Thursday, July 19, 2012

Ayam Penyet AP, KL Festival City dan Review Eyriqazz

Ok, kali ni jauh sket jalan jalan cari makan di elissmie. Kat KL lah pulak kan.Sebenarnya kami semua lunch di Restoren Ayam Penyet AP sebelum cuci mata di Kiason [entry semalam].Tapi malam sebelum tu, my SIL, Kak Long belanja dinner kat Rosdet Tomyam Kampung Baru [tak der gambar sebab semua kebulur, teringat betul Kerabu Kaki Ayam dia ] .



Lukisan di dinding ni mencuri tumpuan . Sumolah? Versi perempuan gamaknya :p Atau kes berebut suami ? keh keh keh

Antara minuman yang ada disini.

 Wajah pemakan sekalian.




 My Nuha mula-mula nak bihun sup, sekali bila sampai nasi, nak nasi pulak.
 Bakso yang kami order tu kongsi makan sket-sket sorang . RM5.90


My Long makan Nasi Putih + Ikan Kembong Bakar (macam rentung jer ;p ) RM8
Pandan Special Layer Tea RM 4.50. Air sebelah tu hubby punya Cappucinno Ice Blended RM6.00

Kak Long makan Nasi Putih + Ikan Lele Penyet RM 7. 
Hazelnut Coffee RM3.90
Kongsi Sup Ekor RM9.50 tapi sup ekor dia kurang kick macam kat Wong Solo ;p


 Saya pulak Nasi Putih + AP Ayam Penyet RM8.50
Lychee Shake RM 4.50
Bagi saya ayamnya lembut dan sambal jugak pedas tak seperti saya cuba di Seksyen 9 dulu yang tak berapa nak pedas sangat .Tapi kalau tak de sambal dia, tawar pulak ayamnya.
Tapi sayur la kurang puas hati sebab bagi kobis mentah (kalu celur tak per jugak)  instead of salad kan :p

 Hubby makan Nasi putih + Bebek Bengil. Bebek = Itik ;p RM11.90
Sedap katanya.


Total : RM87.65


Review dari Eyriqazz ni hubby yang snap :)

Korang dah pernah try ker Ayam Penyet AP ni ?

Alamat :
AYAM PENYET AP
LOT G37 KL FESTIVAL CITY
67 JALAN TAMAN IBU KOTA
TAMAN DANAU KOTA, SETAPAK
KL
Tel : 03-4131 3585


30 Comments:

  1. kita sekali je pernah makan ayam penyet tu pun kat KD, hubby tak berapa suka sebab pedas sangat katanya, then kering, tapi kita mmg suka pedas

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pendapat saya awalnya tapi bila order dengan sup ekor tu, baru kick !

      Delete
  2. dh pernah try tp byk2 ayampenyet suka dkt waroeng penyet the curve

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pernah makan kat situ, nanti boleh try.

      Delete
  3. dah lama x mkn ayam penyet AP ni tp rasanya masak lemak pucuk ubi dia sedapnyaaa...

    ReplyDelete
  4. laki ku tak suka makan kat kedai ayam penyet...
    susah le nak ajak pi nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayam goreng biasa jer aku rasa.kenapa dia tak suka?

      Delete
  5. ayam penyet ni aku suka sambal dia jer....sedap.....berasap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sambal tak sedap, terus tak sedap kan.

      Delete
  6. sy yg dekat pun x gi makan lg. kalau pegi sna mesti makan subway. :))

    ReplyDelete
  7. dni belum ... kalau kat miri biasa panggil lalapan :D

    ReplyDelete
  8. saya secara peribadi, lebih suka Wong Solo..:)

    Wah..cantik lah topi My Long tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun !! hahahaha

      dia memang banyak koleksi topi pelik2 :p

      Delete
  9. Pernah makan kat cawangan BANGI.. tapi nama saya tak de la printed cam eyriqazz tu kan...hehehehe

    ReplyDelete
  10. weken hari tuh abang ajak makan ayam pecal.. sama dop ayam pecal ngan ayam penyet nih?? tapi ayam pecal kat padang jawa tuh sedap jugak tau.. nanti kak eliss boleh cuba..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayam pecal tu mcm mana? x pernah dengar :p

      Delete
  11. kt kuantan pon best jgak AP die..leh layan la..

    ReplyDelete
  12. huk3..datang bukan nak kasitau..kalau tak ble eliss blanje kami sekali..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bagi la no hp kat fb yer :) pm me. no azwa ker.

      Delete
  13. sedapnye, lama dah tak makan ayam penyek ap ni..

    ReplyDelete
  14. waaaahhh... combine tajuk.. hik3.. jalan2 cari makan!!

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)