Tuesday, August 28, 2012

Gambar Raya 2012 , sedondon tak ?

Tahun ni giliran beraya dirumah MIL dan FIL kat Paka. Ala tak sampai setengah jam pun dari rumah my Ma & Abah.Harus jugak ada giliran kan. Alhamdulillah,tahun ni berpeluang solat Hari Raya di Masjid Jamek Paka.Tapi tak semeriah tahun lepas, sebab hari tu kat masjid kampung saya kan so secara tidak langsung dapat jumpa kawan-kawan lama. Kat sini, tak kenal siapa pun! Dah la ramai kawan-kawan yang tak der rumah raya tahun ni. Terbantut nak menziarahi kawan-kawan.Tunggu tahun depan pulak lah jawabnya :)


Jom laa layan gambar kami pada pagi hari raya. Masa ni dah lepas solat hari raya dah lah. Masih di rumah MIL dan FIL.Baru perasan yang tak amik gambar raya pun dengan parents masing-masing ! Haisshhh..Juadah hari raya pun memang tak tersnap. Tapi our fav Nasi Dagang harus ada la my MIL dan SIL yang buatkan.

Hampir sedondon jugak warna baju raya kami kan :p 

 Peace tak boleh tinggal. Pengaruh Ummi rakan sebaya btol :p

Haruslah ada gambar feeling-feeling macam baru kawen jugak  :p

Bersama 2 orang kakak ipar dan anak-anak buah my hubby.

My close friend, Ana datang beraya kat rumah my MIL .

 Memang masuk dalam blog :p

 Ni sorang lagi my close friend, Cha bersama her twin baby. Syok, betul keluar sepasang lelaki perempuan ni. Anak yang sulong tua setahun dari Nuha. 5 tahun baru dapat adik, sekali dapat dua :) My Nuha siap bisik kat saya suh bawak balik sorang ! Suka-suka hati dia :)

Korang beraya di rumah mertua atau rumah ibu bapa sendiri tahun ni ? Ada ker yang tak balik beraya?


p/s:

Perjalanan pulang raya memang tidak jam, Alhamdulillah.Datang sini hari Khamis lepas pun Alhamdulillah jalan tak jam jugak ! Kena balik dan pulang awal dari orang lain untuk elak jam !


Pertama kali berbuka di lebuhraya @ Karak :) Sempat drive thru @ Mc Donald's Gombak sebelum tuh.


p/s:



 Sudah menjadi pengguna SmartTag. Terima kasih sekali lagi yer Naim !
Hari ni tak perlu berjam lagi di lorong touch n go !







27 Comments:

  1. cantek la color...
    turquoise... sujker3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan. hahaha. matik laa perasan :)

      Delete
  2. gmbr berdua..seluk poket nk duit ry ke..hehe

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Eliss :)
    antik baju ummi Nuha ni, bling2 lagi... perut pun tak nampak hihi..
    Muka en.abe awat ketat aje kikikikik

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :) perut kalau nampak pun buncit jer lebih.hehehe

      dia memang mcm tu ;p

      Delete
  4. sedondon.. sedondon...
    ala takder gambar feeling2 gitu...
    tengok gambar ngan kawantu baru teringat
    raya haritu jumpa kawan lama lupa nak snap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang nak dpt peluang feeling2 mcm tu :p mesti ada nak menyelit.hahaha

      Delete
  5. Replies
    1. terima kasih..kembang setaman yang sedia kembang tu.hehehe

      Delete
  6. memang sedondon je la eliss...cantik baju eliss

    ReplyDelete
  7. Amboi... adik merah, kakak biru ye.. Tapi biru tu cantik la Ellis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dua2 gambar dia :) hehehe.

      tu hari seterusnya pakai dress merah!

      Delete
  8. comel biru turqoise ek kak eliss..x sama warna xpe..janji ala-ala..hehe
    bestkan kalo dh kawen ni..tiba2 rakan2 lama mai raya..x igt anak & laki..haha

    ReplyDelete
  9. Cantik baju raya nuha sefamily... Salam Aidilfitri... msti nuha byk dpt duit raya kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. salam aidilfitri kembali . banyak dapat :)

      Delete
  10. sendondonlah jugak..
    lama tak jumpa ana dengan cha...
    tahu pasal mereka semua pakai FB...
    hahahahahha.nasib baik ada FB...

    selamat hari raya ELISS...
    maaf zahir dan batin...

    ReplyDelete
  11. Cantik warna baju raya family ellis :-) selamat hari raya!

    ReplyDelete
  12. aku raya kat temerloh..
    mana2 pun sma je best..
    next year lagi best sbb raya meru,msuk raya 3 gi temerloh and berjln sesuka ati.
    ni plan parents aku la
    nak jln umah sedara mara kat kuantan..
    mujur la kwin org temerloh.
    dekat sikit nk gi kuantan
    dekat tak dekat jauhlah jugak
    mknnya dekat 2 jam

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya buat eliss sekeluarga..tema biru ya..cantiksss

    ReplyDelete
  14. seronoknya rumah IL dekat jea.senang nak balik raya kan.
    asal biru je, okies kan.

    selamat hari raya eliss. maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  15. warna yang menarik laa.... btw kem salam kat anak buah tu yea... hik3x

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)