Tuesday, December 13, 2011

Sudah bermotivasikah diriku ini @ Agrotek Garden Resort Hulu Langat

Rupanya bukan team building yang me pergi last week. Last minute tukar jadi kursus motivasi lah pulak. Seb baik yang datang hari tu adalah dari EXCEL TRAINING & CONSULTANCY (M) SDN. BHD. Company Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah tak silap. Motivator pun memang ala-ala Dato' habis lah. Memang 3 hari 2 malam tu terasa sekejap ajer.


Agrotek Garden Resort
Kampung Sungai Semungkis Batu 14 1/2, Ulu Langat 43100 Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03-9021 6596 / 7935 / 6541. | Faks: 03-9021 6514.
Website : http://www.agrotekresort.com/


plan

 Map to Agrotek Garden Resort

 Jom la layan gambar-gambar sekitar program motivasi kami kat sana tu.Ada pelbagai aktiviti jugak selain ceramah motivasi. Terus rasa diri bermotivasi tapi masih sempat tulis blog :p

Baru sampai :) Lebih kurang sejam lebih dari Shah Alam.

Yang golongan bawahan macam me ni duduk dorm ramai-ramai yang boleh memuatkan 14 orang tapi 10 orang jer hadir tapi.Katil double decker gitu macam asrama ;p

 Ahli Dorm Cendrawasih :p

TV LCD sama besar dengan monitor kat ofiz me ni ajer tapi hari pertama jer dapat tengok, lepas tu sampai sudah , haram tak dapat tengok. Astro kena panah petir ker haper tak tahulah :p

Belakang ni ajer dorm me duduk tu.


 Yang ni untuk golongan kelas atasan ;p 4 orang sebilik, tapi jauh gila dari tempat makan dan dewan.hahahaha. Keji ;p

Ni motivater hari pertama, Ustaz Ebit Irawan Ibrahim Lew



Ni motivater hari kedua, Khairul Saleh bin A.B.Dullah

Depan pintu pertama hari kedua. Patutnya ada senaman pagi tapi instructor terbabas tidur kot, last2 kitorang jalan kaki sampai ke hujung resort. Mengah jugak sebab dah la ke pintu utama tu curam gila panjat bukit.

Subhanallah...


Teringat kat kampung me :)

 Aktiviti hari kedua belah petang pulak ada jungle trekking oleh pihak Agrotek Garden Resort.

Serius curam jugak. Dan keadaan yang licin hujan hari sebelumnya.



Harus bergambar di check point 1 :p

 CP1
 Dah nak sampai bawah.

 Bukit yang ditawan :p
 Sampai sudah....

Ni tempat makan, siap atas air lagi tu :)


Malam tu siap ada BBQ kambing tapi yang sempat me snap adalah tulang kambing ajer..kih kih kih

"Sentiasa berfikiran positif dan maafkan orang sekeliling sebelum tidur "


Korang pernah join kursus motivasi ??



26 Comments:

  1. best...rugi sapa tak pergi kan?harap pas ni ada lagi....wat kat sini gak...senang anak2 aku nak datang...hahahah

    ReplyDelete
  2. sejak kerja tak pernah pon pegi kursus motivasi. tp sekarang alhamdulillah dipertemukan dengan geng2 bisnes yg sentiasa ingat mengingatkan . jd rasa mcm hari2 pon dh termotivasi juga walaupon tak bersua muka. kt emel pon jadi je hehee

    ReplyDelete
  3. motivasi itu penting...hehe
    xdpt p..xder babysitter...ngeee

    ReplyDelete
  4. mesti ko tgh bermotivasi skrg kan?kan?
    tunggu la dua tiga bulan lagi..sebelum menjadi motibasi. huhu

    ReplyDelete
  5. singgah dari blog eT.. ekekekkek. kiter satu majikan gaks eh? ;p

    ReplyDelete
  6. sonok jugak skali skala pergi kursus kan~ rasa cam time skolah dulu jek..:)

    ReplyDelete
  7. lama tak gi kursus2 sewaktu dgn ni...i like!!

    macam pernah ku dengar ayat kat bwh tu yer...hihi

    ReplyDelete
  8. @MAMASUE memang curam. seb baik x gelongsor ajer.

    ReplyDelete
  9. @Atia Adina seronok kan, kan.kalo ada aktiviti khas main air lagi seronok :)

    ReplyDelete
  10. @lydzar en din pun mesti bermotivasi balik dr kursus tu :)

    ReplyDelete
  11. @eT aku pun x der gak, tinggal rumah pengasuh ajer mcm selalu.hehehe

    ReplyDelete
  12. @isabelle ni pun dh nak rasa demotivated macam mana? :P

    ReplyDelete
  13. @eB ezrin a'ah. tu la. baru tahu :p selama ni baca ajer belog awak senyap2 :p suka tengok gambar.

    ReplyDelete
  14. @|| NaFiRaa || btol2..jarang nak dpt peluang mcm ni.

    ReplyDelete
  15. @MamaYatie ayat2 standard dato' fadzilah la kan :) best gak sekali sekala join program gini :)

    ReplyDelete
  16. hahaaa.. lama dah kid tak handle program motivasi untuk adik2..

    ReplyDelete
  17. hurmmm.... tmpt nie la company saya plan nak buat kem motivasi untuk anak staf... tapi kalau excel training mmg mahal la dia punya fee....tapi kena la ngan diorang punya level kan...

    ReplyDelete
  18. kadang2 lupa nak maafkan sebab dah tertido... zzzzz... ;)

    ReplyDelete
  19. dah lama tak kena pergi kursus motivasi. tempat tu mcm menarik jugak. boleh pergi dgn keluarga.

    ReplyDelete
  20. @KiD wah. kid pernah jadi motivater ker?bagusnya :)

    ReplyDelete
  21. @hazman aka species1980 kalo jemput dato' 9 ribu katanya tapi kami jemput anak2 buah dia murah la sket :)

    ReplyDelete
  22. @blog-tips-kurus kalo takut tertidur, maafkan semasa celik :p

    ReplyDelete
  23. @transformed housewife sini sebenarnya boleh utk mandi2 dan berkelah :)

    ReplyDelete
  24. @Sharinginfoz seronok jugak, nak2 yang kurang bermotivasi ni :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)