Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, December 20, 2010

Beli kereta macam beli gula ???

Perhatian : Sebelum apa-apa , mintak jasa baik kalian untuk vote my nuha [klik kat sini] . Jasa kalian amatlah diriku hargai :) Lepas dah vote, tinggalkan komen di entry [klik sini] yer , Insya Allah, kalo menang, aku buat satu cabutan bertuah dikalangan yang telah vote dengan random.org lah :)Tapi hadiah tak tahu lagi lah, bergantung kepada keadaan :p

 Hari ni, bangun lewat sket dari biasa..lewat 15 minit tapi manage untuk sampai ofiz cuma lewat 4 minit dari biasa.Kalo students UiTM cuti dan cuti persekolahan, memang cepatlah sampai ofiz dari biasa.Heaven !! Ker aku yang memecut ? :p

Weekend hari tu, pergi Perodua untuk beli kereta. Padahal niat asal nak tanya-tanya ajer. Tanya lebih-lebih kurang dan mintak quotation, terus book ! Gila !! My second car- Viva . Lepas ni bawak Viva lah aku pergi keja. hahaha. Ok, ok, tipu :p Kereta my FIL sebenarnya yer, bukan kereta aku.Tak mampu nak pakai dua kereta :p

 My Nuha tengah book kereta idaman dia :p

Kalo beli Viva sekarang dapat rebat tunai RM 2, 300.[Klik sini] My hubby terus masukkan sebagai down payment.Lepas dah settle loan ni, boleh la keluar kereta baru my FIL tu. Lepas dah settle semua urusan kat Perodua tu, kitorang balik. Lepas tu my hubby cakap, eh, beli kereta macam beli gula pulak :p Sebab sekejap ajer dah balik kan ...

 My nuha tengah test-duduk test-drive :p



Pilihan warna adalah Pearl Jade


Korang pulak pengalaman beli kereta baru macam mana  ???




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

19 Comments:

  1. kami nk tukar kereta tu, makan masa setahun survey..nk sesuaikan dengan bajet kewangan keluarga lagi..

    huhuu sesungguhnya tak macam beli gula laaaa

    ReplyDelete
  2. mintak2 la nanti tak sangkut loan untuk moto baru...tapi kalo sangkut kita guna nama ayah la plak...sistem barter.hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. sebab mula2 dapat salesman cam mangkuk ayun,so sakit jiwa.hilang mood nak bli kete.huhuu...
    niat nak bagi komisyen kat melayu.tp cam hampeh.last2 g kat si mata sepet,layanan tip top.

    btw...dah vote nuha.full stars! :)

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat keta baru yg cumil dan cute..saya takder exprience beli keta baru la..yg ada pun beli 2nd hand sajor..

    ReplyDelete
  5. dah vote 10 bintang for nuha!

    dah pernah 2 kali beli kereta and dua2 beli yang baru..memang cepat je janji siapkan duit jelaaa.

    ReplyDelete
  6. byk nak kena consider ni. tunggu citer phd dulu la.

    ReplyDelete
  7. tak pernah beli kete baru.. x dapat ler nak kongsi~ muehehe

    ReplyDelete
  8. Banyak kali fikir dan survey baru beli...

    ReplyDelete
  9. dah pakai 7 buah kereta, 4 daripadanya kereta baru. mcm2 pengalaman, yg banyak cikadak ada, yg xda cikadak pun ada, kehkehkeh

    ReplyDelete
  10. beli Kancil 8 thn dulu. okla sbb cepat jugak buat urusan jual beli tu. skrg dh habis bayar. tengah fikir2 nak beli satu lg tapi hubby kata nanti dulu.

    ReplyDelete
  11. tak delah mcm gula..jenuh jugak cari walupun dalam kepala memang target nak ambil myvi

    ReplyDelete
  12. waktu aida gi beli viva aida pun gini gaks. nak beli. tak nak beli. nak beli. tak nak beli. jalan2 kat melaka sentral. tgk tgk. beli jer la.... hi hi hi....

    ReplyDelete
  13. @Sharinginfoz tak tahu la best ker tak, tak test drive pun :p

    ReplyDelete
  14. betul...saya pengalamn yg tak best beli keta...beli honda city...salesman yg amat hampeh...kadang betullah...saleman cina lagi respect customer...kadang kita rasa nak gak tolong melayu...tu yg cari salesman melayu...tapi hampeh gler...ini pun org carikan...kalu aku jumpa salesman tu before booking...confirm aku tak booking...baru jual kereta honda dah berlagak...jual je baru tu...

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)