Tuesday, November 29, 2011

Pekena Ketam Masak Telur Masin Dan Itik Panggang @ Restoren Cina Muslim Al-Munawarah

Bertemu di episod JJCM di elissmie. Masih ingatkah entry kelazatan Itik Panggang @ Mohd Chan hari tu [ klik sini ] ?  Kali ini me bawak korang menjamu mata kat Restoren Mukmin yang terletak di Seksyen 9, Shah Alam. Kedai ni sederet dengan Restoren Cili Merah , dan terletak kat hujung sket.

Venue : Restoren Cina Muslim Al Munawarah
No 28, Jalan Tengku Ampuan Zabedah
K9/K Seksyen 9, Shah Alam
Ustaz Hj Muhammad Yusuf Ong Abdullah - 012 264 2889  

Waktu berniaga : Isnin - Ahad 11 Pagi - 11 Malam
Jumaat  4.30 petang - 11 Malam

Mula-mula,kita tengok dulu penaja makanan malam itu :) Terima kasih my dear hubby :) 
Actually, duit dia dapat claim servis ambulan hari tu :p

Muka tukang makan :p



Masa nak balik tu, hubby bayarkan. Ustaz tu siap bagi Nuha duit lagi. Nuha cakap duit raya..hehehe ;) Terima kasih yer Ustaz.Moga dimurahkan rezeki :)


Pilihan menu yang pelbagai


Kalo nak pekena yang set pun ada


 Sama - sama :)

Deko kat dalam ni yang sejuk mata memandang

Kat atas pun ada ruang lagi untuk makan

Lepas tu korang jamu mata jer la yer..Layan !!!

Ketam Masak Telur Masin @ RM42

Sayur Chap Chai (Sayur campur senang cerita )


Sotong Celup Tepung


Itik Panggang


Sos untuk Itik tadi

Epal Asam Boi

 Semua sekali tak silap RM80++. Sekali sekala boleh la makan kat sini . Tapi me masih teringat-ingat itik panggang di Mohd Chan yang lebih enak. Mungkin menu yang me amik ni tak kena kombinasinya..

Korang suka chinese food tak ? Yang Halal la tapi :p

Me dah cashout Churp churp, korang bila lagi ? Klik sini untuk Register secara PERCUMA...

10 Comments:

  1. suka chinese food..terliur tgk ketam masak telur masin tu

    ReplyDelete
  2. SUKA!!! teringin sangat nak makan dim sum!!! sedapnye!!!

    ReplyDelete
  3. sedapnya ketam ngan telur masin tu elis...nyum nyum,.

    ReplyDelete
  4. aku pulak dah try makan kat restoran ni & abdullah chan.. tekak aku ni tak boleh telan sgt masakan cina muslim..

    ReplyDelete
  5. aku x reti-reti nak mkn itik, sbb rasa kesian.haha.boleh gitu?

    ReplyDelete
  6. Eliss

    samaler kita peminat tegar makanan chinese muslim..

    kat red wok bangi sedap jugak!!

    ReplyDelete
  7. hehe,..apsal penaja tu nampak risau tu Ellis?

    Mohd Chan ni aku tak try2 lg ni. Nak try la itik yg ko recommend tu.

    ReplyDelete
  8. @mama tisya yer ker. me rasa yang ni dry sket , ke memang mcm tu erk.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)