Thursday, August 30, 2012

Duit raya anak, korang buat apa? My Nuha request iPAD ;p

Hari ni baru dapat bersiaran kembali. Semalam MC, selsema dan tak larat badan. Ok, berbalik tajuk asal.Tiap tahun memang selalu berhutang duit raya dengan my Nuha. Tapi tahun ni, Alhamdulillah, tak guna satu sen pun duit dia. Hahaha. My Ma cakap tak per pinjam, tapi kena la bayar balik ! Memandangkan hari lahir dia bulan ni, maka kami menunaikan janji kami nak belikan dia iPAD. Tapi bukan iPAD yang betul pun, sebut jer iPAD tapi kami beli Android Tablet ajer. Budak-budak mana reti lagi jenama ni kan.hahaha.



Sebahagian duit raya my Nuha yang akan disimpan di SSPN.
 Cer teka berapa?

Ahad lepas kami kesini. Plaza Low Yatt lah mana lagi ! Lama gila tak kesini. Last tak silap masa couple dengan my Hubby beli kamera digital pertama jenama BenQ , tahun 2005 kot ! Macam tak berubah sangat tempatnya , yang berubah cuma teknologi ajer :)

Pilihan kami di kedai ni, Kedai Komputer S/B( Lau Kiat Seng ),  Lot 2-K015. (Second floor , sebelah kanan eskalator)

Harus posing dulu sebelum membuat pembayaran. Hahaha

Pelbagai pilihan tablet android yang ada, dari serendah RM299 (sebelum nego) 


Jenama CellTech yang menjadi pilihan hati dan menepati ciri-ciri yang kami nak dan offer paling menarik bagi kami yang penting bawah RM500 .Yang lebih, macam kat atas tu :p

Ada kamera depan (2.0 MP)  dan belakang (0.3 MP) , RAM 1G DDR 111 dan 16GB memory.
 Operating System: Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
Display: 7.0 inch
Package Content: USB cable ,Charger, Earphone, HDMI Cable
Free: Screen Protector, Tablet stand, Stylus Touch Pen, 7 inch soft case dan game software
Warranty : 1 Year

Jom pergi Auto Show @ KLCC Convention Centre 8 & 9  September ni ! Dapatkan tiket disini.

Keyboard tu untuk memudahkan Umminya pinjam buat blogging.
Yang tu kalau beli asing RM50, tapi sebab beli tablet tu dapatlah RM30 ajer.
Total : RM480.00

Lepas dah dapat , tak sabar dah nak main tu. Anak-anak zaman sekarang !
Bila ntah berpeluang tengok drama korea @  maduu.com kat tablet my Nuha ni.

p/s:

Semalam MC tak hantar dia ke taska, kemain lama dia main. Saya pinjam sekejap masa dia tengah tidur, bangun-bangun dia marah sebab katanya nanti habis bateri ! Kedekut btol. My hubby nak main pun marah !
Yer la, duit dia :p keh keh keh

Korang pulak duit raya anak buat apa? Pinjam tak? hahaha



45 Comments:

  1. amboi kemain lagi nuha yer nak ipad.
    mcm byk giler je duit raya dia tu. yg sebahagian tu aku tgk mcm 3/4 ratus jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih dari tu :p tu psl belikan jugak dia tablet tu selain saving separuh. dah lama mintak asyik tangguh ajer.hehehe

      Delete
  2. plan nak masuk bank, tp tabung haji ramai sungguh umat...tangguh dulu lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ker..saya tak simpan duit dia di tabung haji lagi. tapi kalau guna bank islam boleh simpan online kan?

      Delete
  3. ha ha ha lawak la Nuha ni, besar cita2 dia nak Ipad, kalo balqis dok la cakap nak barbie doll, bila mamanya kata tak leh beli leh plak dia kata...balqis ada duit sendiri...duit raya balqis kan ada nape mama tak bagi beli...kih2...pandai dah budak2 zaman sekarang ni, kita pun palnning nak beli android ni...balqis suka pakai Ipad papa, risau gak kalo jatuh rosak meroyan la mamanya...benda murah kalo rosak tak terkilan sangatkan lagi pun untuk budak2 deme nak nengok kartun & main games je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tak boleh tipu2 dengan budak zaman2 skang ni. semua dia pandai. kalah kita kadang2 tu. tu psl belikan jugak, atleast ada jugak menda yang dia boleh belajar dalam tu dari asyik main dan tengok games ajer.kita la kena pantau selalu.

      Delete
  4. ktorg duit raya anak simpan dlm tabung haji dgn amanah saham didik..tak penah la pinjam duit dorg.lagipun, nak train anak supaya pandai saving duit dr kecik :D
    klu nk belikan hadiah utk dorg,guna duit mak pak nye la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. my nuha tak tahu pun mak dia pinjam.keh keh keh. hadiah yang murah2 guna duit sendiri jugak tapi tahun ni dpt rezeki terlebih, guna duit dia sket.hehehe

      Delete
  5. uiyyoooo...banyaknya duit raya nuha ye. duit raya depa berdua tu baru dikuar dr sampul semalam..huhu..macam bese, simpan jela kut, tak byk sgt pun. ahmad pun kitorg belikan tab china je eliss. dalam RM280 kut siap sekali ngan keyboard charger. beli time pc fair kat melaka aritu. kang beli memahal kalau 'apa2 yang buruk berlaku' takdela hujan dalam hati..hahaha...lagipun semata2 untuk dia main game je. nak wat keje opis kat tab x pantas jdiknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab guna duit dia so beli yang mahal sket bagi puas hati. kot2 boleh menumpang sekali sekala.hehehehe

      Delete
  6. nak jugak ipad..hik3...alisya dan azim simpan dalam tabung bunian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah tabung bunian yer :) kat mana tu :) boleh buat pinjaman peribadi? hehehe

      Delete
  7. anak2 tak pandai nk request beli brng, dpt duit minta simpankan kat tabung haji je, selalu ayat diaorang kalau nk beli apa2 " abahkan banyak duit"

    ReplyDelete
    Replies
    1. my nuha tak tahu yg guna duit raya dia. selalu kitorang ckp, tggu abah gaji.hehehe

      Delete
  8. plan nk masuk tabung haji...tp aduhh masa masa dan masa....err belum terpinjam lg tp buat tolong tukar duit raya mama abah dia... ~hihi

    ReplyDelete
  9. duit raya atia&adam tahun ni masuk dalam akaun nuri atia....atia pun sama lah...asyik dengan aipad dia.....

    ReplyDelete
  10. sronok nuha dpt ipad...tk pernh pinjam..slalu masuk bank

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pinjam lepas tu buat installment.hehehehehe. byr sket2..janji bayar :)

      Delete
  11. Adib pun sama nak beli TAB. Aduhai... nampak gayanya kena belikan jugak le ni. Kalau beli kat adik, kat kakak pun kena belikan jugak le nampak gayanya...Kalau tak mesti berebut2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah jugak kalau ramai2 kan. seb baik baru sorang :)

      Delete
  12. nampaknya umi ngan abah kena kutip duit raya sendiri la tuk beli ipad..hik2...

    ReplyDelete
  13. kami laks shoppin menan A & A ms kat toys IPOH...
    tapi wit mama drg la... hu3...
    biler eB ckp, kakak nk byk2 toys guna wit rayer kakak la yer...
    tau Aerish jwb aper...
    alaaaaaaaaaa mama... tuh wit rayer kakak...
    kiter bli la guna wit mama...
    ha3... kedekut la plk.... anak oh anak... ;p

    tapi biler dgr android tuh harga best...
    cam nk bli la plk... cumer, aduyai... x leh guna wit A & A...
    hmmmmmmmmmmmm.... lmbt lagi la... budget lari dh bulan nih... ;p

    ps: rasernyer wit rayer nuha tuh RM 1K betoi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu atok dia bagi :p duit raya kiranya lebih 1 K :)

      Delete
  14. wah nuha bukan main ye...
    farisyah asyik ajak pi makan kFC dan MCd..katanya dia belanja...
    duit dia banyak...hahahahahha..
    rasanya simpan je dulu kot..nanti nak pinjam time sesak2 nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eliss simpan kat sspn. memang x pernah keluarkan laa kiranya.

      Delete
  15. budak2 skrg selera besar kan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selera melebih had tak elok jugak kan :) pandai2 laa kita kontrol.hehehe

      Delete
  16. anak2 yg kecik lagi selalunya tak byk request.. paling tidak mintak mainan, beli yg murah2 so tak pakai pun duit raya.. biasanya simpan dlm bank jer..

    tapi anak yg besar ni banyak kerenah... aritu mintak basikal.. tahun ni mintak enpon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kecik2 senang kan,x banyak lagi explore dunia luar.hehehehe

      Delete
  17. wah wah wah nuha.. hebat anak skang kan hehehe..
    duit2 anak2 ku semua simpan akaun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu simpan jugak. ni kira special la sket cum bday present tapi x payah guna duit sendiri.hehehehe

      Delete
  18. whoaaa....bestnya sampak ke Low Yatt yea shopping... nanti nak pinjam sehari yekkk... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena mintak izin tuan bdan :p mak bapak pun dia tak kasi :p

      Delete
  19. hehehe.. beli ipad yer.. pandai betol cakap nanti batery abes.. hahaha.. tak dapatlah ummi dia nak blogging nampaknye..

    duit raya Delisha papa dia belikan gelang emas.. Anis plak belom tau nak buat pape lagi.. kalo x de pape masuk lam buku simpanan lah jawabnye.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya atoknya suh beli gelang duit tu, tapi tok ji(ma eliss) dah belikan dia gelang pulak :p

      Delete
  20. duit raya anak2 aida da pun aida masuk akaun yippie maybank diorang. baby izzat je lom, tunggu aida abis ari pantang nanti, baru gi buka akaun.
    aid pun plan nak beli tab murah gitu utk nurin & syuhada. guna duit ibu ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eliss nuha dulu masuk keja baru buka sspn utk nuha.

      Delete
  21. wow beli tablet untuk anak, memang betul le selera besar anak2 sekarang, anyway duit raya anak simpan kat tabung haji, bagi sedikit untuk mereka simpan sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik x pandai simpan sendiri lagi. ni yg sempat simpan. yang dia pegang ada lagi sket ;p kalau amik kang, meraung pulak :p

      Delete
  22. hahaaaaaa... tu dia... asalkan tablet, semua boleh jalaann... pilihan hati anak2 sekarang.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib tak kenal lagi jenama..hehehehe

      Delete
  23. salam kenal..

    anak cik mai pon asik la dok nak main tablet mama..ingat nak beli yang murah2 mcm nuha punya la..hehe...tapi nak pegi ke low yat tu bercinta la pulak..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)