Tuesday, July 16, 2013

Pengalaman potong rambut anak-anak di Hair Salon

Ini pengalaman kali pertama bawak anak-anak potong rambut di Salon. Kali pertama diorang potong rambut adalah pada majlis cukur jambul diorang ajer. My Nuha lah beriya sangat nak potong rambut pendek sebab tengok rambut saya pendek hari tu.


Kali ni kami pergi kat Seksyen 7 iaitu Ain Salon. Kat situ banyak rupanya salon gunting rambut tapi Ain Salon ajer yang beroperasi setiap hari. So kami terjah ke situ.

Deko dalam kedai. Simple ajer dan menarik.

Rambut Nuha tengah cuci sebab berminyak pakai minyak zaitun.

Adik punya turn memang hazab. Sepanjang2 gunting rambut nangis meraung mungkin trauma kena cucuk. Nasib baik tak demam.


Menangis macam nak terkeluar anak tekak gitu :p
Memang mencabar keimanan nasib baik adik ni sabar :p

 Dah ready nak kena potong. Adik tu siap cakap sayang nak potong rambut Nuha sebab rambut Nuha wawwy gitu kat belakang kan.. Tengok saya kat belakang tu, terpaksa berdiri pulak

Tengok kat belakang.Duduk pulak kat sofa untuk guntingkan rambut dia. Last-last dia tertido. Baru aman adik tu nak guntingkan.

Kenangan sebelum kena potong rambut wawwy dia tu :p Bila kering hazab macam Hantu kak Limah

Muka my Nuha masam ajer sepanjang2 sessi gunting rambut tu padahal hari2 zikir kat telinga bila nak gi gunting rambut sampai naik fenen kepala mak. hahaha. stress ;p

 

Dah siap..My Nayla punya tak siap-siap lagi kat belakang tu.

Bye-bye rambut  panjang

New image my Nuha :)


Perasan habis siap suh panggil dia Mia Sara. Rupanya dia request nak potong macam mia kat adik tu :p

Yang kelakar masa lepas mandi menangis sebab rambut dah tak jadi macam Mia sebab masih belum kering. Esoknya nak gi sekolah, siap tak nak mandi basuh rambut lagi. hahaha.Sabar jerr la..Kena marah kat mak, baru cepat2 masuk bilik air mandi balik.



My Nayla New image. hahaha. Kelakar habis muka dia. Tak kisah la janji dapat potong sebab rambut dia dah jadi caca merba lepas cukur jambul hari tu. hahaha. My hubby cakap macam Abu Bakar Ellah. Saya cakap Temenggung Jugah :p hahahaha
My cute little Temenggung Jugah .


Dah muka macam laki pulak :p

Total Burst : RM18 sahaja. RM10 my Nuha & RM 8 my Nayla

Korang pernah potong rambut anak -anak di Hair Salon ? 




AIN SALON,
AINIS BEAUTY & HAIR DRESSING
YG 17,BLOK F,TINGKAT BAWAH,
 JALAN PLUMBUM Y7/Y SEKSYEN 7 , 
40400 Shah Alam, Malaysia 
Tel : 017-315 0864
Waktu Operasi : Isnin hingga Ahad (10.30 pagi - 10 malam


Barang elektrik baru untuk raya dari Sony, klik laju-laju.  


24 Comments:

  1. comey gila....lagi2 si adik...kiut ja.. macam muka kesian pun ada...

    ReplyDelete
  2. Sayu jek tgk muka nayla tu haha!
    Baru la kakak nmpk comel
    Nmpk lebih muda remaja gitewww :)

    Ice tray tu saya tak pos lagi.
    Dh pos nnt saya inform k! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. terima kasih :) nanti bagi alamat nad kat eliss yer. tu laa sayu muka dia :p

      Delete
  3. siannya nayla ... rambut dah macam abu bakar elah .... tak per nanti dia panjang sikit jadi cantik cam rambut kakak nuha ... rambut nuha cantik .... :)

    ReplyDelete
  4. Comelnya muka Nayla & Nuha lepas potong rambut.

    ReplyDelete
  5. sronok nuha potong rambut n cuci lg..tisya biasa potong rambut je tk pernh cuci

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuci tu sebelum potong sebab rmbt dia berminyak .

      Delete
  6. hahahaha..kelakar..kelakar...rambut nyla lagi cantik..

    ReplyDelete
  7. cantik rambut nuha...lg cantek dr mia sara...
    adik nayla nye rambut tu, len kali tak yg bwk gi kedai...potong sendiri je,kot lg cantek

    ReplyDelete
  8. alaaaaa.. cian Nayla..
    nape potong cam tuh..
    maaf yer Nayla.. untie gelak berguling2 depan PC..
    nasib tetap kiut jugak..hahaahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tak per la . kecik lagi. dia redho :p

      Delete
  9. wah kecik2 dah potong di saloon yer , Mifz sampai skrg atuknya yang potong...hehe


    * jemput join contest PM yer...:)

    http://www.papamifz.com/2013/07/contest-review-blog-papamifz-com.html

    ReplyDelete
  10. comel giler nuha..
    rambut pendek nampak lagi freshkan.
    aku xpernah antar salon
    potong sendiri je
    sbb rambut tak panjang mana hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak reti. kalau reti aku potong jaa sendiri.

      Delete
  11. Nuha da nampak macam kakak2 gitu. maklumlah da ada adik kan.
    ciannya muka Nayla. tapi comel jea.

    2 orang anak lelaki saya tu mmg tiap2 bulan wajib kena potong rambut di kedai barber india.
    rambut memang lebat sungguh, alhamdulilah.
    yg gegirl seorang itu memang biar rambutnyer panjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. kalau anak lelaki gi barber india jugak kan. hehehe

      Delete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)