Showing posts with label JJCM Shah Alam. Show all posts
Showing posts with label JJCM Shah Alam. Show all posts

Wednesday, December 15, 2021

Pakatan Hari Lahir 2021 : Restoren Nasi Hadromot, Hotel Concorde Shah Alam




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Dah hujung tahun baru berkesempatan nak berkumpul balik. Dah banyak terlepas dah bulan birthdaynya. So kami buat sekali harung je la untuk tahun 2021. Tahun 2022, harap keadaan kembali seperti sedia kala. Boleh la sambut birthday ikut bulan masing-masing. 

Kali ni kita pilih untuk makan kat Restoren Nasi Hadromot, Hotel Concorde Shah Alam. Frust sebab buffet kat Hotel Concorde asyik penuh je kan sampai hujung tahun katanya. Still makan kat Hotel Concorde jugak la ni .  hahahaha


Dimulakan dengan gambar berempat semestinya. Dah hantar makanan baru waiter tu amikkan gambar. 



Ad dan Faidah. 


Tuan belog kedaun dan Datin Ema 


Dari kamera mak pulak


Amik 4 pax promotion. Portion memang kecik je tak sama macam kitorang datang dulu. Ni kami terpaksa add on lagi nasi dan salad nak bagi banyak. huhuhu

Dah pernah pergi dulu : http://www.elissmie.com/2019/10/lunch-nasi-hadramot-shah-alam-concorde.html ( boleh bezakan portion dia ) . Yang kami tu set yang sama cuma tukar kepada lamb je semua jadinya (RM160 ) Tambah RM 30 untuk tukar lamb semua. 



Promotion yang ada


Teh dalam pax promotion. Kecik comel je gelasnya macam gelas nak minum air zamzam tu. Mula ingat tak cukup, rupanya cukup je. hahaha. Waiter tu kata baca bismillah. It works. hahaha


Pakatan paling marhaen kot rasanya ni. hahaha. Entah kenapa tak tambah order. 
Agaknya blur je semua nak mengorder tu sampai waiter pun tanya are you first time here. hahaha

Nasi Hadramot Shah Alam (Concorde Hotel)
Address: 3, Jalan Tengku Ampuan Zabedah C9/C, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor
Phone: 012-355 4555

Nanti kita booking yang Concorde punya buffet kasi meriah tahun depan. Senang sekali harung. Makan harap sedap lah kan. 

Daripada Abu Hurairah RA berkata Rasulullah SAW bersabda: “Celakalah seseorang itu, apabila namaku disebut-sebut di hadapannya dan dia tidak mengucapkan selawat kepadaku, celakalah seseorang itu, apabila Bulan Ramadhan menemuinya kemudian telah berakhir sebelum dia mendapatkan keampunan (daripada Allah), dan celakalah seseorang yang kedua orang tuanya berusia lanjut namun kedua orang tuanya tidak dapat memasukkannya ke dalam syurga (kerana kebaktiannya).” (Hadith riwayat at-Tirmizi, No. 3545, Ahmad, No. 7139, al-Baihaqi dalam sunan al-Kubra, No. 8295, al-Tabrani dalam Mu’jam al-Awsat, No. 8989, al-Hathami dalam al-Majma’, No. 17319, Ibn Hibban dalam sahihnya, No. 916, Ibn Khuzaimah dalam sahihnya, No. 1786).

Monday, March 29, 2021

Lunch @ Kuro Teppanyaki DIY I-City Central


Assalamualaikum. Tak sempat nak update tahun 2021. Fuh. Ingat tak rajin nak update belog dah tahun ni. Tapi rasa tak tahu nak letak kat mana pulak. Nak tulis kat ig tak panjang pulak. So kat sini jugak akhirnya. Lagipun ada yang masih tak ada ig. Belog, In Sya Allah semua boleh baca walau tak ada akaun. Masih ada ke yang rajin baca belog ? Tak ada orang baca pun tak apa. Janji ada kenangan. Jangan kena remove belog ni sudah la.Dah la kena ban kat facebook. Kesian. 

Tahun lepas tergendala disebabkan PKP dan PKPB, bersambung pulak tahun ni. Kami mengambil kata sepakat untuk celebrate sekali harung birthday yang tak sempat disambut tahun lepas. Yang sempat birthday Ida sorang je tahun lepas. So birthday saya , Ad dan Kak Ema buat sekaligus then sambung pulak yang tahun ni punya. Harap tak ada PKP lagi. huhuhu

Mula-mula nak makan di Hi Tea kat Concorde. Sekali penuh kau minggu tu. Haha. So cari lah yang hampir sama dengan buffet Concorde. Ni hah. Kat Kuro Teppanyaki DIY I-City Central. Sikit lagi nak sama dengan Hi Tea kat Concorde. Tidak boleh makan kat Cong Codei dah lah. Geng Pok Ya. hahaha



Harus bergambar la sebelum makan. Gambar berempat dulu. Haruslah ada kan. 

 

Nak bagi nampak Kuro Bar tu pulak


Eksyen pegang sudip je la dulu 


Gambar berdua dengan Ad


Gambar bertiga pulak. 



Sebelum mula makan. 


Kak Ema pun nak masak. Kak Ema banyak makan sayur. Kami banyak  makan daging. hahaha


Ida pun pegang sudip jugak. Semua ada skill masak kami ni. haha



Dah sudah makan , kita makan aiskrim yang percuma sudahlah. Aiskrim Vanilla


Post la video buat kenangan. hahaha


Ni yang buffet kami amik. Kalau nak makan aiskrim atau free flow lidah lembu kena tambah RM12 tapi tak boleh tambah sorang. Nak tambah kena tambah semua. Tu pasal makan aiskrim free je la. hahaha. Pandai deme. Kang amik sorang dia kata, rugi la sebab nanti sorang tu tukang amik . hahaha. Tak faham konsep sedekah ni. Makin banyak memberi, makin banyak dapat. Allah punya janji. Tu pasal kedai makan ni paling mudah nak buat sedekah kan. 


Oden ni ada dalam Kuro Bar. Haritu terasa nak makan. Dah buat sendiri lagi sedap. hahahaha


Aiskrim je pun kan. Kalau setakat nak makan satu scoop rugi je. haha


Harus la bergambar depan kedai. Trademark dah ni. Boleh buat kompilasi lepas ni. 


Nampak kurus kita up la..


Nampak tinggi pun yer jugak. hahahaha


Sampai jumpa lagi untuk Birthday Ida pulak. Bulan depan dah puasa. Tunggu lepas raya lah pulak nak sambut birthday Ida kan.hahaha.

Daripada 'Abdullah bin ‘Amru RA, bahawa Rasulullah ﷺ  bersabda: “Dunia adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan dunia adalah wanita solehah.”‏

(Hadith riwayat Muslim, no. 1467, An-Nasaa'i, no. 3232, Ibn Majah, no. 1885, Ahmad, no. 6567, al-Hakim dalam al-Mustadrak, no. 3442)


Wednesday, November 18, 2020

Lunch @ Black Canyon I-City Central Shah Alam


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Entry throwback je lah hari ni sempena Pakatan Hari Jadi 2020 yang tertunda. Birthday yang pertama semestinya darling babe yang sulong,Ida.  Kali ni dia pilih makan di Black Canyon I-City Central Shah Alam . Jom lah makan makanan ala thai  kekdahnya. Lama dah duk makan korea , marilah kita makan nasi pulak. Kembali ke perut melayu. hahaha

Menu biasa la dipilih bersama dan kenyang bersama.  Bayar seorang. eh. hahaha. Tq Ida belanja kami makan sempena hari lahir tertunda. Bulan 4 lagi tu. Gambar makanan ada dalam video kat ig. Boleh la tengok kat ig saya under JJCM. hahaha. Malas kedaung ni nak upload blog balik. 


Trade mark pakatan hari jadi . Mesti kena bergambar depan kedai. 


Adoi la gemuk disitu. Norma baharu, semua ada mask. 


Bersama yang diraikan, Ida. 


Ida pergi mana ntah pulak. 


Senyum mak lebar sikit. Orang lain tak berubah tak apa lah. hahaha


Ad dan Kak Ema 


Semestinya ditunggu oleh pembaca blog elissmie.com gambar yang diambil oleh staf Black Canyon. hahahahahaha. Ada banyak gambar. Tapi ni je yang cun. Eh mana gambar dengan makanan.  Ada jugak. Entah hilang kat mana. Birthday yang saya punya tak sempat nak celebrate sebab PKPB pulak. Nak makan western lah. Tunggu ada orang yang janji nak belanja tak tahu bila. hahaha. 


Anyway,  Happy Belated Birthday Ida sekali lagi. 


Daripada Ka‘ab bin Malik RA katanya, “Aku melihat Rasulullah SAW makan dengan menggunakan tiga jari, apabila selesai, Baginda menjilat jarinya.”
(Riwayat Muslim)

Tuesday, September 22, 2020

Lunch @ Mr Dakgalbi Central i-City Shah Alam


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Entry throwback je lah hari ni sempena Pakatan Hari Jadi 2019 yang tertunda. Birthday yang terakhir of coz lah, darling babe yang bongsu, Ad. Kali ni dia pilih makan di Mr Dakgalbi ,I-City Central Shah Alam . Jom lah makan makanan korea kekdahnya. Sebelah kedai ni kedai Chicken Plus +, korang boleh order makanan kedai sebelah jugak sebenarnya sebab owner dua kedai ni sama. So nak banyak pilihan boleh makan kat sini. hahaha



Yang diraikan , Ad 


Yang meraikan, Datin Ema and me


Yang meraikan tanpa mask. Dah macam aksesori mask tu kan. 



Mestilah ada gambar berempat. Baru pakatan hari jadi namanya



Dah pegang sudip tu tak sabar nak makan la tu


Sebelum digaul mesra oleh chef 


Close up sket 


Tadda...Fried Rice with Cheese.  Separuh lagi bahan untuk hidangan seterusnya


Yang ni ramen pulak . Ramen with Cheese. 


Sidedish yang ada . Sayur2 dan kimchi. Alhamdulillah habis licin . Terima kasih Ad. Jumpa lagi untuk pakatan hari lahir seterusnya tahun 2020 pulak. Nak makan kemana pulak kita. 

Mr. Dakgalbi Central i-City Shah Alam
Address: L3-32, L3-33, Central i-City, No. 1, Persiaran Multimedia, Seksyen 7,
 Jalan Plumbum 7/102, I-City, 40000 Shah Alam, Selangor


Daripada Ka‘ab bin Malik RA katanya, “Aku melihat Rasulullah SAW makan dengan menggunakan tiga jari, apabila selesai, Baginda menjilat jarinya.”
(Riwayat Muslim)

Friday, December 20, 2019

Baby Shower & Birthday Treats @ The Chicken Rice Shop iCity Central , Shah Alam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Ni beberapa minggu lepas ni. Baru ada kelapangan nak update. Maklumlah baru balik bercuti tak ingat dunia kat kampung. Ad pun dah selamat melahirkan bayi lelaki semalam kat Hospital Kuala Pilah. Ni kitorang keluar makan kononnya Baby Shower dan Birthday Rai & Ad. 



Apa-apa posing dulu


Terima kasih la adik Doktor Hospital Shah Alam yang tolong amikkan gambar makcik2. 
Rasanya Doktor Pelatih. Mula-mula ingat pekerja AEON. Sekali Hospital Shah Alam. hahaha 


Yang diraikan


Happy birthday !!


Happy Birthday Ad. Don’t ever change! Stay as amazing as you are, my friend!


Wherever your feet may take, whatever endeavor you lay hands on. It will always be successful. Happy birthday Rai !



Mak terasa nak makan mee wantan


Ni ziera punya apantah namanya. 


My all time favourite Pai Tee


Spring Rolls. Makanan yang lain tak sempat dah nak snap. Mak dah lapar. hahaha

Tunggu Ad cuti habis cuti bersalin untuk sambut birthday dia pulak team Pakatan Hari Jadi yang tertangguh. hehe. Dah nak hujung tahun. Sibuk dengan persedian sekolah anak-anak pulak. Korang dah habis ke berbelanja duit bonus tu? Sekelip mata je dah habis shopping baju sekolah anak-anak. huhuhu. 

Daripada Abu Hurairah RA katanya : Rasulullah SAW bersabda, “Demi Allah, sesungguhnya orang yang membawa seberkas kayu di atas belakangnya adalah lebih baik daripada dia meminta-minta daripada orang lain sama ada diberi atau pun tidak”.(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)