Tuesday, May 03, 2011

Nak Tayang Hasil Keras Tangan aku boleh tak??

Hari ni lambat sket bersiaran sebab nak settlekan sistem yang dalam pembangunan tu. Hari tu demo banyak pulak penambahbaikan. Esok pulak nak kena demo balik.Aduhai.

Hari minggu,pergi KL umah abang Long aku ajer dan lepak-lepak JJCM. My hubby siap kuar dengan Long aku pegi tengok wayang malam buta.




Tengok pulak The fast and The furious 5.Ok tak jelez..


pic credit to :here

Kalo Nur Kasih The Movie, aku jelez..hehehehe. Tak sabar nak tengok :p Dah tengok trailer kat tv semalam :p 19 Mei 2011 katanya...Siapa nak ikut angkat keyboard tinggi -tinggi ???

Rasa lenguh-lenguh badan, dapatkan tawaran urutan bahu dan kaki korang tu kat sini...RM30 jer wehhh...klik sini laju-laju

Eh, tersimpang tajuk pulak.Ok, nak tayang hasil keras tangan aku ni. Aku dah jahit satu sepit rambut felt dan dah lekat nama pada baju my Nuha (2 kali jahit tau sebab auditor dah memperlekehkan hasil kerja aku, katanya teruk gila ).Tak membina langsung kritikan tersebut :p Nyaris aku nak koyak ajer felt tu :p Tapi sebab dah beli mahal-mahal, aku buka dan jahit balik, auditor kata OK .Amik hati kot :p lalalalala. T-shirt putih beli kat The Store Shah Alam, RM 7 (ada sales:P)

Tadaaa...Silalah memberi kritikan membina yer..hahahaha.



My Nuha sedang menggayakan sepit rambut yang dibuat dengan kasih sayang oleh Umminya :p


Masa ni model tengah tidur :p Maklumlah pukul 12 baru siap sepit seketul :p

Pandangan belakang



N aku jahit pada baju putih,dah siap jahit tapi lupa nak amik gambar hasil akhir.
 Lain kali aku tunjuk ehh..


p/s:

Aku ni tak pernah amik kursus menjahit. Masa sekolah dulu, Kemahiran Hidup amik Pilihan Elektrik & Elektronik ok !! So what do you expect :p


Ada sesiapa nak amik tempahan?? lalalalalalariksss...


Masa untuk menghargai ibu anda tersayang, klik sini laju-laju :)

12 Comments:

  1. ih ih ih...akak minat tul lar jahit menjahit ni...tp mmg sgt bersepah larr,tgn tak bedung dulu..nak curik2 mase lar gak wat bnda alah ni...
    yangg oi..filem nur kasih tu akak nk tgk..tp kena gelak lar ngn org umah..sbb nk tgk citer melayu kat wyg...cis...nk tgk gakk

    ReplyDelete
  2. takpa caiyok2 eliss..pasni jahit nama niza / kancilbiru pulak eh..muahahaha

    ReplyDelete
  3. hehhehe ok lah tu dari ieda yg langsung tak reti menjahit, kalo nak jahit butang pon terkial2 dtg umah mak ieda, mintak makkk jugak hehehe :)
    Ahh..Kecoh Kau Derr...

    ReplyDelete
  4. ok ape..ada bakat doh ni walaupun x pernah kursus jahit..

    x bleh jahit mesin jahit tgn pun jadi kan....baju terbetas koyak ker boleh sembat2 sendiri....

    ReplyDelete
  5. ok la tu for the first timer.. kalau dah bertahun keras camtu lagi..mau kena hampuk hahaha

    ReplyDelete
  6. kira hebat la tu utk org background elektik elektronik KH.
    syabbash mere betti

    ReplyDelete
  7. okla tuh..cun gak dari aku ni yg mmg xtau langsung menjahit

    ReplyDelete
  8. kain felt ni senang ek nk bentuk and potong dia..menarik..

    takpa eliss, practice make perfect kan :)

    ReplyDelete
  9. oklah ni eliss untuk yg 1st time buat felt craft ni... kalau izan plak ntah apa plak hasilnya~

    ReplyDelete
  10. lama-lama nanti terer la..silap2 leh bukak kedai amik tempah..heh

    ReplyDelete
  11. Kritikan membina : nice, masih boleh dipertingkatkan. Usaha lagi.

    sha lagi la tak tahu jahit. :p

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)