Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, June 10, 2011

Hari sanding pun kena tol ? Orang Johor punya style ker?

Hari sanding adik aku agak malang sket sebab perancangan masa tak betul. Janji nak sanding pukul 2 tapi pukul 3 baru pengantin lelaki muncul.Entah kat mana tak betulnya.Hangen jugak aku.Tapi majlis tetap berjalan lancar. Awal-awal lagi belah perempuan cakap akan ada tol pada hari sanding tu..sebab nak tiru style johor sebab family dia asal johor.



Pengantin lelaki sedia untuk diarak.. 

Kat pintu masuk dewan lagi abang long dah kena tahan dek tol :p
Abang Long kaa, Ayahanda kaa..semua kena tol :p Opss!

Lepas kena tol, pencak silat la pulak...

 Pengantin dengan set persalinan songket merah...
 


13 hantaran dari pihak kami .

Hitam itu menawan- antara hantaran yang my hubby amik.Patutnya 13 jugak.


Mari menepung tawar..Kiranya first time aku mencemar duli menepung tawar orang sanding ni..


Pengantin cilik :)



Makan beradap...


Pengantin tengah duk makan, marilah kita merasa naik pelamin sekali lagi :p
  Belah malam kang boleh lah malam pertama sekali lagi, eh...



Mengintai dari celah kerusi namanya ni :p


 Sebelum pulang, marilah kita bergambar dulu !



Eh , sam bunkface pun datang tau hari tu :p Ok , tipu...Ni Sham , sepupu aku :)
Single maybe :p

psst...
Lagi 67 sen lagi ni nak cashout churpchurp kali pertama..hari ni dah cashout nuffnang kali ke 6.

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

8 Comments:

  1. woo dh cash out, buleh open table ah male ni hehe

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru pada adik Elis!

    waahhh, Sam Bunkface pun ada ye *wink wink* hehehe

    ReplyDelete
  3. ala tol tu mesti duit syiling je.. ahahah .. mmg johor ni.. ahhaha terbaek!!

    ReplyDelete
  4. tetiba nak ajak u kuar lunch la *mesti u belanja kan? kan? haha

    ps: slack betul la pesilat tu pakai tshirt je

    ReplyDelete
  5. tol kne byr bpe? kem slm kt 'sam' ;p

    ReplyDelete
  6. TOL masa majlis kahwin masih lagi diamalkan tambah kat area johor kan....sekadar memeriahkan suasana...

    ReplyDelete
  7. yup org Johor ada wat tol tuk majlis perkahwinan.
    diriku kawin sampai 5 tol zaf kena hahaha

    ReplyDelete
  8. sam bunkface la sgt !
    ltk la pictures dara pingitan... hisyam da xsingle.. singlet je

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)