Wednesday, May 27, 2020

Pengalaman Pertama Kali #teamrayaselangor Raya 2020 , Raya PKBP , Raya Cov Eid

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Tak sangka hari raya keempat dah muncul di ofiz. Bekerja di ofiz pulak tu. Bukan dari rumah. hahaha. Kalau bukan musim Covid 19 ni , jangan harap lah mak ada di ofiz hari ni. Entah bayang pun jauh lagi nak nampak. Kurang-kurang Isnin depan baru masuk ofiz . Tak apalah. Pengalaman sekali seumur hidup gamaknya. Kehidupan harus diteruskan. Raya tetap raya. Eh. 

Sepatutnya tahun ni giliran pagi raya di rumah mentua. Namun Covid memisahkan kita tak dapat bersua di pagi raya. Eh. Ternyanyi lah pulak. Awal pagi lagi semua dah bangun sebab siap-siap nak pergi amik Nasi Minyak yang kami tempah di Restoren Eddiey Mokku. Ni lah pertama kali anak-anak keluar jauh dari rumah . Memang tak bawa pergi merata pun. Baju raya pun saya shopping online je. Tahun ni tema adalah Ash Brown. Memang susah nak dapat baju melayu dengan tema yang sama , so konsep nya King is Brown je la. Ash dah hilang. hahaha. Selepas balik amik nasi minyak, kami solat Aidil Fitri. Tak ada khutbah raya, isteri pak imam tu dah bagi khutbah dah hari-hari. hahaha . Then kami siap-siap agihkan Nasi Minyak untuk jiran-jiran. Rezeki untuk jiran sekali. Alhamdulillah. Biar pun beraya diperantauan tapi tetap meriah cara kami. Jom lah tengok gambar pulak. 


Ni je gambar yang ok. Tu pun dah jenuh filter ni. hahaha. 

Yang ni budak tak nak pakai baju raya. Dia ni suka pakai baju tidur je sebab baju tidur ada gambar yang dia suka macam kucing. hahaha. Dah la harga baju dia saja boleh beli baju orang lain 3 pasang. Kasi chance la untuk dia tahun ni sebab tahun lepas tak ada baju raya , dah la pertama kali raya. hahaha


Testing gambar sebelum amik gambar yang lain


Baru nak romantika dengan my hubby, My Nawfa meraung kat tepi terpaksa ditenangkan oleh My Nayla. Sebijik perangai My Nayla .
Boleh tengok peel My Nayla kat entry ni... hahaha


Tak aci gambar kakak tak ada Nuha cakap . Nuha tukang amik gambar. hehe


With anak-anak dara Mak. Tengok yang kecik tu. 


Ni selepas amik gambar berdua tadi. Meraung-raung. hahaha


Amik gambar kat luar pulak


Sedondon dengan Nayla. Baju kedai sama . Colorblast.my


Masih dengan anak-anak dara


My Nuha dan My Nayla

Tengok gelagat si kenit tu. Nak jugak


Aksi cucuk pipi nama dia. haha. Kakak-kakak la yang mengajar tu


Si bongsu yang banyak akal


Harus ada dengan cinta hati. Tahun ni tak sekalut tahun lepas. Sempat posing berdua. 


Satu lagi lah. Kata raya . hahaha


Ramai yang datang pick up Nasi Minyak dan Nasi Dagang. Ingat nak tempah Nasi Dagang sekali sold out daa... 


Nasi Minyak pun layan 


Lemang dan Daging Dendeng beli di Pasar Seksyen 6 


My family di terengganu #teamrayaterengganu

My Ma dan Abah  #teamrayaterengganu


My Ma dan Abah with the cucus #teamrayaterengganu


My Adik sekeluarga #teamrayaterengganu


My Abang Ngah Sekeluarga 


My Long dan Kak Long. Yang ni #teamrayakualalumpur. Yang ni paling tak boleh blah. dekat tapi jauh. Ingat boleh la beraya dengan adik-beradik sebab tak perlu rentas negeri. Nan hado. Duit raya je sampai. hahaha


Mak dan Ayah Mentuaku. Rindu Nasi Dagang Mak. Nak kena belajar jugak nampaknya ni. hahaha


My Sil dengan My Fil 


Sebahagian family mentua

Semoga berjumpa lagi Ramadhan dan Syawal tahun depan dan Semoga Covid 19 lenyap habis dari bumi. Aaaminn.. Harap PKP cepat tamat dan dapat segera pulang ke pangkuan keluarga di Terengganu. Cuti banyak lagi woii.. hahaha


Daripada Abu Ayyub RA bahawa Rasulullah SAW bersabda, “Sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadhan, kemudian mengiringi dengan puasa sunat enam hari di bulan Syawal, pahalanya seperti berpuasa setahun”.

(Hadith Riwayat Muslim)

6 Comments:

  1. salam aidilfitri 2020 ., maaf zahir batin ye kak elis tuuu., ;p

    ReplyDelete
  2. SALAM AIDILFITRI dari aida utk eliss sekeluarga ye.

    aida beraya sorang diri di melaka.
    adik beradik ipar duai emak abah mertua semua luar Melaka, Liss.
    aduhai :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya aida . sama la saya semua di terengganu

      Delete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)