Wednesday, February 22, 2012

Che Det di UiTM dan lukisan orang yang pertama

Hari ni bersiaran lambat sket sebabnya baru ajer abes program Syarahan Perdana, Tranformasi Minda Penyelidik Muda oleh YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad.Amik gambar guna handphone cap Nokla biasalahkan. So kualiti gambar memang tidak memuaskan even Tun datang sebelah bahu ajer :p Hampir sejam jugak baru habis syarahannya.



"Kita tidak boleh berpuashati dengan sesuatu alatan/produk setakat itu sahaja tapi perlu memikir macam mana untuk menambahbaiknya"- YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad"


Nampak halus ajer :p Zoom pulak jadi pecah..hahaha


Amik gambar kat skrin lagi nampak :p

p/s:

 Pengakuan Tun, dia tidak tahu menggunakan komputer :)

Teringat pulak lukisan yang aku hasilkan dengan melakar wajah Tun Mahathir semasa mengikuti kursus motivasi sekolah aku setelah kaunselor suruh melukiskan wajah idola masing-masing 17 tahun lalu. Sebab aku melakar wajah Tun adalah kerana semua orang lukis gambar dia. hahahaha :p Masa tu form 1, tak der idola lagi kot ;p


Ni lukisan orang yang pertama my Nuha. Yang diconteng ditepi buku mewarna yang me beli. Mata, hidung, mulut semua ada. Bila tanya , apa kat atas kepala ni. Rambut ker? Oh, itu kaki. Jawabnya dengan selamba tanpa rasa bersalah ;p 


Korang masih ingat tak lagi lukisan orang pertama korang ?

19 Comments:

  1. mana isabelle tak nampak pun... :D hhihihi nape tak amik gambo isabelle scorupco?

    ReplyDelete
  2. i love CheDet!!!!

    Dan nampaknya lukisan tu kaki dah naik ke kepala.....

    ReplyDelete
  3. aku dok tingkat atas...

    lawak la nuha kaki kt kepala...hahaha

    ReplyDelete
  4. walaupun TUN tak pandai guna komputer....ideanya sebagai pemikir terhebat memang beyond kita punya expectation kan...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Masih sihat dan bertenaga lagi Tun M.

    ReplyDelete
  6. Salam,
    Mana nak ingat lukisan pertama dulu ... Subjek Lukisan masa kat sekolah , memang LF tak suka

    ReplyDelete
  7. Comel la lukisan Nuha tuu! Akak nak korek jugakla lukisan akak kecik2 dulu & buat entri pasal tu, kihkih!

    Tun M adalah seorang yg sangat hebat walaupun tak tau menggunakan komputer :)

    ReplyDelete
  8. salute habis dengan tun...untung u dpt dengar ceramah dari mantan PM yg hebat.

    ReplyDelete
  9. tak tau lukisan masa kecik dulu

    ReplyDelete
  10. hahahaha... good job Nuha.. boleh cuba lukis lagi baik lepas nih k~

    ReplyDelete
  11. @Encik Anif tapi nampak jugak sudah uzur, 87 tahun dah umur tun.

    ReplyDelete
  12. @Dinas Aldi comel kan. mesti dah besar nanti dia tergelak tengok lukisan dia.

    ReplyDelete
  13. @haslina tapi semalam menjurus kepada penyelidik topiknya , so agak bosan jugak..hehehe

    ReplyDelete
  14. @|| NaFiRaa || tu la psl. dari menconteng ajer dulu skang dah nampak rupa :p

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)