Wednesday, November 09, 2011

Pengalaman pertama kali drive di Lebuhraya Pantai Timur

My hubby tak pernah bagi peluang me bawak kereta kalau dia ada sebelah sejak me dah reti bawak kereta tahun 2008 .Semalam, entah mimpi apa dia dengan konfidennya (ker tak berapa konfiden me tak tahu lah kan :p ) dia bagi me bawak kereta dari exit Tol Jabor sampailah ke RnR Temerloh. Siap tidur lagi kat sebelah.Satu pencapaian yang me banggakan jugak la. Seb baik jalan clear dan tak jam kalau tak cuak jugak me nak bawak kan :) 

 
 Sedang beraksi di LPT ;)



110 KM/J , had laju maksima di lebuhraya, sesuaikah?

Me rasa bawak 110 km/j adalah tidak sesuai di lebuhraya. Setuju ? Asyik la me nak menekan minyak sampai 120 km/j .Bila nampak ajer papan tanda Kawasan Perangkap Had Laju terus brek bagi slow sket. hahahaha. Tau jugak takut. Pagi-pagi ni terus bukak MyEG nak check saman. Alhamdulillah tak der. :p

Hari raya tak pergi mana , even terbabas nak pergi solat sunat Aidil Adha sebab masing-masing keletihan sebab 9 jam di jalan raya :p Konon balik tengah hari tak jam la Sabtu tu,sekali jam jugak.Redha ajer la. Memang macam gitu tiap tahunnya. Semalam otw balik sini tak jam, lega btol ! Kul 5 lebih dah sampai Shah Alam padahal gerak sama jer macam Sabtu hari tu.


Korang meriah tak sambut hari raya Aidil Adha ?

p/s:

Me ada lah jugak bawak balik daging korban Mak dan Ayah mertua buat korban sket.
Petang ni boleh la buat Daging Masak Halia atau Daging Black Pepper :)


21 Comments:

  1. nanti siap daging black pepper tu, aku datang bwk tupperware ye. hehe

    ReplyDelete
  2. stended la deh time rayo mesti jam atas LPT tu

    ReplyDelete
  3. Hasben saya tak pernah bagi bawak kereta kalau dia ada kat sebelah.. Walaupun dia tahu bini dia bawa kereta cam pelesit..heheheh

    ReplyDelete
  4. @SYANI mcm pelesit gitu kan? me tak leh bawak laju2 kang, saman atas nama dia.hehehehe

    ReplyDelete
  5. x de lah teruk sgt raya di perantauan..hehehehe

    ReplyDelete
  6. Bagus la eliss lepas ni boleh bawak kete sendiri balik terengganu

    ReplyDelete
  7. bagusla hubby dah bagi kepercayaan, siap tertidur mmg lulus dgn jayanya... wahh menu tak menahan yum!

    ReplyDelete
  8. bertuahnya...selalunya saya yg sukarela nk bawa...hi3x..drive kt highway best....btul tak?

    ReplyDelete
  9. 9 jam atas jln tu okla. kami pernah sampai 13 jam! Jem giler.

    ReplyDelete
  10. @|| NaFiRaa || raya haji boleh la , cer cuba raya puasa.hehehehe

    ReplyDelete
  11. @Hanis MY sekali balik semalam, hubby tak nak makan daging :p

    ReplyDelete
  12. sudah di beri kepercayaan. meh buktikan ellis boleh.

    selamat beraya kita.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)