Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, September 13, 2012

Menang Booth Terbaik @ Majlis Hari Raya Ofiz

Tak habis lagi cerita pasal makan-makan jamuan raya ni. Ni nak cerita sambutan kat ofiz pulak. Kat ofiz dibahagikan mengikut jabatan. Jabatan saya adalah Jabatan Pembangunan Sistem. Deko sepatutnya adalah hari sebelumnya tapi biasa lah kitorang kan, last minute baru deko. Semua orang bertungkus- lumus deko booth, tapi team lain dah ready tinggal nak serve makanan jer. Hebat tak hebat :p Kak Kama yang banyak sumbang hiasan untuk deko. Konsep ala-ala tradisional gitu.Bak kata juri yang mengadili, Very authentic gitu :p Mau tak authentic, cuba korang tengok booth kitorang !



Gambar yang tak de watermark credit kepada Nini,
 tak amik gambar pulak lepas dah letak makanan ;p 
JAMUAN RAYA KELAB PROKOM

Ni masa belum habis deko lagi..

Cuba tengok, ada lesung batu , bakul rotan, serai , pandan , bawang , beras, semua ada :p


Sebahagian warga ofiz..

Booth tu kat celah-celah lorong kat ofiz kitorang.

Baju raya in the house, eh ofiz :p




Juadah jabatan kitorang adalah nasi himpit, kuah lodeh dan rendang ayam serta kuah kacang. Semua saya tak rasa, boleh macam tu ? hahaha. Ni jer yang saya makan hari tu, Laksam. 

Laksam Merdekaraya gitu yang saya makan tu :)

Oh, ada satu lagi, Spaggeti pun saya ada makanan ! Ni bahagian admin. Tapi side dishes semua dah habis masa saya makan tu. Hangin ;p Ada ayam bakar rupanya !

Hamper kemenangan ! Eh , maggie cup sapa amik ? hahahaha

Kat ofiz korang ada sambutan hari raya tak?

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

23 Comments:

  1. meriah betul...siap ada contest booth terbaik...tahniah menang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang every year pun meriah :) terima kasih.

      Delete
  2. perghhh siap lesung batu. sapa punya lesung batu dan kain pelikat tu?

    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kak kama punya ! hebat tak hebat ?

      Delete
  3. gile la.. waktu kije asyik makannnn jee hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang gila.seminggu hari2 ada majlis makan2..hehehe

      Delete
    2. siapa pulak yang menang makan? takkan menang booth je hihihihihi

      Delete
  4. waahhh.. tahniah atas kemenangan itu~
    meriah jugak wat majlis cam nih kan~
    setahun sekali.. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang meriah. seronok jugak. boleh kurang stress :)

      Delete
  5. Tahniah... Memang kreatif tu... Pakai kain batik je buat alas. Hehe

    ReplyDelete
  6. Gempak laa....nasib baik takde batu giling kan....hahahaha

    ReplyDelete
  7. Tahniah, memang kreatiflah & konpem sangat gigih bawak semua bengbarang tu untuk deko :)

    ReplyDelete
  8. megi cup jgak yg kak eliss igt dlm byk2 brg hamper tu..mest peminat megi ni..haha

    mmg lawa..klasik booth akak..;)

    ReplyDelete
  9. wah bestnya siap ada pertandingan tu, kita acara makan2 je...ari ni ada pot luck plak, jenuh kita makin bagi gemuk...

    ReplyDelete
  10. huiyooo... huiyoooo... syioknyaaaaa!!!

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)