Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, December 20, 2012

Perlukah beli diaper New Born ? Beli barut / bedung moden bayi online ?

Dah dihujung-hujung kehamilan ni mula la nak gelabah tak tentu hala kan :p Hahaha. Rasakan. Yer la, hujung-hujung baru dapat bonus katakan. So haruslah digunakan sepenuhnya bonus yang ada tu. Orang sibuk shopping baju sekolah anak, kita sibuk shopping baju anak yang bakal lahir. Tapi dah hujung-hujung ni, lagi selesa pulak shopping online kan ? Minggu ni dah order bedung bayi online. Tak sabar pulak nak tunggu parcel sampai. Dah la kat ofiz hubby.



Ni yang saya order.Love Purple. RM 35 satu. Tapi rata-rata semua jual harga sama jer.
Cuma design ni banyak yang dah habis stok.
Beli kat sini

Sekarang tengah survey-survey lagi harga yang terbaik untuk barut bayi pulak. Nak jahit sendiri tak berapa nak reti. My Ma cakap upah ajer RM 4 kat kampung saya kat terengganu tu, tak termasuk nak kena beli kain dan tali lagi tu.Bawah ni ada few website yang saya jumpa , kot-kot korang berkenan , boleh la pilih dan tinggal order ajer :) Kalu korang tahu tempat lagi murah pun bagitahu saya yer :)



Saya nak jenis kain cotton bercorak dan ada tali yang panjang.
Ni salah satu contoh dari Little Dje. Comel sangat :p


WEBSITE
UKURAN
HARGA / PCS
15.24 X 53.34

9 / 8.50

13.97 X 50.8

5 / 6
15.24 X 53.34

5
15.24 X 48.26

5/5.50



16.51 X 45.72

6.50 / 6

15.24 X 46.99

6.5 / 6

19 X 53

6

12.7 X 45.72

4
16.51 X 53.34

5.4
15.5 X 46

8















Korang dulu beli tak diaper New Born ? 

Saya dulu beli sepaket lepas tu siap tak habis sebab my Nuha membesar dengan jayanya. Masuk sebulan dah kena pakai saiz S. Saya memang setia dengan Drypers tambah-tambah skang ni pelekat dia dah diperbaharui.

Saiz New Born ni  ada  4, 14, 28, and 64 sepaket.
Saya dapat sample Ad bagi. Korang nak  sampel percuma [ klik sini ]


Saya dah beli satu pek saiz S ni yang 58 sepaket .Yang ni ada  4, 16, 32, 58 sepaket.

Ada sesiapa tahu kat mana ada sales baju baby kat area Klang / Shah Alam ? :p


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

16 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. Bestnya nak shopping barang baby.. Saya tak beli kot sebab yang lama elok lagi..

    Diapers newborn saya pakai brand Pureen tu je...

    ReplyDelete
  2. saya suka beli brand drypers dr dulu lagi

    ReplyDelete
  3. kalo nak beli baju murah kena tunggu warehouse sale.. berbaloi2!

    sonoknye dah buat persiapan dah~ :)

    ReplyDelete
  4. aku x pernah beli size NB. sebab bagi aku anak aku selalu debob2...dan sebab baby cpt membesar, size S pun ok dah

    ReplyDelete
  5. anak anak saya pun guna Drypers, kualiti okay, harga paling murah...Cuma kadang2 dia mahal, saya beli Huggies

    ReplyDelete
  6. Syokknyer beli barangan bayi..kecik2 molek.je kan..best2..bedung moden bayi tu mmg comel kan..ngn corak2 plak tu..nk ade baby br jugak rs..hehehe..

    ReplyDelete
  7. dulu sebelum kelahiran Mifz kitaorang beli CD, last2 tak pakai, pakai pampers jer senang...hehe

    ReplyDelete
  8. saya dh 2 anak tak pnh beli newborn. terus beli s. Pastu dalam pantang beli murah2 je, heybaby dgn pureen. pasal bb selalu berak, kerap tukar pampers, dah 2 bulan baru beli yg tahan lama skit. brand tesco pon bolehh takde masalah . tp bila dh setahun takleh lampin murah2, kencing dorg dh byk.

    ReplyDelete
  9. Wahhh comelnya baby tu dibedung! Hehe saya boleh baca & tambah info ja, takda pengalaman :D

    ReplyDelete
  10. utk Airis hari tu saya belikan jugak diapers N.born... sempat la pakai sampai 2 pek...lepas tu baru tukar size S... rasanya blh kot klu nk beli setakat 1 paket...sbb bb baru lahir kerap tukar diapers...kuat poo poo.. msti cpt je habis 1 pek tu... bedung saya guna kain napkin je... tp selalu dia brjaya meloloskan diri...barut recycle kakak dia punya je.... sampai skrg umur 3 bulan lebih ni pun pun sy still pakaikan barut...mlm2 nk tdo...xdelah dia kembung perut...

    ReplyDelete
  11. Eliss...
    Shima tak pernah beli newborn diaper. Beli saiz S terus hihihii... Bedung baby pakai lampin jer, barut beli yg dah siap plaster punya.. hihi

    ReplyDelete
  12. Aku beli newborn sepaket jer. Lepas tu memang kena size s terus

    ReplyDelete
  13. erkkk...kalo ko nak aku pon ada barut...
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=350395848384979&set=pb.100002436995394.-2207520000.1356055116&type=3&theater
    kot terbekenan leh bgtau aku..free delivery..hehe

    ReplyDelete
  14. kita wat barut.. hehehehehe
    http://hasilsenijariku.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer