Wednesday, June 24, 2015

Pencarian Stroller Payung atau Lipat Secara Online

Hari ni saya survey stroller payung atau stroller lipat . Nampak nau tengah free kan. Pagi tadi ada demo sistem, sekali ada user baca blog saya lah. Malu tutup muka. Hahaha. Boleh la drop komen satu atau dua yer yang berkenaan tu. Lambai-lambai sket :p Favourite online shopping haruslah Lazada, dah la Milkadeal bagi pulangan wang tunai pulak kan bila shopping kat Lazada. Klik kat sini kalau korang kaki shopping online tu. Terus dapat RM2 bila register. Mana pergi stroller kami yang gedabak sampaikan bonet Swift pun tak muat tu? Sebenarnya awal tahun hari tu, kemas-kemas barang kat bilik belakang dan tengok stroller tu memang dah lama tak guna. 

Sejak ada my Nayla memang tak guna stroller sebab dia kecik jer kan. So guna carrier jer. Stroller tu bagi kat jiran sebelah yang baru beranak. Settle. Tapi sejak dua menjak ni my Nayla asyik la berdukung , jadi tension pulak mak. Dah la nak berdukung dengan mak saja ni. Anak mak sangat. Nak tak nak kena beli jugak segera untuk cari baju raya nanti sebab mak tak nak dukung dia. hahaha. Puasa baru 7 hari dah fikir siap nak cari baju raya. hahaha. Entah sempat ke tidak kan.

Jom tengok pilihan yang ada kat Lazada ni yang korang boleh pilih. Tapi stroller payung atau lipat ni tak sesuai la untuk baby. Toddler boleh lah macam my Nayla yang ala-ala petite ni. Bila nak naik berat ni dik. Hari tu timbang tak sampai lagi 10 KG.Kakak setahun 10 KG. hahaha


1) My Dear Baby Buggy Stroller 17004 - RM 148 . Yang ni sesuai sampai 15KG.Berat stroller 5 KG.


2) Sweet Cherry SC310 Rainbow Buggy Stroller  - RM 97.00 . Yang ni sesuai untuk 1- 2 tahun. Berat stroller 4.2 KG.



3) My Dear Buggy Stroller 17090 - RM 129. Berat stroller 5 KG. Yang ni sesuai untuk 1- 2 tahun.



4)Sweet Heart Paris BG601A Stroller Buggy  - RM 95.Berat stroller 6 KG. Yang ni sesuai untuk 1- 2 tahun.



Sebenarnya saya dah beli yang paling last tu.  Dalam 7-8 hari lagi sampai la katanya. Saya pilih COD. So kalau tak sampai, tak le larat sangat. Tu yang best beli kat Lazada ni. Ada 3 pilihan warna sebenarnya.Saya pilih warna oren .So kalau ada anak lelaki nanti, In Sya Allah boleh la guna kan . hehehe. Pelaburan jangka panjang konon. Padahal yang murah ajer. Entah sempat ker tidak adik nak merasa tu . Harapan mak , agar dia nak la duduk dalam stroller ni. Sebab hari tu masa nak bagi stroller kat jiran, cuba letak dia dalam tu, kemain dia seronok . hahaha.Kesian tak merasa dia naik stroller.
p.s: 
Ni stroller yang lama. Jenama Sweet Cherry. SR 1 ker apa ntah nama dia. Sila jangan beli. Bulky sangat. Dah la berat.hahaha


Korang ada pengalaman guna stroller payung ni ? Cepat rosak ke tidak yer sebenarnya ? 

3 Comments:

  1. ok jer. anak da umo 2 taun lbih. cma tayar da herot berot. tp hentam je la pki. haha...lgpon mmg mudah naik trun flight n bawa naik kete xmkn space. dlu da terbeli scr jugak, nyesal. berat nk mampos. hahaha

    ReplyDelete
  2. yang no 2 tu pon cantek gak.
    stroller nih mmg untuk anak yg dh besar kan.
    kata lain yang dah boleh jalan tapi malas nak jalan. hehehehe

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)