Monday, March 26, 2012

Senangnya tulis rujukan APA Style dalam Microsoft Word 2010, siapa pelajar kat sini?

Hari ni busy sket sebab seluruh UiTM nak guna sistem yang me develop tu.Seluruh fakulti dalam UiTM dah kena wajib guna sistem tu. Harap diorang guna sistem tu sebaik mungkin dan tak terperam macam tu ajer seperti sesetengah sistem :p Buat penat ajer me siapkan database tapi sudahnya tak guna. Tension mak !



Beberapa hari ni kan, saya tolong kawan duk buat artikel ilmiah (berbayar bukan free :p) dan dia tu bukan kancilbiru  . Format rujukan yang nak digunakan tu APA . So banyak jugak laman web yang me jumpa yang masukkan ajer nama buku atau artikel yang kita nak tu kan then automatik dia createkan rujukan kita tapi bila kita paste dalam word tu kan, format dia macam lari sket kan.

Baru me tahu, rupanya dalam Microsoft Word 2010 , tak payah korang susah-susah nak fikir pasal format sebab dia ada feature yang boleh masukkan rujukan tu guna APA style tu. Best betul. Apsal masa me buat thesis dulu feature ni tak wujud lagi ? Jelez ok kepada pelajar hari ni.Semua mudah ;p

Ilmu yang ada haruslah dikongsi kan. Pastikan korang guna Microsoft Word 2010 atau latest version. Rasanya feature ni tak der lagi version sebelum ni atau me yang terlepas pandang ;p

Pergi Tab References 



 Klik pada Insert Citation , Add New Source. Style kat tepi tu korang boleh pilih mengikut kehendak korang. Me pilih APA Fifth Edition.


Taip semua maklumat berdasarkan source pilihan mana yang korang ada.



Lepas tu, masukkan citation tu dalam artikel. Tapi kalau nak masukkan sebagai bibliografi/rujukan ,klik jer bibliography tu.


Siapa kat sini masih belajar ? Pelajar tua mungkin :p 

hahahaha. Larikss :p
 
Panas-panas ni sedapnya kalau dapat  minum Cool Blog ni.



8 Comments:

  1. akulah pelajar tua itu...miahahaha...larikss!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NIZA nie best student.... pelajar SUPER SENIOR....

      Delete
  2. woh baru tahu ni, best2. thanks for sharing. takyah susah payah pening kepala fikir nak susun macamana

    ReplyDelete
  3. Info yang bagus nie....walaupun JARANG SANGAT GUNA MICROSOFT OFFICE nie... kat lappy pun just version 2007 je pun...

    ReplyDelete
  4. Saya guna Word 2007, pun ada benda nih. Features yang sentiasa saya guna: table of contents, references dan spelling & grammar check.
    Saya bukan pelajar tua, tapi tukang buat assignment isteri :)

    ReplyDelete
  5. whoa..new information!thanks for sharing..
    senang la buat report lepas nih :)

    ReplyDelete
  6. Asalamaualaikum, mana mana nak tukar biografi kepadarujukan

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)