Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, December 03, 2012

Durian Crepe dan Pavlova 2 Layer, tertunailah hasrat di hati

Hujung minggu lepas, tertunailah hasrat di hati sebab dapat merasa Durian Crepe dan Pavlova 2 layer oleh Irma :) Rasa tak sabar-sabar dah nak makan pavlova yang saya idamkan dan Durian Crepe yang diidamkan oleh my hubby :)


Tayang gambar kami berdua dulu ( Saya @ 30 Weeks) , sebelum gambar makanan yang menggiurkan keluar .Ini kali pertama kami jumpa, sebab masa amik pavlova yang tempah dulu, hubby dan Long saya yang pergi amik tanpa saya, kes kena tinggal. keh keh keh. Akhirnya bertemu jugak kita yer :)

Pavlova yang saya menang cabutan bertuah di blog irma :)
Harga : 850g RM45 - 1kg RM65
Tempahan : Klik sini

Pandangan dari tepi :p Menjejez air liur bila tengok.

Pandangan dari atas. Tinggal suku ajer lagi dalam peti ais, tak sabar nak balik makan lagi.

Ini durian crepe yang hubby mengidam tu. Beli 2 paket @ RM20.
Tempahan : Klik sini 

Durian crepe setelah dipotong dua . Aduhai gebunya...Kulit dia pun tak macam ketayap.Bila baca kat blog, resepinya menggunakan 7 jenis tepung. Rasanya pun ada iras-iras Durian Crepe yang pernah saya cuba dulu yang dibeli oleh Cik Nor masa tahun 2010 dulu kat Sumptuous Desserts @ The Gardens, Midvalley .Memang boleh beli la :) Recommended !

Korang terliur dak ? terliur dak ? lalalalariksss....

p/s:



Terima kasih AnakPerak, bagi key chain dari Singapore ni :)



My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

37 Comments:

  1. Durian crepe dah pernah try, pavlova belum try lagi.. Kena try jugak le sebelum bersalin..

    ReplyDelete
  2. wahh sedapnya...

    durian crepe beli kat mana yer? terliur plak tgknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya beli jauh kat kl, tapi kalau nak boleh beli di Sumptuous Desserts @ The Gardens, Midvalley , tak pun sweet chat @ setia city mall shah alam

      Delete
  3. pavlova tu memang buatkan ku terliurrrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun, aku pun menjejez lagi ni..haha. tidak

      Delete
  4. perut ko makin besar dan ko nampak comel ehehe

    suke pavlova lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe :) azablah nk kempis balik nanti ni, kena pantang betul2.

      suka jugak :)

      Delete
  5. pernah mkn sekali jer pavlova..yg buat tak ckup syarat..haha..sedap tuhh..mcm nk kene buat lg je nih..hihi..

    duyan crepe tak penah try lagi..huhu..

    salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la cuba :) sedap bagi yg suka durian la.

      salam kenal kembali.

      Delete
  6. nampak sedap betul palova tu ellis, terliur..
    durian crepe tak tau rasa mcm mner

    ReplyDelete
    Replies
    1. seb baik ko dah tak mengandung..hehehehe

      Delete
  7. tak menahan tgk pavlova tu..sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapppp.. free pulak tu kan.lagi sedap :)

      Delete
  8. pavlova sedap erk?x pernah try lg..
    durian crepe dah merasa tapi..tapi...sudah makan terus ting tong..kalu makan sejuk dr peti ok pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi saya sedap la. tak tahu la tekak cik dah macam mana kan :) dia manis-manis dengan topping buah2 mcm masam2. macam marshmallow gitu dia punya tekstur.

      Delete
  9. tak pernah makan pavlova tuh~ nampak cam sedap.. tapi bahagian atas jer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mkn bhgian atas jer, masam2 jer la. tambah pavlova bawah tu dengan krim, baru terangkat. hubby yg tak gemar manis mana tu siap 2 slice tu sekali hadap..dah laa 2 layer :p

      Delete
  10. selalu buat pavlova satu layer jer....lain kali boleh wat 2 layer plak...

    menjejeh air liur nie tengok isi durian crepe tue...huhuhu...naaakkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pernah buat lagipun x dak oven, bila ntah nak pi beli. hehehe

      kalau terliur kena try buat jugak la :)

      Delete
  11. terliur ngan pavlova...baru ni tgk kat master cheff diorang buat...adoi...teringin plak....

    ReplyDelete
  12. uncle tak tahan tengok stoberi tu....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pi beli kat supermarket laa nampaknya :p

      Delete
  13. sumpah terliur terutama pavlova sebab tak pernah makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sumpah sedap, bagi tambah terliur..hahahaha

      Delete
  14. PM sampai skrg tak merasa lagi durian crepe tuh...huhu

    ReplyDelete
  15. Layan durian jer... tak terasa pulak nak mkn DC walau byk gambar ditayang di FB dan blog hihihihi...
    Pavlova? hari tu dah rasa ok la. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lagi sedap kalau makan durian terus kan. nak pelbagaikan rasa durian boleh laa cuba crepe pulak :)

      Delete
  16. wahhh perut dah besarrrr.
    heheh

    cer ko scan tgk..nmpk x baby tgh pegang seulas durian.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya tengah makan durian crepe seketul.kekekeke

      Delete
  17. terima kasih eliss.
    malu lerr gambar sy duk atas sekali... hehe. ~ngada~

    duk bayang tinggal suku ja pavlova dlm peti..
    ntah2 masa eliss baca komen ni dah habis apa.. hehh. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2. malu buat apa pulak :)

      ada sket lagi, simpan malam ni pulak. jimat cermat.hahahaha

      Delete
  18. memang sedap durian crepe dan pavlova irmalondon, baru aja makan dua2

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer