Thursday, April 21, 2016

Aplikasi My Home Button untuk butang home Galaxy Mega tak berfungsi

Dah tiga tahun dah saya pakai Galaxy Mega ni.  Jenama mesin basuh katanya. Sabar jer lah nak..Tahun ni baru dia buat peel. Galaxy Mega saya ni ibarat Nokia juga. Jatuh tak payah cakap lah berapa kali. Nasib tak buat peel pekak macam Nokia. hahaha. Hari tu sekali nak tekan button home, tak boleh pulak dia. Haish..Dah nak kena tukar lah nampaknya telefon baru ni.

Sebelum ni, kalau saya nak pergi home, memang saya tekan butang back tepi butang home atau tekan butang off kat tepi sebelah kanan tu tapi leceh jugak lah. Lama jugak bertahan tu . Tapi yang syoknya my Nayla tak tahu yang telefon tu hidup sebab bila tekan butang home telefon tak menyala. Mesti dia bagi balik telefon kat saya sebab dia ingat bateri dah habis. hahahaha

Sekali , cuba google keluar untuk baiki home button ni, keluar pulak aplikasi My Home Button yang khas buat android yang ada masalah tidak boleh tekan butang home ni. hahaha. Ramai rupanya ada masalah yang sama dengan telefon saya. 

Home button tu lah yang tidak berfungsiAplikasi My Home Button. My home screenNampak tak lembaga warna pink tu. Icon Android tu. Tu la pengganti Home button tu..Korang boleh nak tarik letak kat mana..Atas ke tepi ke bawah ker. Memang dia floating jer.Bila tekan lambang android tadi, dia akan keluar macam ni dan tekan kat gambar rumah tu untuk ke Home Screen. Ni kalau buka facebook. Warna dia boleh customize ikut warna kita suka.Saiz pun boleh tukar . Saiz saya amik yang paling kecil. 


Dari sini pun boleh klik, selain lambang Android tadi tu. 


Korang ada masalah butang home juga ke? 

Daripada ‘Amru bin Syu'aib daripada bapanya, daripada datuknya RA katanya, sabda Rasulullah SAW “Perintahkan (ajarlah) anak-anak kamu menunaikan sembahyang ketika mereka berumur tujuh tahun dan rotankan ketika mereka berumur sepuluh tahun dan asingkan tempat tidur mereka”.


0 Comments:

Post a Comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)