Friday, November 18, 2011

Rahsia Pandai Belajar Orang Terengganu, Mee Rebus Terengganu

Terengganu mengekalkan kejayaan terbaik Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) untuk kali ke-11 berturut-turut dengan Gred Purata Negeri 2.14, peningkatan 0.11 berbanding 2.25 tahun lalu.[sumber


Korang tahu Rahsia Pandai Belajar Orang Terengganu? Mestilah Mee Rebus Terengganu :p Ok Tipu.Hahahaha. Lariksss.Hari ni jom masak di elissmie nak tayang menu makan malam kitorang malam tadi.Kalo masak sendiri ni lagi jimat tapi sejak dua menjak nak naik rumah baru ni, memang beli ajer makanan sebab lepas Isyak tu nak cepat-cepat pergi rumah baru untuk cat rumah.

So malam tadi rehat kat rumah ajer dan me masak yang simple untuk keluarga .Korang pun boleh cuba tau ! Resepi boleh rujuk [sini] 

 

Kuah yang dah ready untuk dimakan.Ayam, fishball dan cendawan.

Harus ada hiasan bagi nampak menyelerakan . 
Daun bawang, daun sop, tomato dan limau nipis.

Ni pengaruh johor- sambal kicap ;p

Ni mee lidi seperti gambar disini. 
Boleh guna kuey teow, me kuning atau bihun jugak yer kawan-kawan.

 

Sayur sawi ni me tumis sekejap instead of rebus. Nak rebus pun boleh atau masuk terus dalam kuah tadi.

 Hasilnya.......Sila tahan nafsu makan anda sekarang :p

-

-

-

-

-
 
-

-

-

-

-
-

-

-

-




 psstttt :


Business card yang me tempah hari tu, dah siap ok. Semalam sampai. Kualiti yang bagus dan memang berbaloi-baloi.. Siapa nak bagi kan, RM19 untuk 600 keping. Korang dah register ker Milkadeal? Rugi tau tak register, percuma plak tu, dan banyak tawaran menarik macam me ni. Klik sini laju-laju untuk Register.




18 Comments:

  1. SALAM,
    TAK PERNAH RASA MEE REBUS TGANU NI ! NAK !

    ReplyDelete
  2. macam mi sup je ek mi rebus ni eliss..

    ReplyDelete
  3. buat laaa eliss.. buat laa.. hehehee

    ReplyDelete
  4. huh xpenah rs, meh rs semangkuk ;p

    ReplyDelete
  5. @luahfikiran kalo nak kena masak sendiri. simple ajer dato'

    ReplyDelete
  6. @amirah yg ni lagi mudah dari sup tau sebab just tumis ajer

    ReplyDelete
  7. eliss la mskkan utk ena..boleh ...

    ReplyDelete
  8. bawak la mai opis leh tumpang sekaki...hehe

    ReplyDelete
  9. mcm mee sup je mee rebus terengganu ni.. apa rasanya...

    http://www.ziefauzi.com/2011/11/boboi-maharaja-lawak-mega-memang-layan.html

    ReplyDelete
  10. @MyKhalish simple ajer ni. cuba lah :) anak2 pun suka.

    ReplyDelete
  11. @eT dah bawak dah tapi semangkuk jer la..hehehe

    ReplyDelete
  12. @hazman aka species1980 simple dan sedap :) awak pun boleh cuba buat sendiri ajer

    ReplyDelete
  13. @Zie Fauzi rasa dia hampir sama ajer dengan sup tapi ni lagi simple.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)