Tuesday, July 19, 2011

Bulan ramadhan dah hampir menjelang, apa yang ada difikiran korang ?

Pejam celik, pejam celik,dah dekat dah nak menjelang Bulan Ramadhan. Apa yang terlintas kat fikiran korang erk ?


Puasa Ganti

Skang ni ada orang yang bertungkus lumus ganti puasa last minute.Korang dah ganti ke puasa korang ? Aku dah :) Jangan sampai kena bayar fidyah pulak sudah yer. Untuk kiraan fidyah, boleh klik sini http://zakat.com.my/kalkulator-fidyah

Menu Berbuka

Aku siap-siap tanya my hubby, tahun ni nak beli ke nak masak sendiri juadah berbuka. My hubby cakap, masak ajer la. Sekali sekala boleh la beli. Kalo tetiba rasa malas, SMS ajer dia cakap suh beli apa-apa :p hahaha.Kalo eliss SMS setiap hari boleh ker sayang? lalalalalariksss...

My hubby every year bubur tak pernah tak beli :p


Aku rindu kuih lompat tikam ;p dan bubur lambuk terengganu jugak :p

p/s:

Harap dapat buat sendiri bubur lambuk tahun ni. Insya Allah. Resepi, klik sini.

Klik sini untuk  SENARAI LOKASI TAPAK BAZAAR RAMADAN KAWASAN SHAH ALAM
TAHUN 2011/1432H


Baju Raya

Ni lagi gilakan. Aku rasa puasa belum tiba lagi, tempahan baju raya pun dah TUTUP :p Aku rasa nak tema hitam lah untuk tahun ni. Nak beli yang ready made ajer :p Malas nak fikir-fikir.Kalo boleh nak kain cotton dan bunga-bunga kecil :) - Konon untuk efek yang KURUSSS :p


Berkenan sungguh aku kat kain ni , pic credit to : here

Beraya di kampung siapa

Bagi aku yang dua-dua orang terengganu ni, tadak hal la kan. Kalo balik rumah hubby pun, rumah aku pun boleh balik jugak :) So tadak masalah. Korang semua beraya dimana tahun ni ? Jangan lupa datang rumah aku kalo yang beraya di Terengganu tu. 

p/s:

harap-harap tahun ni dapat beraya la setelah 4 tahun aku tak beraya secara proper :p


Bulan ramadhan dah hampir menjelang, apa yang ada difikiran korang ?

16 Comments:

  1. bestnyer lopak tikam tu..rase terliur lak..dah lama tak makan..nakkkk

    ReplyDelete
  2. nk masak ape tu la yg asik bermain difikiran bile time pose2 ni..mesti nk ne menu spesial dan lain dr yg lain..huhu

    ReplyDelete
  3. nasib baik laki kita tolerate eliss..tetiap thun balik kg kita sebab mmng dah duk dekat dgn rumah mak dia kan..hhe

    ReplyDelete
  4. dalam pikiran..seronoknya balik keje kol 4! hehehe

    ReplyDelete
  5. lama gak tak mkn lompat tikam tu..

    ReplyDelete
  6. tahun ni confirm, kena raya kat kampung suami lak..hehe..aku mmg tgh fikir2 ni, menu berbuka ape aku nak masak nanti.

    ReplyDelete
  7. ..he3..nak raya...nak soping raya..nak soping baby..nak beranak..mcm wey..pepon mak buyung tetap nak beraya..menu bebuke..pasar ramadhan+mak masak..mood ibu mengandung yg mengandung(x larat+malas)..

    ReplyDelete
  8. tengah terpikir apa la nak masak bulan ramadhan nanti...selalu bulan puasa mesti teringin nak makan bubur lambuk

    ReplyDelete
  9. pikir baju raya x beli lagi neh!!! adehai~

    ReplyDelete
  10. rindu bubur lambuk terengganu.. yang KL punya tak kena ngan tekak niiii

    ReplyDelete
  11. yey yey..aku dah buat baju raya (ke baju kerja) kain cotton..tapi tak siap2 lagi..kang tak siap terus camna? aiyakk...

    ReplyDelete
  12. terliurnyo tgklopat tike tu...uhhh sedaknyoo

    ReplyDelete
  13. kalo saya..dok teringin ayam percik..murtabak..air tebu.nom..nom..i like bulan pose!!!

    ReplyDelete
  14. kalau boleh tahun ni nak belajar buat lompat tikam sdiri...

    ReplyDelete
  15. sedap kalau dpt yg original

    ReplyDelete
  16. aku sibuk pikir pasal baju raya sbb kempunan thn lps raya dlm pantang hehe...
    Tahun ni aku belah husband dulu sbb dua thn beturut2 belah aku. Bersalin punye pasal. Huh!

    Aku pun rasa tahun ni nak beraya ke trganu la mlwt sedara

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)