Showing posts with label gaji ye ye ye. Show all posts
Showing posts with label gaji ye ye ye. Show all posts

Thursday, July 26, 2012

Bonus Kakitangan Awam Separuh Gaji, 9 Ogos kan?

Semalam masa tengah basuh pinggan lepas berbuka, hubby cakap "Syg, PM bagi bonus raya separuh gaji" . Alhamdulillah rezeki :) Tengok kat TV3 semalam 9 Ogos ni akan dibayar. Boleh buat beli baju raya dan bayar biskut raya. Harap-harap cukuplah. Jangan pulak terguna gaji bulan depan sudah sebab ianya akan dibayar pada 13 Ogos. Selang berapa hari jer kan. Dah nak menunggu gaji seterusnya 25 September tu, harus bengkok lutut kalau terusik gaji 13 Ogos tu. 


Alhamdulillah, rezeki Abah saya yang juga bekas kakitangan awam , so dapatlah RM500. Cukuplah dari tiada yer. Lagipun duduk berdua jer , melainkan nak bagi duit raya kat cucu-cucu ni kan. Dah lah bertambah cucu lagi seorang tahun ni. Alhamdulillah, adik ipar saya telah selamat melahirkan bayi lelaki pada 1 Ramadhan yang lalu jam 4.32 pagi. Nama belum ada lagi. Baby pun tak dapat keluar lagi, masih dalam NICU sebab hari tu masa lahir baby lambat menangis so masih dalam pemantauan dan ada kuning sket. Tak sabar nak tengok anak saudara saya yang terbaru tu.Harap-harap baby cepat keluar. Doakan untuk anak buah saya yer :)

Persiapan raya semua tak siap lagi. Tema pun tak decide lagi.Cuma kuih raya ajer dah siap. Kuih tunjuk-tunjuk dengan ofiz mate. Order jer sesedap rasa, bila kira hampir RM200 jugak untuk dua buah rumah, mertua dan mak saya. Rumah saya ? Saya kidnap la nanti kuih mak pulak.


 p/s:

Tokki, tahun ni, ada duit raya ker ? hehehehe 


Macam mana persiapan raya korang ?

p/s:

Hari ni sahur makan kurma dan air kosong ajer. Muntah jugak tapi kurma selamat dalam perut tak keluar. Muntah air ajer.Lepas ni boleh la makan kurma jer hari-hari untuk sahur.



Thursday, December 22, 2011

Sudah Terima Tawaran Opsyen Saraan Baru Perkhidmatan Awam ?

Hari ni lambat sket bersiaran sebab Pengarah kitorang bagi taklimat sket pasal Tawaran Opsyen Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) . Due date bagi kami adalah sebelum 2 Januari 2012.  Yang ketara perbezaannya mestilah tangga gaji. Bagi tangga gaji Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (Gref F29 kepada F 2-1 ). Yang lain me tak ketahuan la. Tapi kenaikan gaji tahunan memang berbeza lah setiap kategori. Cikgu la paling masyuk me rasa. Terus tiba-tiba nak jadi cikgu balik ni :p



 Tangga Gaji Sebelum


 

  Tangga Gaji Selepas





Me Sudah Terima :)

p/s: 

Me kekal bersara umur 58 tahun dan menolak opsyen bersara 60 tahun. 
Ada siapa disini bersara tahun 2040?

p/s:

SBPA- Tangga Gaji Single Point (gaji semua angka genap ) dan kenaikan adalah berdasarkan Penilaian Prestasi 70% dan keatas. So kena kerja sungguh-sungguh la macam ni ;p Eh, selama ni bersungguh tapi ni kena lebih bersungguh yer dak :)


Korang dah terima ker SBPA ?

Korang dah register ker ChurpChurp ? Klik sini laju-laju untuk pendapatan tambahan duit poket :) Daftar percuma sahaja !! Apa tunggu lagi.Bertindaklah sekarang...



Monday, November 26, 2007

Nge'teh' @1a.m??Againnn???

selamat pagi semua..hari ni aku terpaksa datang ofiz awal sket laa coz kawan aku meeja dari kemaman ada iview dekat bangunan canselari..so aku teman dier naik bas..lain laa jugak rasa sebab selalu my dear hubby antar..leh manja2 atas motor..:P weekend hari tu aku buat apa yerk..ooo..aku buat ayam masak lemak cili padi..ingat nak buat kari ayam..sekali rempah ratus plak berkulapuk..hampeh jerkk..n aku buat sambal belacan..and my hubby ckp dah nak hampir sama ngan his 'mak' nyer sambal belacan..yahoo!yeeehaa!gembiranya!gembiranya!

semalam pun pegi Tesco beli barang2 basah (udang, ikan bawal, syr2:D)utk dis week n my hubby gaji..so aku dah dpt gaji bulanan :) n sinki aku dah tak bocor..thanks to mr plumber..n my dear hubby too..apa lagi erk..n we go to car wash dis week..our dear 'Cinta Bersulam Rindu' dah tak nampak mcm keta dah..vakum n snow wash just Rm8 :) very dear cheap..kalo nak try, pegi laa jalan kekanan sebelum masuk ke padang jawa tuh..situ memang banyak sheall snow car wash..
eh,n aku pegi nge'teh' lagi kul 1 a.m and ate roti canai satu kasi garing..:) the end.

Thursday, November 22, 2007

Laporan Penilaian Prestasi

Hari ni aku dah submit Laporan Penilaian Prestasi,(x lagi masa ni) tapi nak submit laa nanti..fenen2..dah laa tadak guideline..boz pun baru..tapi dengan berkat kesungguhan, akhirnya siap jua..hehehe..ari ni dateline..hari ni hari bermalas-malasan..mentang2 lah big bosses tadak hari ni..aku nak buat aper yer ari ni..oh yer, hari ni dah gaji...Alhamdulillah..kena bayar laa kutu2 kepala yang ada..lambatnya bulan 5..kutu aku yang terakhir..yeehaaaa..ok la..bosan la...

Wednesday, November 21, 2007

Nge'teh' @12a.m??

malam tadi pun laki aku ajak aku gi kedai mamak minum teh tarik..konon2 nya nak panaskan enjin kata la..ish..mcm2 laa my hubby ni..kalo tak ikut takut dier pi merendet plak..baik aku ikut walaupun ngantuk yang amat..ya ammpun..dah laa malam tadi sampai umah kul 7..siap pegi pasar malam lagi semata2 nak cari cili kampung dier..alahai..sekali tadak..beli cili yang kurang sket darjah kepedasannya semalam..
ari ni plak ada orientasi utk warga kelas F ni yang baru..aku baru ker?baru laa kot dibandingkan dengan makcik2 dan nenek2 yang ada..hehehehe..6 bulan dah kot..kalo pregnant, 3 bulan lagi dah nak meletop..hehehe..

pengumuman..esok gaji...gomen ok gomen!

Monday, June 25, 2007

Yahoo!! Hari Ni Gaji!!


Alhamdulillah..hari ni aku dapat gaji..gaji pertama setelah hampir dua bulan diUiTM..bleh laa 2riban lebih2 sket..xsabar nyer nak pegi nilai neksuweeekkkkkkkk..

Wednesday, November 29, 2006

Gaji Oh Gaji...

Aku bengang btol la kat sorang ni..dah laa lembab..dier buat aku nyer gaji lambat..dier punya gaji awal2 lagi dah siap..bila aku tanya gaji aku mana dier bleh tanya aku balik,eh hari ni berapa haribulan??buat-buat bodoh..aku pun tak tau dier tuh bodoh atau memang bodoh.....so hari ni baru aku dpt gaji..29hb yang sepatutnya 27 hb..aku tengok dlm purse aku..ada 30 hinggit lagi ni..cukuplah floating cek aku tiga hari..10 hinggit sehari..erm..nasib badan..aku rasa mcm nak pegi bunuh orang jer ni..arghhhhhhhhh..tensen jer..buat keja pun tak semangat..

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)