Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, November 22, 2011

Pekena Steamboat @ Johnny's Restaurant , siap tak cukup gitu :p

Hari ni lambat sket bersiaran sebab nak bawak korang menikmati jalan-jalan cari makan di elissmie. Kang kalo publish awal-awal, ada yang tak makan lagi, menjejes pulak air liur. Ni aktiviti makan-makan pakatan hari lahir yang terakhir untuk tahun ni. Lepas ni bayar sendiri sendiri pulak la kalo nak kuar makan-makan. Tak gitu geng pakatan hari lahir? :p


Kali ni sambut birthday Ad pulak [Semoga panjang umur dan murah rezeki yer Ad] .Pilihan dia kali ni, sama macam Kak Ema last year ;p Johnny's Restaurant


Venue :  Johnny's Restaurant   Lot G22, Jusco Bukit Raja Shopping Centre,
Persiaran Bukit Raja Klang,
Bandar Baru Klang,
41150 Klang, Selangor.

TEL : 03-33416182 FAX : 33419182
Business Hours: 10.30am – 10.30pm (Sunday to Friday)
10.30am – 11pm (Saturday)

Lokasi branch lain, boleh rujuk [sini yer]


Jom la layan gambar deko dan makanan yang sempat me amik. Lepas tu tak dan lah, sebab masing-masing laju ajer makan sampai titisan kuah yang terakhir [ok , exaggerate kat situ :p]

 Deko ala-ala Bali

Waiter dia yang tak silap ada assistant manager kat situ yang sabar melayan karenah kami :p Tq yer :)

Tuan Tanah sedang memilih order menggunakan kuasa veto :p

Ad kelentong apa ntah kat Niza, siap terpejam-pejam mata..hahaha

Kak Ema pun tertidur sebelah me :p



 Buku menu & tisu :p


close up sket

Sebelum diisi kuah tomyam


  
Setelah segala mak nenek dimasukkan untuk distimkan :p

Moral of the day : Jangan minum kuah steamboat banyak-banyak nanti cepat kenyang. Tapi jangan tak hirup kuah sangat sebab nanti rasa tak kenyang. hahaha. Kali ketiga pergi nanti, kena order lagi banyak kot ;p

p/s: 

My Nuha tanya, kenapa dalam gambar kat atas ni dia tak ada. Katanya sampai hati Ummi tak bawak dia. Abah dia kata, lenkali Abah dia bawak pergi situ :) hehehe. Jom sayang, bila? :p lalalalariksss

Korang suka tak makan steamboat?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

21 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. amboiii nuha dah pandai jeles...hehe...

    psst: depa 2 orang tu sampai terlelap..hahahaha

    ReplyDelete
  2. suka sgt ngan steamboat sebab suka hirup kuah

    ReplyDelete
  3. sedapnya johnny's..baru lunch tadi kt situ. Sama place pula. Ada anak kecil kena alert kalau makan steamboat ni.

    ReplyDelete
  4. sedap... lama dah tak jejak kaki kat Johny bukit raja ni.

    ReplyDelete
  5. Kalau nak betul betul puas berbaloi dan murah, gi makan steambot buffet kat kedai di Nilai...opposite Giant Nilai. Berbaloi baloi..

    ReplyDelete
  6. eh.. abang kak eliss kata nak bawak nuha jek kan~ kak eliss dia tak ajak kan~ muahahahha..*trus larik lintang pukang~

    ReplyDelete
  7. baru pas makan steamboat sabtu lepas kat maeps...n3 steamboat gaks hari ni kekee...
    kat maeps boleh makan smp tak larat..sup ada 2 option, sup & tom yam...yummmy!!

    johnny's dah lama tak gi..almost 7years..dah lupa rasa sup nya cane...huhu

    ReplyDelete
  8. ena suka jea..nak2 klu dpt mkn free eheh

    ReplyDelete
  9. pineapple friedrice die sedap wei! ko dh pernah try?

    ReplyDelete
  10. percaya atau tidak yg Zie tak pernah makan steamboat.. bila tgk org mkn zie ni mcm jakun je... tp nampak mcm sedap je.hehehe..

    ReplyDelete
  11. uwaaa nak jugak :'( dni kena diet uwaaaa nanges

    ReplyDelete
  12. me kurang sikit steamboat ni, tapi suka ngan air guava belanda kat situ.. sodappp.. nasi goreng dia pon sodap..

    ReplyDelete
  13. @Kancilbiru nak kata sedap sangat belum makan lagi :p

    ReplyDelete
  14. @nieda yer la. kalo ada anak kecil kena ikat kuat2 kat kerusi :)

    ReplyDelete
  15. @Ema sila laa menjejak kaki :p eliss pun almost a year!

    ReplyDelete
  16. @Daddy Ziyyad buat sendiri kat rumah lagi berbaloi doc ! :)

    ReplyDelete
  17. @|| NaFiRaa || abes bini dia yang terchenta ni nak campak mana?

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer Comments (RSS)