Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, July 03, 2017

Team Raya Terengganu 2017

Assalamualaikum. Masih mood hari raya kan? So kita update kisah hari raya tahun ni 2017. Macam biasa lah kan, mesti la raya terengganu. Sepanjang hampir 10 tahun kahwin ni rasanya tak pernah lagi tak pulang beraya. Tahun ni giliran beraya di rumah saya. Tak ada beza mana pun sebab lepas tu beraya di rumah mentua jugak. Tapi apapun giliran wajib ada.Bertolak ke terengganu hari khamis . Alhamdulillah tak jam, 4 jam sahaja sebab tak berhenti dan balik ke sini hari Sabtu pun tak jam sangat. Pukul 12 bertolak dan sampai pukul 5 lebih. 1 jam berhenti makan kat Lanchang. 

Alhamdulillah, masih merasa nasi dagang mak mentua tahun ni. Alamak, lupa nak belajar nak buat nasi dagang lagi tapi sempat la menjeling kuah nasi dagang my mentua tu. Saya tukang rasa kuah nasi dagang dan kuah sate je kat rumah mentua. hahaha. Petang jumaat sebelum raya,sempat la menapai dulu seperti biasa kat rumah my ma. Kali ni raya pertama, ada saya sekeluarga dengan Long jer . Adik saya esoknya baru bertolak balik dari johor. Lepas tu hari raya ketiga, Ngah saya balik beraya kat sini pulak.Tahun ni diorang beraya kelantan dulu.  

Gambar di pagi raya. Terima kasih puan photographer, my Kak Long

Nak efek kurus konon, pandang sisi pulak #teamrayaterengganu #teampurplepeach

Gambar trademark kat tangga katanya

Berdiri pulak . Bukannya ada kodak macam zaman dulu kan..

Style che ta pulak. Tak pandang kamera. hahaha

Satu lagi yer. hahahaha #silajangankecamsaya

Gambar berdua wajib ada #romantiksangat

Tak kan sekeping jer kan. haha

My Nayla posing sementara tunggu kakak dan Abahnya balik dari solat aidilfitri

Ni team raya terengganu jugak #teampinkbelacan kot. hahaha

My Ma dan My Abah 

Kami dengan my ma dan my Abah

Ni pulak #teamrayakelantan #teambiru

Ni #teamrayajohor 

2 tahun sekali memang boleh amik gambar sekeluarga. Ni hari terakhir dah diorang ni kat rumah my Ma dan Abah iaitu hari Khamis. Lepas tu semua dah balik ke rumah masing-masing. Saya giliran kat rumah mentua dah time ni. Gambar kat bawah ni anak jiran depan rumah tolong amikkan gambar . hehehe

 #teamrayaterengganu

 Cari perbezaan . hahaha #teamrayaterengganu
Wefie dari Long #teamrayaterengganu 

 Wefie dari Ngah pulak #teamrayaterengganu

Yang ni guna timer #teamrayaterengganu 

Macam biasa, harus lepak pantai kalau balik kampung. Layankan gambar kat pantai pulak. 

Nuha, Nayla, Umi dan Abah selamanya katanya..

Adik pun tumpang posing
  
Macam biasa mula-mula takut ombak lepas tu habis pasir satu kepala. Siap masuk dalam mulut lagi pasirnya. 
 
Posing dengan teknik nampak kurus. Kaki ke depan sket dan mengiring. Kurus kan? hahahaha #siscuba #jangankecamsis

Dengan cinta hati dunia akhirat #relationshipsgoal #tilljannah 
Nasib tak ada drama air mata macam tahun lepas. hahaha 


Kemain seronok korang kat kampung yer. Dah balik kesini masing-masing moyok jer siap cakap kenapa balik awal sangat. hahaha. Sabar jer la. Nanti raya aidiladha kita balik lagi yer. In sya Allah


Jangan lupa untuk berpuasa enam pulak yer :) Selamat menjalani ibadah puasa bagi yang berpuasa enam yer. 


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

2 Comments:

  1. selamat hari raya..sronok la dpt singgah pantai tu

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya! Meriahnya tengok.. ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)