Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Wednesday, December 07, 2011

Dekorasi yang menarik untuk ruang tamu sempit, ada idea?

Biasalahkan kalo dah rumah teres setingkat. Memang sempit sangatlah ruang untuk ruang tamu. Mujurlah ada dari tak der kan. Progress kemas rumah dah 50% siap. Gila malas nak bukak satu-satu kotak tu. Bilik tetamu memang tak sempat usik langsung. Projek cat akan diteruskan hujung minggu oleh my hubby. 

Weekend ni, me pulak ada team building 3 hari 2 malam kat Agrotek, Hulu Langat. Tinggal my Nuha kat rumah pengasuh, sabtu Abah dia jaga pulak. Ingat nak kemas rumah secara menyeluruh. Terpaksa hold dulu la sampai Ahad :p Hari ni nak tunjuk kat korang deko ruang tamu sempit yang me google dan nampak menarik. Kot mana tahu, korang pun menghadapi masalah sama dengan me.



 Deko 1

  Deko 2


  Deko 3



Deko 4 




Deko 5


 Deko 6



Deko 7


credit pic to here , here, here, here


Yang mana satu pilihan hati korang ? 


p/s: 

Me rasa ruang tamu rumah me adalah konsep retro tapi secara tidak sengaja :p 
Lenkali me tayang lepas dah siap ok.


  p/s : 

Tak sempat lagi nak pergi kedai tanya quotation kabinet tv hari tu. Semua nak buat weekend, sekali semua tak sempat . Bagi yang menunggu quotation dari me, harap bersabar yer .Nanti me publish bila dapat quotation tu.

 
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

28 Comments:

  1. pemilihan warna jugak penting nak bagi nampak efek luas..

    yang penting, jangan saratkan dengan banyak perabot..tu ja..

    deko 3 or deko 4 cun gak seh...

    ReplyDelete
  2. Eliss

    rasanya paling penting pemilihan perabot yg x besar gedabak sgt..

    kadang2 sofa 1+2+3 menyempitkan ruang..

    ReplyDelete
  3. yang deko no 4 akak suka, simple but nice :)

    ReplyDelete
  4. deco 7 paling simple. satu kerusi je, yang lain dok bawah hehehe

    ReplyDelete
  5. I like deko no.2:-)

    ReplyDelete
  6. suka yang no 6.. x simple sangat.. sekurang2nye.. boleh lah kita anak beranak melepak.. x mo lah kerusi seketul jek..kekekeke

    ReplyDelete
  7. sy suka deco no 3...simple, modern & elegan

    ReplyDelete
  8. alah rumah aku yang 2 tingkat pon ruang tamu cinonet jugak..

    aku setuju ngan diorang, first of all pemilihan warna penting & perabot juga..better beli mix & match dari beli satu set 3+2+1..pastu TV wajib gantung kat dinding rumah..hehehe

    aku pon nak ubah ruang tamu rumah aku ni, setahun dah pindah rasa nak buat transformasilah tapi entah bilalah tu..tunggu duit bonuslah *kalau ada*

    ReplyDelete
  9. cantik, kebetulan tengah cari idea menghias rumah baru my parents. TQ

    ReplyDelete
  10. suka tgk rumah cth. sebab kat situ leh dpt ilham camne nak hiaskan rumah. ada skali tu tgk rumah tu mmg kecik, so diorang guna perabot kaler putih dan size kecik2 je.

    ReplyDelete
  11. pening nk pilih...sume pon cantik...ngeeee

    ReplyDelete
  12. @Kancilbiru warna dah cat.perabot dah beli. tinggal kabinet tv ajer

    ReplyDelete
  13. @Ummi suka jugak tapi kaler dia kena ceria sket

    ReplyDelete
  14. @lydzar yg tu sesuai nak bergolek dengan toto depan tv kan ? :)

    ReplyDelete
  15. @Anonymous no 2 tu kalo tv dia tampal kat dinding lagi cun kan

    ReplyDelete
  16. @|| NaFiRaa || tapi takder rak nak letak barang kat bawah tv :P

    ReplyDelete
  17. @pB cantik jugak design kabinet tv dia tu.

    ReplyDelete
  18. @MyKhalish kalo dia punya tv melekat kat dinding lagi cun kan. kombinasi tu cantik dah.

    ReplyDelete
  19. @zailamohamad memang nak gantung kat dinding jugak, sabtu ni dtg ukur .diaorang ckp 1K ++

    ReplyDelete
  20. @Dorris Angel bleh la pilih yang mana praktikal utk rumah baru nanti :)

    ReplyDelete
  21. @Faisya jarang dpt gi tgk rumah contoh even selalu dpt invitation. mentang2 dah ada rumah :p

    ReplyDelete
  22. wlwupun size kecil tp paduan wrna bgus,sy ska smuany,,,,bsa jd inspirasi

    ReplyDelete
  23. Bgus semua desain ruang tmunyaa,, makasih ya Mba' atas artikelnya...

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer