Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, September 28, 2007

Weekend's Check List

Weekend ni, aku n my charming fiance nak buat final preparation..ada mender lagik tak cukup, aku nak beli:-

1. Al Quran
2.Plastik utk letak gift
3.Pelekat nama nak tampal kat kipas
4.Tupperware kecik2 nak letak dodol

tu jer laa kot...minggu ni nak kena buat bank draft jugak bila kutu dah bayar semua...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, September 24, 2007

Flat Wanted..

Saper-saper ada flat utk disewa, sila hubungi aku...huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sepasang Casio...

Hari ni adalah hari malas kerja..heehehe..Semalam pegi Pertama dengan darling fiance..Beli Jam Casio Kat Pertama utk letak atas hantaran.Ingat nak beli Guess tapi malas nak tunggu gaji..so beli lah mengikut duit yang ada..dapatlah Rm400 sepasang..Tapi so sad..terlupa amik resit :((

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, September 21, 2007

Danish Masuk Wad Lagi..

Hari ni danish masuk wad lagi..sakit mulut dan demam..ala siannya sikecik tuh..sama plak ngan pak su mie dier ,future uncle, sakit jugak hari ni..alaa siannya dua2 insan yang aku sayang-sayang ni..i'll pray for both agar cepat sihat..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Alhamdulillah...aku dah sihat..

Hari ni, aku dah beransur sihat..syukur Alhamdulillah..kronik jugak sakit kencing kotor ni..so skang aku akan minum 2L air sehari air masak..kurang masin2...dan kurang makan..tinggal beberapa minggu lagi aku nak jadi seorang isteri...berdebar2nya hati ni...harap2 aku dpt memikul tanggujawab isteri dengan sebaiknya..Insya Allah..
alahai, tunang aku x pegi ofiz plak hari ni..cirit birit plak..makan apa ntah..ish..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, September 19, 2007

Berbuka di Concorde Shah Alam

Hari ni aku pegi berbuka kat Concorde Shah Alam..Anjuran IBM..harap2 makan best...tak per laa..asal FREE..hehehe...
nasib baik abe aku bagi pergi..terima kasih sayang..hehehe...
Hari ni abe aku kena pegi loji sg langat lagik..percubaan kedua setelah percubaan semalam tidak berjaya..hehehehe..semalam dier sesat , siap balik umah sebab give up dah..kesian dier..yerlah..orang datang dari New Zealangg...hahahahaha..

Ok..ni yang kami makan...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, September 17, 2007

Berbuka dengan tunang terchenta...

Tahun ni bahagia sekali sebab first time dpt berbuka bersama ngan dier..Agaknya rezeki nak kawen..hari ni tunang aku dh start keja kat Puncak Niaga..harap dier keja rajin2..hari ni start kursus balik..boring btol..ada 3 minggu lagi nak kena abes kursus ni..hari ni tadak laa makan free..yer laa pose kan..ok la..nak pi kursus dulu..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, September 14, 2007

UPGRADE FROM BOYFRIEND TO HUSBAND

Dear IT Support,


Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a
slow down in the overall performance, particularly in the flower, gifts
and jewellery applications that had operated flawlessly under Boyfriend
5.0.


In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs,
such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, but installed undesirable
programs such as Formula One 5.0, NBA 3.0 and World Cup 2.0.


And now Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply
crashes the system. I've tried running Nagging 5.3 to fix these
problems, but to no avail.


What can I do?


Signed,
Desperate Housewife



Reply:

Dear Desperate Housewife,


First keep in mind:

Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an
operating system.


Try entering the command C:\ I THOUGHT YOU LOVED ME and download
Tears 6.2 to install Guilt 3.0.


If all works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the
applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5.


But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy
Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Late Night Teh Tarik 6.1.


Late Night 6.1 is a very bad program that will create SnoringLoudly.wav
files.


Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 or reinstall another
Boyfriend program. These are not supported applications and will crash
Husband 1.0.


In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited
memory and cannot learn new applications quickly.


You might consider additional software to improve memory and
performance. I personally recommend Hot Tasty Food 3.0 and Tongkat Ali 6.9.


Good Luck,

IT Support

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Petua orang tua...

Semalam ma aku mesej aku (kakak aku tulis aku rasa) ckp suh rebus air barli then minum..petang nanti laa aku pegi beli barli then rebus menu...minuman juadah bukak puasa aku laa tuh kiranya..hehehe..hari ni aku melangut kat ofiz, x tau nak buat aper..bosan terasa...adeh2..adeh2...aku nak lipat kad kawen laa..ish...rasa mcm x baik plak buat keja peribadi...tapi aku nak buat aper ni..bosan setengah gila dah ni...bosaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnyaaa...................

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, September 13, 2007

Kencing Kotor

aku baru balik dr klinik uitm..dr kata aku kencing kotor..kurang minum air..sampai sakit pinggang..sian aku...

jap tadi, aku nyaris maut..huhuhu...aku x tukar gear naik bukit yang tinggi tu di uitm..nasib baik aku dengan paniknya telah menukar gear dengan cepat..hahahaha..lain kali aku tukar gear siap2 kat bawah sebelum naik bukit..yang kelakar ada satu motor virago berenti sebelah aku dan suh aku tekan gear..hahahahahaha...lawak btol..aku dlm keadaan gelabah dan ada org tegur lagi laa aku gelabah..sebok jer..hahahaha
anyway, thanks laa utk pertolongan tersebut..

Ni ada info sket tentang Kencing kotor..bahaya jugak...


KENCING KOTOR

Jangkitan kuman pada saluran air kencing selalu berlaku kepada wanita yang kurang minum air dan sering menahan perasaan untuk kencing. Pesakit yang baru menjalani pembedahan yang dimasukkan saluran getah ke dalam saluran kencingnya turut mudah mendapat jangkitan.

Keadaan kencing berdarah spt pesakit batu karang buah pinggang juga mudah mendapat jangkitan pada saluran dan pundi kencing. Tandanya ialah kencing yang tak lawas, kencing pedih dan panas, kencing berdarah, sakit di ari-ari dan perasaan loya.

Jika ia menjadi semakin serius, maka sakit akan mula naik ke bahagian pinggang dan demam pada sekitar suhu 38.5° Celcius. Keadaan ini di panggil ascending pyelonephritis dan memerlukan rawatan antibiotik secara parenteral (intravenous) dengan segera untuk mengelakkan komplikasi yang lebih serius.

Bagi yang baru mendapat simtom kencing kotor, dinasihatkan berjumpa doktor untuk memeriksa kencing dan mendapatkan rawatan(antibiotik). Minum air secukupnya iaitu 8 gelas sehari dan jangan tahan kencing.

Gamat boleh membantu melegakan masalah kencing kotor pada peringkat awalnya. Lebih berkesan jika di gabungkan dengan rawatan antibiotik. Ia melawan radang dan membaik pulih saluran kencing yang cedera. Ia juga mempunyai kesan antinosiseptif yang mengurangkan kesakitan. Bioseed pula membantu mengeluarkan toksin dan membantu penyembuhan.

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

i hate celcom :(

Bonus Hari jadi:Bonus anda tlh tamat.Diharap anda gembira menikmati pggln/SMS PERCUMA ke 8pax.Terus setia bersama kami utk menikmati lebih BANYAK Bonus Xpax.

Sent:
10:05:24am
13 09 2007

P/s:no more free calls n sms for today :(

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Gegar!Gegar!Gegar!

hari ni bangunan menara sultan abdul aziz ,uitm shah alam terdapat sedikit gegaran..tapi aku kat bawah ni tak rasa laa plak..tapi lama jugak laa aku dan semua makhluk dimenara ni kena duk tunggu kat bawah..kul 9 lebih baru leh naik ni...kalo bulan x puasa aku rasa, dah selamat dah makan kat luar ni..huhuhu..ok laa..sambung keja balik..eh, ada kerja ker?huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, September 12, 2007

Selamat Datang Ramadhan Al Mubarak...Majid..

Selamat berpose utk semua..esok kitorang start bertadarus..time lunch hour...so tak der laa masa dibazirkan dengan perkara2 yang tak berpekdah..pagi ni pun ada ceramah menjelang ramadhan...bagi info sket..uztaz tu punya ceramah... jangan berbelanja boros di bulan ramadhan yer..makan pun berpada-2..kalo x kena ayam percik selama ni tak per, kenapa kena ayam percik bulan ramadhan??hehehehe...(abah ada jawapannya kot)..cukuplah sekadar nasi+lauk+air jer..dan afdal didahului dengan kurma..sahur pun mcm tu..mkn kurma 3 bijik n air putih pun dah ok dan dpt pahala..wallahualam...sekian terima kasih..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, September 11, 2007

The Love Calculator


huhuhu...x btol punya love calculator..100 persen cintaku tau kat tunang aku.......
nak test gak ker?? pegi laa kat sini Love Calculator

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thank You Tag...

Semalam aku dah design aku punya thank you tag...lepas ni leh antar kedai utk fotostat atas kertas kaler..weekend ni aku leh laa buat xtvt kerat mengerat ni..syok nya...
Ni lah hasilnya..sesaper yang berminat utk menempah thank you tag ni, sila email aku ...hehehehe...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, September 10, 2007

baru balik dari penang...


aku sempat pegi Sunway Carnival Mall..x beli apa..teman kak ngah n ngah beli botol danish jer sambil window shopping..

tengah-tenagh syok window shopping, abah call..danish dah jaga laa plak..kami keluar masa dansih tido..hehehe..skang danish walaupun x seaktif aku jumpa dier masa kenduri mie hari tu tapi keletahnya tetap sama macam danish yang kami kenali...semalam aku balik ngan bas anak melayu perak tak silap nama bas tu..lewat sampai umah coz bas pegi KL dulu...rm31..ngah bayarkan..TQ ngah...dis weekend bleh pegi Pertama rembat Guess 2 bijik coz ngah dah bagi duit beli dos things..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, September 07, 2007

keta ida remuk teruk...

Sebelum aku pos tren utk danish, rupanya keta yang kitorang naik pegi pizza hut tadi remuk ditimpa pokok..i feel sorry for ida...boz unit aku...setelah bergumbira, begini jadinya..15 minit lebih kurang kitorang turun dari keta, keretanya ditimpa pokok..Alhamdulillah..kami selamat walaupun keta ida jadi mangsa..mujurlah umur kami masih panjang..amin

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

tren utk danish...

Demi danish...apa saja..walaupun cik su dh hampir kering ni..huhuhu




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Going to Pizza Hut !!

yang mana ntah pilihan kalbu ni..........


ok..dah selesai makan...
pilih set no 8..pizza..hawaian dan tuna....nyum2..erkkk..Alhamdulillah..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wish list lepas kawen

set bilik tidur...
dapur..
peti ais..
mesin basuh...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Danish dah kuar wad

Alhamdulillah..lepas chemo semalam , danish x demam..dier buleh balik umah dah hari ni..isnin ni kena masuk spital balik....semoga cepat sembuh danish..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, September 06, 2007

Tenkiu Niza,Ida & Ad For The Present....



Tenkiu Niza,Ida & Ad For The Present....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Danish buat chemo...

Petang ni pukul 4 atau 5 danish kena jalani chemo..doakan danish...dihari anniversary mama & papa dier terpaksa hadapi semua ni...
Ni gambar lepas dier buat bone marrow yang kedua hari tu..sungguh menyayat hati...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thank You Prokom!


glemer sekejap gambor aku di dada2 email CIIS Shah Alam..:P

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thank You celcom...

Selamat Hari Lahir!Nikmati 7 hari PERCUMA panggilan/SMS ke 8pax mulai SEKARANG.Pastikan akaun anda aktif & 8pax tlh diaktifkan.Info:www.celcom.com.my

Sent:
08:09:22a
06 09 2007

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Dari Shah Alam Ke Butterworth

Aku dah beli tiket..badigol sood btol...bas transnasional tak der plak jalan malam..hempeh dot com btol la..aku naik bas jenama apa ntah ni..PP super coach..entahlah..apa2 laa..janji selamat...29 hengget plak tu..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Today is my birthday ok!

Selamat hari lahir kepada diri aku..hehehe..
terima kasih pada yg dah wish bday kat aku, ad, niza, nurul dan terutama tunang terchenta...chewah..hembus..hembus...tepuk...tepuk...tepuk...
Ni kad bday dari tunang terchenta...

Jom intai sket isi nya...hehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, September 05, 2007

Penang, ceq nak pi sana..wait for me naa....


hari ni aku duk tengok kira2 duit nak pegi penang..alahai..tak sampai setengah bulan, poket aku dah kering..nasib baik laa lepas ni bulan puasa..leh laa aku save dan berdiet kembali..huhuhu..demi danish tersayang, terpaksa laa cik su korban segalanya..esok danish kena buat kemo..alahai siannya...x sempat cik su nak nengok..moga cepat sembuh danish...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

One More Early Greeting -From Jobstreet.Com

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, September 04, 2007

Kad Kawen

Kawan-kawan,
kad kawen ku akan release pada bulan puasa yer..saper2 yang tak kasik alamat lagi sila buat demikian...
Ada dua kaler jer tau..saper2 nak request kaler sekali pun boleh(while stock last :P)

Hijau Punya...





Purple punya....



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Happy Birthday Iena!!


Happy Birthday to Iena....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Hari ni masuk keja balik!!

hari ni aku menunaikan nazar aku nak belanja niza n ad makan nasi lemak coz cik abang aku dapat keja sini..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Early Birthday Greeting From JobsDB


Ada jugak awal yang wish birthday aku..hehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, September 03, 2007

Submit Borang Nikah

Alhamdulillah satu dah settle- hari ni aku dan cik abang aku dah gi pejabat agama untuk submit borang nikah..next week dier suh datang amik balik...yehaa..dah buleh kawen..nanti jurunikah kami ialah Zakaria Musa..Lepas submit borang nikah, aku n cik abang gi lepak tepi pantai then kul 11 aku naik bas balik shah alam..hari ni cuti lagik..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sunday, September 02, 2007

HIV test

Selepas lepak selama lebih kurang sejam di Tasik Puteri, aku n cik abang aku pegi Klinik Bukit Besi..rupanya sekejap jer test tu..setitis jer darah diperlukan..aku ingat kan banyak..hampeh jer..
Alhamdulillah, aku dan cik abang aku HIV-Negative..hehehehe...dalam tester tu terdapat satu gelang menunjukkan kiter tiada antibodi untuk melawan virus2 HIV(so kiter tak kena HIV laa)and if ada dua gelang, so ada antibodi untuk melawan virus2 HIV(so ada HIV laa org yang tersebut itu...)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tasik Puteri Bukit Besi

Hari ni, pukul 11 cik abang aku amik aku kat umah pegi Bukit Besi..lepak dulu di Tasik Puteri Bukit Besi..Syok view kat sini..dari jauh nampak 'Golongan Orang Lemah Fikiran'syok duk pukul kayu golf..rugi tak der kamera..kalo x leh letak gambar kat sini..hah...ok..sini ada gambar aku jumpa setelah menggogle..tapi ni tempat aku lepak semalam, tapi dlm proses pembinaan dalam gambar ni..

Ni tempat aku lepak...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Saturday, September 01, 2007

Ke Kuala Trg


Hari ni aku,ma abah dan cik abang aku pegi ke Kuala Trg untuk beli sampin songket hantaran aku dan ad sekali..Lepas tu lepak umah mak cik aku then gi kait duku kat kebun mak cik aku...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer