelete
  6. nuha bila pulop nak g skolahnye :D

    ReplyDelete
  7. nuha bape tahun?4 yer??
    kat gov quarters sek 16 tu ada buka taska permata(permata negara) tau..

    anak akak dah selamat masuk sekolah hari ni. tadika dia org wat orientasi awal seminggu

    ReplyDelete
  8. baru je beli baju KAFA, baju sekolah lain pulak harganya...nasib baik dpt juga bantuan RM100,kuranglah sikit bebanannya:)

    ReplyDelete
  9. checklist tu kalo ikutkan betul2 bisa pitammmmm kan..

    ReplyDelete
  10. uiss, nak masuk taska pon kena apply bnyk kali ek..

    perghh..tengok senarai tu bnyk jugak nak kena beli kan..

    ni ada entri pasal eliss..ngee..

    http://www.ceritaindahkami.com/2011/12/belle-of-october-november.html

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)