Friday, December 02, 2011

Bila Tokey Spring Potato Cawangan Alor Setaq kahwin....

As salam semua. Selamat Pagi Jumaat. Mulakan hari dengan ceria. Hari ni me datang kerja dari rumah baru :p Berdebar semua duk ada pada hari sebelumnya sebab tak tahu situasi pagi kat area rumah baru tu. Tup tup my hubby cakap dia nak pakai kereta hari ni sebab nak ke HQ dia. Yeay ! Tak perlu test skill dipagi hari ;p Keluar pukul 7.07 dan sampai 7.21 rumah pengasuh my Nuha. Satu kelegaan jugak la sebab budak dah cuti sekolah kan .Kalo me yang bawak mungkin drag sket la kot ;p 7.23 mungkin.[tak nak kalah :p]


Ok, ni nak cerita tentang majlis kahwin Tokey Potato Spring Cawangan Alor Setaq . Adik kakak ipar, Kak Long me sebenarnya. Me kesana hari Sabtu petang. Dah la hujan sepanjang jalan. Memang lambat btol la sampai.Kira-kira 6 jam ke Penang. Esoknya pulak baru gerak ke Alor Setar. 

Jom laa layan gambar sekitar majlis sebelah pengantin lelaki. Me tak sempat pun pergi rumah pengantin perempuan sebab dibuat hari sebelumnya.Awas banyak gambar :p



On the way kesana. Langit cerah. Alhamdulillah..



Dah nama tokey kan, harus ada Spring Potato PERCUMA 
Sempat lah jugak makan tapi kena beratur nak amik sebab ramai budak-budak .
Mak bapak budak pun suka :p



Selamat Pengantin Baru, semoga berbahagia hingga ke syurga Farhan & Diela.




Pengantin baru dan isteri pengantin lama , nak jugak !!!



Masa ni tak der orang nak tolong amik gambar, so marilah ber 'uncle gedek' .
Jangan marah erk uncle ! keh keh keh

 My beloved Abah

My beloved Ma



My beloved family..Tak cukup :p


Goodies bag siap dapat Tupperware® gitu. So dapat 3 bijik


Beg goodies sama tema dengan baju family diorang, oren

My beloved hubby & Abah

Gossip gossip gossip is everywhere ;p
Tudung putih tu single tapi tak tau la available ker tak :p My kazen.


Tahniah jugak kepada my beloved bro, Eg & Ummi diatas kehadiran benih cinta...
Jaga Ummi elok2 dik ! Jangan bagi angkat berat-berat..

 My Nuha & Danish, my nephew


My Nuha & Rayyan, my nephew

 Bakal Pengantin 2033 :p

Goodies untuk budak-budak, ada Sumijelly :p

Korang banyak ker attend kenduri kahwin bulan ni ??



23 Comments:

  1. nuha silang kaki tak bleh blah...pandai betul posing....hehe..

    rayyan dah besar eh..

    ReplyDelete
  2. meriahnya majlis perkahwinan tu ellis, budak2 ada majlis mcm ni mmg seronok.
    *cute goodies utk budak2 tu :)

    ReplyDelete
  3. cantek betul baju pengantin pompuan tu...ada tanda2 kekesalan sket kt pengantin lama ni sbb tak terpk pun nk bt baju gitu dolu2...=P

    ReplyDelete
  4. tupperware sebagai buah tangan ,,,,


    wah....cayalah

    ReplyDelete
  5. aku rasa goodie bag tu ikut warna spring potato tu..hehe..

    ReplyDelete
  6. aku x belek baju pengantin kali ni..aku usyar tudung ariani ma. kikikiki

    ReplyDelete
  7. sejak bila kak eliss pakai spek eh?? errkkk..lari dari tajuk n3 plak..sorry~ hehehehehe

    ReplyDelete
  8. Manis sungguh bakal pengantin 2033 tu :)

    ReplyDelete
  9. meriahnya majlis... pengantin pun cantik, buah tangan pun spesel.. siap dlm bekas lagi..

    ReplyDelete
  10. @Kancilbiru dia bab posing serah ;p rayyan dah besar dah..

    ReplyDelete
  11. @MAMASUE boleh buat utk anak pulak nanti.keh keh keh .2033 ? ;p

    ReplyDelete
  12. @pB syok kan. jarang nak terpk :)

    ReplyDelete
  13. @isabelle ma aku pakai ariani, aku annisa ajer mampu :p

    ReplyDelete
  14. @|| NaFiRaa || baru sebulan dua ni secara aktif :p

    ReplyDelete
  15. @Dinas Aldi cute kan kak ? macam emaknya kan ;p

    ReplyDelete
  16. @kakyong dlm tupperware tu siap ada biskut lagi :)

    ReplyDelete
  17. xde satu pun jemputan kenduri cuti sekolah ni... apapun, mesti syiok dapat makan spring potato tu puas2 kan?

    ReplyDelete
  18. kenapa tak tapau kek pengantin untok uncle?

    (abah kamu sure segak orangnya sewaktu muda!)

    ReplyDelete
  19. @sW33tdARLiNG syok dpt free tapi tak sempat puas2 lah..hehehe

    ReplyDelete
  20. @gedek! eliss pun tak jumpa kek pengantinnya uncle :p oh, abah saya memang segak dulu.hehehe.nanti saya cilok gambar lama dia kt kg :p

    ReplyDelete
  21. selamat pengantin baru juga.santek bekas 'bunga telo' dengan tupperware.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)