Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Wednesday, September 28, 2011

Divider antara ruang tamu dan ruang makan mana yang sesuai ?

Jumpa lagi dalam episod deko bersama elissmie :) Lama dah tak citer pasal deko kan :) Me dan my hubby belum decide lagi nak letak divider apa yang sesuai untuk bahagikan ruang tamu dan ruang makan rumah baru kami nanti . Bila baca-baca kat Impiana, ada banyak ideanya.


1. Jenis display cabinet




 credit to : here

2. Jenis Tirai





credit to : here


3. Jenis Kayu Solid





pic credit to :here


4. Jenis Kaca




Korang rasa divider antara ruang tamu dan ruang makan jenis yang mana yang sesuai ?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

19 Comments:

  1. aku suka yang kayu... nmpk exclusive..

    ReplyDelete
  2. suka yang simple...rumah kita nanti kita pakai mcm coffee table..tapi tepi ada rak...

    ReplyDelete
  3. rumah saya saya letak display cabinet/rak buku tu

    ReplyDelete
  4. samala kita eliss..tgh carik idea jugak...suka dgn kayu tu tapi taktaula lagi sesuai ke tak...

    ReplyDelete
  5. semuanya cantik2. dah jadik rambang mata. huhuu

    ReplyDelete
  6. duk tengah usha jugak divider utk ruang mkn n tamu jgk.. berkenan betul kat rak putih.tak pun kayu coklat tu...

    ReplyDelete
  7. aku suka yg kayu solid...
    yg display cabinet tu besar2 sangat, semak.

    ReplyDelete
  8. aku rasa, jenis tirai atau kaca tu lagi better kot, tak membuatkan rumah nampak sempit..:)

    ReplyDelete
  9. kalau bajet tinggi lehla guna kayu solid tu..kalo x guna tirai pun cantik..kalau cermin..rsnyer kalau ada ank ni bahyela pulak

    ReplyDelete
  10. umah apak guna divider book cabinet..

    ReplyDelete
  11. Kalau pendapat saya.... tirai or jenis cabinet laaa

    ReplyDelete
  12. suka yang jenis kaca...tapi mesti mahal..huhu

    ReplyDelete
  13. Rumah saya takde divider pun... Dari ruang tamu dah nampak meja makan..

    ReplyDelete
  14. nak cari kayu...nak cari kayu...nak cari kayu...nak cari kayu...

    jawapannya mesti la dari jenis kayu punya...tak kira la book cabinet or fixed divider...

    kaca bahaya untuk anak2 kecil, jenis tirai serabut gak kalo anak2 duk main selak sana selak sini...

    KAYU...KAYU...KAYU!!!

    ReplyDelete
  15. kalau nak yang permanent baiklah buat divider jenis kayu tu..lagipon nampak macam modern style..tapi kat cavenzi ada jenis yg bukan permanent..tapi kalau rumah yang luas sesuailah kalau rumah bersaiz kecils edikit rasanya tak sesuai..

    kalau divider jenis kaca tu bahaya kalau ada anak kecik..hehehe

    divider jens rak buku pon bagus juga..

    apa2 pon nanti share gambar bila dah siap pasang ya:)

    ReplyDelete
  16. saya sokong cadangan amirah,saya nak cari yang kayu gak

    ReplyDelete
  17. saya sokong cadangan amirah,suka yang kayu

    ReplyDelete
  18. terima kasih krn share gambar divider hasil kerja QME...

    jom, lawat blog saya
    http://qash-maju.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer