Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, September 05, 2011

Lepas cuti raya, kita honeymoon pulak..Tapi

Tapi kat hospital. Aku admit DE*MC hari Ahad setelah sakit perut memulas-mulas tak boleh tido malam tu . Mula-mula doktor biasa suspek Apendiks dan kalo kena operate ada risiko keguguran bayi yang dikandung. Air mata laju ajer membasahi pipi. Sedih yang tak dapat dibayangkan lebih-lebih tengok muka my hubby.Bila refer pada pakar, dia kata cuma kencing kotor sahaja sebab kalo apendiks cuma sebelah abdomen kanan sahaja tapi me seluruh abdomen ni. Alhamdulillah. Hari ni doc check cakap dah boleh balik petang ni, Insya Allah.

KENCING KOTOR

Jangkitan kuman pada saluran air kencing selalu berlaku kepada wanita yang kurang minum air dan sering menahan perasaan untuk kencing. Pesakit yang baru menjalani pembedahan yang dimasukkan saluran getah ke dalam saluran kencingnya turut mudah mendapat jangkitan.Selanjutnya baca disini.

Layan gambar erkk.. Biarlah gambar berkata-kata :)



Tawa dalam tangisan namanya ni...


Hati menangis tak siapa yang tahu..





Matching btol handbag aku dengan warna langsir dan dinding tu :p

Ada astro tapi kena bayar RM10 sehari, aku guna tv biasa ajer..dibawakan oleh HahaHaTV.

Selamat tinggal DE*MC :p Kalo nak mai lagi, tahun depan lah pulak yer..Bulan 4 Insya Allah..

Ini toilet dia. Selesa unuk aku :)


p/s:

Terima kasih tidak terhingga pada my hubby sebab sanggup bercuti hari ni jaga me :)
Tq pada staf DE*MC yang tak jemu melayan aku yang kejap-kejap tekan bell :p
 Harap baby yang dikandung membesar dengan sihat dan sempurna. Amin

p/s:

Ingat tahun ni dah boleh pecah rekod tak masuk hospital tapi rupanya kena masuk hospital jugak. Merasalah duk hospital baru. Bil tak tahu laa macam mana, kena tambah ker tak sebab tak dapat bilik double(kelayakan sebenar) tapi dapat single room pulak.Sabar jer la..


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

27 Comments:

  1. hope bb & momma sihat..
    nureen baru g ambik cakes kat kak shila raya ke 6 lepas kat kg kepala batas ..

    ReplyDelete
  2. aduss sakitnyer wase tgk jarum kat tgn tu...

    minum air masak byk2 yek nnt....

    ReplyDelete
  3. eh naper tgk astro kena byr lak..tk msuk pakej ek...moga cpt baik

    ReplyDelete
  4. ingtkn tandas tu ade bunga2.. rupenyeeeee bunga2 di nama mu..

    ReplyDelete
  5. sib baik tak dak apa2...ish ish...

    ReplyDelete
  6. lo hai..ciannya!! akak pun kena ceri beri 3-4 hari..sib baik tak melarat..take care yer

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya eliss. maaf zahir & batin

    semoga ko cepat sihat. BTW congrats on ur pregnancy. sekapal la kite. hehe

    ReplyDelete
  8. siannya...semoga cepat sembuh eliss

    ReplyDelete
  9. rajin2 mkn yohgurt or kukltur hidup eliss..
    mmg pregnant manjang je ken UTI ni
    aku rajin kena lepas banakkan ara..
    time dak aqil takde palk even msuk kan je tube kencing tu..

    ReplyDelete
  10. nasib baik xde pape..semoga sihat sentiasa

    ReplyDelete
  11. semoga cepat sembuh dan tahniah utk 2nd pregnancy... anak anak kite sama baya... hehehehe

    ReplyDelete
  12. hurmmm....lepas nie kena rajin dan selalu minum air sky juice la nampaknya yea....

    ReplyDelete
  13. Tahniah...moga semuanya selamat hingga bersalin nti... :)

    ReplyDelete
  14. kesiannye..mujur kencing kotor je kak..huhuhu..

    akak dah peknen ke?tahniah kak..dah bape bulan?hihihihi..ada geng lagi la ni..hihihi..

    apepun semoga akak n baby sihat yer..take care..

    ReplyDelete
  15. mujur la kencing kotor jer...lepas nie kena rajin minum banyak air la ye....selamat hari raya maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  16. semoga cepat2 sehat..tahniah ngn 2nd prgncy..

    ReplyDelete
  17. semoga cepat2 sehat..tahniah ngn 2nd prgncy..

    ReplyDelete
  18. semoga cepat sembuh... sila minum air banyak sikit.. saya tau sakit sangat sbb pernah kena masa preggy anak no.1

    ReplyDelete
  19. tahniahhh on ur pregnancy..take care ok..aku selalu gak kena kencing kotor.suka sangat tahan kencing huhu

    ReplyDelete
  20. ishh..ish2....sian dia. Jaga baby tu elok2

    ReplyDelete
  21. moga cepat sembuh yer..

    eh.. kak eliss dh peknen eh.. tahniah!! sori laaa.. lambat plak dapat info nih..

    ReplyDelete
  22. laaa masu ksepital rupenyer...... jaga diri yer! mak bapak jauh... sian dia... :D

    ReplyDelete
  23. semoga baby n mamanya sihat2 selalu...*jeles tgk org preggy*

    ReplyDelete
  24. semoga cepat sembuh eliss..kita pun ada kencing kotor juga..takut jugak..kadang2 bila sakit perut rasa bedebar2 dan doa sgt2...

    ReplyDelete
  25. semoga cepat sembuh..!! insyaAllah..

    shakiddo.com

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)