Friday, February 10, 2012

Korang dah ada ker duit syiling baru ?

Saja nak menjakun kan diri. Rasanya semua pun dah ada duit syiling baru kan. Masa me pergi speedmart hari tu, me tengok banyak betul syiling baru kat dalam peti cashier tu tapi bila dia pulang baki tak dibaginya yang baru tu . Yang lucunya, ada pelanggan sebelum me tu siap mintak lagi baki duit baru dari cashier tu.


Sekarang me baru ada 2 keping, memang sayang nak guna tu. Hati-hati ajer keluarkan syiling takut terbagi syiling baru. Mau me kata tak der syiling bila syiling lama dah habis dalam purse ni.Ada Syiling 50 & 20 dalam simpanan me.

 
 Pandangan Hadapan




 Pandangan Belakang



Memang berbeza betul saiz mereka berdua dari yang lama yer :p


p/s:

Design bunga raya masih dikekalkan di bahagian depan tapi , bahagian belakang dah berbeza. Sudah tiada lagi wau dan tepak sireh kebanggan orang melayu . 


Korang dah ada ker duit syiling baru ? Bila lah pulak nak dapat wang kertas baru yer ?
p/s:

Teringin wang kertas RM20 sebab ada lambang penyu. Penyu= Terengganu ;p

p/s:
Saham Akhirat - Derma untuk pembinaan Surau Presint Inang, Bukit Raja
Bank Muamalat Jawatankuasa Pembinaan Surau Presint Inang - 12040002833710

Jam Dinding untuk wall deco ini boleh didapati di sini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Baju kurung cotton, polka dot pun ada, klik sini. [ klik laju-laju]




34 Comments:

  1. Dah dapat bulan lepas.. :D

    Saiz duit 20 sen dan 50 sen yang lebih kurang sama boleh mengundang kekeliruan.

    ReplyDelete
  2. yg lama laku lagi ke huhu kenapa asyik tukar2 je duit mesia ni huhu...

    ReplyDelete
  3. Raa baru ade syiling 10 sen & 20 sen.. ngah carik syiling 50sen nih.. harap2 abang dapat carik.. kikiki

    ReplyDelete
  4. ada 20sen je 3 ketul :D sama plak story arini

    ReplyDelete
  5. ada dah. aritu dah pakai jugak, buat bayar air :)

    ReplyDelete
  6. herannya kitorng tak dapat2 lagi ni..takan tak sampai2 melaka lagi ni..hehe

    ReplyDelete
  7. dah ado dah. laki mak kan tuan punya bank kat KL ni.. sebab tu dah ado kahkahkahakhaka

    ReplyDelete
  8. duit kertas tak dapat lagi..

    tak dak sapa nak bagi ke? haha...raya nanti pakat2 dok tukaq duit baru la nampaknya..

    ReplyDelete
  9. Saiz dah berbeza.. boleh ker mesin² guna duit syiling detect perbezaan tue?? Yg bestnya.. ringan sikit purse kan.. saiz duit dah makin kecik..

    ReplyDelete
  10. errmmm... semua dah jumpa dah.. tak berapa heran sangat syiling baru ni. heheehe.. biasa je tgk.

    ReplyDelete
  11. @Encik Anif

    haaaa.. duit syiling baru ni leh pakai untuk bayar parking, vndng machine atau lain2 tak?

    ReplyDelete
  12. @Hanis MY laku lagi. tapi tak tahu la pulak sampai bila.

    ReplyDelete
  13. @|| NaFiRaa || nanti dapat laa tu. lepas tu dah tak heran :p

    ReplyDelete
  14. skrg mmg jakun..beriya simpan duit baru.
    esok2 buat xheran je kan? hahaha.

    ReplyDelete
  15. ramai member kata duit syiling tu macam token arked video game jee....dan vending machine serta mesin tiket lrt ,komuter pun kena reset untuk duit baharu nie....

    ReplyDelete
  16. sungguh ringan syiling baru! untung byk ler bank negara lupuskan syiling lama ekk? hi hi...

    ReplyDelete
  17. @amirah lambat kot :p semua duk sayang nak guna.hahahaha

    ReplyDelete
  18. @CikLilyPutih mintak sket :p tokey bank harus ada banyak duit kan.

    ReplyDelete
  19. @Kancilbiru mesti duit lama dipandang sepi pi ..pi..

    ReplyDelete
  20. @aiDieNa mungkin dia kena coding balik saiz tu :)

    ReplyDelete
  21. @KiD belum banyak lagi yang ada tu psl simpan kan. pasni, tengok pun tak sudi..hehehee

    ReplyDelete
  22. @KiD mungkin kena coding balik laa kot :p

    ReplyDelete
  23. dtg claim hadiah peti ES samseng. ha ha ha.... ala ellis x leh nk eksen pn sbb ellis sebayer shah... so sebayer ngan eB gaks la... larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ;p

    ReplyDelete
  24. mmg sgt lain. skrg baru ada 5sen. cute je n ringan skit

    ReplyDelete
  25. tak berapa suka dgn duit syiling baru. mmg mcm token video arcade.

    ReplyDelete
  26. nak gak duit 20inggit tue! huhuhu

    ReplyDelete
  27. alamak yang 50sen saya belum dapat lagi, nak sekeping

    ReplyDelete
  28. http://wanwidget.com
    say ada yg 50 sen punya yg baru

    ReplyDelete
  29. aku xdapat2 lagi duit baru ni...tapi dah tengok la duit 50sen kwn aku tunjuk

    ReplyDelete
  30. semua blom ada.. bila nak dapat ni.. huhu..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)